donderdag 16 februari 2023

'Examenopstelling'

Voor de interne competitie werden deze avond 5 wedstrijden gespeeld. Het was een redelijk dunne bezetting en iedereen had een eigen tafel voor de partij. Pascal deed de opstelling zich herinneren aan de examenopstellingen uit zijn schooltijd. Gelukkig is het niet zo erg, maar als je niet je best doet in de partij dan loop je wel het risico een onvoldoende te halen. 

Freddy Niezink speelde tegen Martin Dollen en Freddy ging direct vol in de aanval. Martin moest even schakelen en het leverde een mooie stand op. Er was dan ook niets aan de hand totdat Martin een foute zet deed, of beter gezegd, hij voorkwam een valletje van Freddy niet. De zet er voor had hij het nog wel gezien, maar daarna niet meer. Freddy drong met een fraaie slagzet door naar dam en Martin vond het wel welletjes. Hij gaf zich dan ook snel gewonnen.

Evert Averesch en Albert Hakvoort speelden tegen elkaar en Evert kan altijd verrassend uit de hoek komen. Deze avond wilde het alleen niet lukken, want met een veel te losse stand sloeg Albert al snel door het veld naar dam. De stand die daarna overbleef voor Evert was niet meer wat en ook hij gaf snel op.

Andre Veneman mocht aantreden tegen Eddy Veneman en ook Andre had niet zijn avond. Daar waar hij het hele jaar mooie partijen speelt en punten bij elkaar sprokkelt, zo fout ging het vanavond. Eddy kende geen genade en rammelde de nodige stenen van het bord. Voor Andre zat er niets anders op dan zijn meerdere te erkennen in Eddy.

Freek Jan Eggerink en Pascal van der Zwan namen het tegen elkaar op. Het tempo was hoog en de stenen vlogen al snel van het bord. Bij Pascal waren dat er alleen meer dan bij Freek Jan en hij liep achter de feiten aan. Freek Jan liet er geen gras over groeien en pakte door. Pascal zag in dat hij geen potten meer kon breken en gaf zich gewonnen.

Tot slot speelden Adriaan Hofman en Gerjan Groot Baltink tegen elkaar en ook deze partij leek wel sneldammen. Op zich geen probleem, maar dan moet je het wel goed doen. En dat ging Gerjan beter af dan Adriaan. Al snel stond Adriaan op achterstand en dat kon hij niet meer goed maken. De partij werd dan ook gewonnen door Gerjan. 

Wierden 2 speelde thuis tegen Heino 3. Jan Veneman speelde een vlotte partij, hij was in zijn nopjes want de ouderwetse opwindklok mocht weer gebruikt worden. Het resulteerde in een remise partij. Janet Vos had een wat bijzondere partij, met name het eindspel. Met een 5 om 1 leek Janet zeker van een verlies, maar ze speelde nog even door want ze had een dam. De tegenstander zat niet helemaal op te letten en dacht het eenvoudig uit te kunnen maken, maar hij had niet door dat er nog een schijf los stond. Janet sloeg dan ook zomaar twee stenen en haar tegenstander bleef wat beduusd over. Het vervolg deed Janet dan weer niet goed, want ze trapte in een valletje en verloor daardoor alsnog. Mandrik Groot Baltink had een taaie tegenstander en in het eindspel leek het er op dat zijn tegenstander zomaar zou kunnen gaan winnen. Mandrik drong door naar dam en zijn tegenstander vond het wel welletjes en maakte er snel remise van. Tot slot speelde Harrie Pierik een mooie pot, helaas zat zijn tegenstander in het middenspel niet goed op de klok te letten en ging door de tijd. Harrie kreeg de winst in de schoot geworpen. Totaal werd het dan ook 4-4 remise.

Wierden 3 speelde uit in Enschede tegen Enschede 2. Gert Jan Klein Legtenberg heeft daarvan een klein verslag gemaakt: De einduitslag met 1-7 verlies is wat geflatteerd. Evert was op weg naar remise met een 7 om 7 stand, maar kroop achter een schijf en dat mocht niet. Hij verloor daardoor de partij. Henk Woolderink verloor jammerlijk zijn partij, zeker omdat hij ook nog een schijf voor stond. Hennie Jansen had een mooie combinatie in zijn spel, maar kon de winst net niet grijpen en het eindigde dan ook in remise. Tot slot speelde Gert Jan Klein Legtenberg een prima pot met een mooie stand. Die stand wilde nog meer versterken en ruilde per abuis 1 om 2 af en verloor de partij. Er had wel meer in gezeten, maar met verlies gingen ze huiswaarts.

De uitslagen samengevat

Interne competitie

 • F. Niezink - M. Dollen 2-0
 • E. Averesch - A.J. Hakvoort 0-2
 • A. Veneman - E. Veneman 0-2
 • F. J. Eggerink - P. v/d Zwan 2-0
 • A. Hofman - G. Groot Baltink 0-2

Wierden 2 - Heino 3

 • Bord 1. J. Veneman - J. Kieftenbelt 1-1
 • Bord 2. J. Vos - B. van Lenthe 0-2
 • Bord 3. M. Groot Baltink - H. Oldenhof 1-1
 • Bord 4. H. Pierik - W. Slendebroek 2-0

Totaatuitslag Wierden 2 speelt met 4-4 gelijk tegen Heino 3

Enschede 2 - Wierden 3

 • Bord 1. L. Haan - H. Woolderink 2-0
 • Bord 2. H. Veldman - G.J. Klein Legtenberg 2-0
 • Bord 3. L. Munnink - H. Jansen 1-1
 • Bord 4. R. Wagelaar - E. Olthuis 2-0

Totaaltuitslag Wierden 3 verlies met 1-7 van Enschede 2.

De stand op de ranglijst

 1. A.J. Hakvoort, 696 punten uit 17 wedstrijden
 2. F. Niezink, 630 punten uit 21 wedstrijden
 3. R. Langkamp, 506 punten uit 20 wedstrijden
 4. H. Woolderink, 446 punten uit 17 wedstrijden
 5. M. Dollen, 442 punten uit 18 wedstrijden
 6. E. Veneman, 437 punten uit 20 wedstrijden
 7. G.J. Klein Legtenberg, 403 punten uit 18 wedstrijden
 8. J. Veneman, 387 punten uit 17 wedstrijden
 9. H. Veneman 375 punten uit 12 wedstrijden
 10. E. Averesch, 286 punten uit 20 wedstrijden
 11. J. Vos, 283 punten uit 13 wedstrijden
 12. M. Groot Baltink, 267 punten uit 15 wedstrijden
 13. F.J. Eggerink, 241 punten uit 14 wedstrijden
 14. H. Jansen, 227 punten uit 19 wedstrijden
 15. H. Smit, 223 punten uit 15 wedstrijden
 16. H. Pierik, 217 punten uit 18 wedstrijden
 17. H. ten Cate, 199 punten uit 15 wedstrijden
 18. A. Veneman, 192 punten uit 18 wedstrijden
 19. J. Oude Vrielink, 186 punten uit 18 wedstrijden
 20. E. Olthuis, 173 punten uit 14 wedstrijden
 21. G. Groot Baltink, 143 punten uit 17 wedstrijden
 22. M. den Hartogh, 116 punten uit 8 wedstrijden
 23. P. v/d Zwan, 30 punten uit 14 wedstrijden
 24. A. Hofman, 14 punten uit 18 wedstrijden 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten