donderdag 22 september 2022

'Daar loerde ik al de hele tijd op'

Op deze derde speelavond zijn er maar liefst 11 wedstrijden gespeeld. Uw verslaggever was alleen deze avond niet volledig bij machte om alle partijen te volgen. Niet vanwege het feit dat er zoveel wedstrijden gespeeld werden, maar omdat hij het mocht opnemen tegen 2 sterke tegenstanders. Vanavond dan maar even afgaan op de geluiden die er gemaakt werden op deze avond. 

Bij de wedstrijd van Fred Niezink tegen Henk Veneman was niet zoveel te horen. De heren zaten in opperste concentratie tegenover elkaar en er werd niet veel gesproken. Op zich is het dan ook niet vreemd dat hier een remisepartij uit voortvloeide. Achteraf is er dan wel lawaai, maar dat is dan 'ach' en 'oh ja'.

De simultaanwedstrijd van Martin Dollen tegen Jan Oude Vrielink en Rein Langkamp heeft uw verslaggever wel kunnen volgens en dat waren twee leuke wedstrijden. De wedstrijd tegen Jan was een leuke en vlotte partij en lang was er evenwicht. Richting het einde van de partij liet Jan zijn tegenstander te ver komen. Martin kon doordringen naar dam en de partij die daarna overbleef was voor Jan het sein om zich gewonnen te geven. De partij van Martin tegen Rein was ook een mooie pot. Men liet elkaar de ruimte en lang waren de heren aan elkaar gewaagd. In het middenspel kon Rein met een fraaie slagzet doordringen naar dam met op de koop toe: 2 schijven voorsprong. Martin zag de bui al hangen, maar wilde toch even doorspelen. Er waren tenslotte wel mogelijkheden om ook door te dringen naar dam. Met dan een dam voor beide heren en een 7 om 5 stand wordt het een tactisch steekspel. Wie maakt de eerste fout en gaat de bietenbrug op. Om lang heen en weer schuiven te voorkomen offerde Rein zijn dam op om die van Martin af te pakken. Dat lukte, alleen kwam Rein één tempo te kort om Martin te overmeesteren. Een remise was dan ook het gevolg.

Mandrik Groot Baltink nam het op tegen Janet Vos en ook hier was het stil. Op een rookpauze van Janet na werd er niet veel gelopen en zonder gemor is men tot een remise gekomen.

Bij de wedstrijd van Albert Hakvoort tegen Jan Veneman was wel veel kabaal. Als Albert aandacht begint te trekken en te roepen 'daar loerde ik op', dan weet je het wel. Hij heeft weer een fraaie slagzet te pakken. Jan ging fors in de fout en de wedstrijd was kansloos voorbij. Albert versterkt daarmee zijn koppositie in de ranglijst.

Harrie Pierik en Harrie ten Cate mochten tegen elkaar spelen en los van het gekeuvel was er niet echt wat aan de hand. Dan komt het op het eindspel aan en Harrie Pierik had best wel punten kunnen pakken, maar in plaats daarvan dirigeerde hij zijn eigen verlies. 

De partij tussen Eddy Veneman en Evert Olthuis is geruisloos verlopen met winst voor Eddy. Wellicht doordat de speelervaring van Eddy wat langer is dan die van Evert. 

Gerjan Groot Baltink en Adriaan Hofman mochten hun krachten meten. In opperste concentratie werd er niet veel gesproken. De heren zijn aan elkaar gewaagd, maar dit keer trok Gerjan aan het langste eind en won de wedstijd.

De wedstrijd tussen Gert Jan Klein Legtenberg  en Evert Averesch leek wel een vluggertje. Tijd voor praten leek er niet en nog voordat iemand aan het bord kon kijken waren de heren al klaar. Gert Jan had Evert met rasse schreden op de pijnbank gelegd en ging er met de punten van door. 

Marinus den Hartogh en Hennie Jansen maakten er een mooie pot van. Hennie damt al geruime tijd, maar kon geen duidelijk verschil maken tegen Marinus. Rust en kalmte waren de woorden voor Marinus en dat pakte goed uit. Hij kon zich verweren tegen Hennie en uiteindelijk werden de punten dan ook gedeeld.

Tot slot speelden Henk Smit en Pascal van der Zwan tegen elkaar. Dit mocht dan wel Henks eerste wedstrijd van dit seizoen zijn, hij had de heel zomer geoefend om goed voor de dag te komen. Pascal kon zich dan ook opmaken voor een zeer gemotiveerde tegenstander. Het werd een gezellige wedstrijd, maar Henk is niet van de cadeautjes. Pascal dolf dan ook het onderspit en verloor de partij.

De uitslagen samengevat

 • F. Niezink - H. Veneman 1-1
 • M. Dollen - J. Oude Vrielink 2-0
 • M. Dollen - R. Langkamp 1-1
 • M. Groot Baltink - J. Vos 1-1
 • A.J. Hakvoort - J. Veneman 2-0
 • H. Pierik - H. ten Cate 0-2
 • E. Olthuis - E. Veneman 0-2
 • G. Groot Baltink - A. Hofman 2-0
 • G.J. Klein Legtenberg - E. Averesch 2-0
 • M. den Hartogh - H. Jansen 1-1
 • H. Smit - P. v/d Zwan 2-0

De stand op de ranglijst

 1. A.J. Hakvoort, 154 punten uit 3 wedstrijden
 2. F. Niezink, 112 punten uit 3 wedstrijden
 3. R. Langkamp, 89 punten uit 3 wedstrijden
 4. H. Woolderink, 88 punten uit 2 wedstrijden
 5. E. Veneman, 83 punten uit 3 wedstrijden
 6. H. ten Cate, 63 punten uit 3 wedstrijden
 7. M. Dollen, 63 punten uit 4 wedstrijden
 8. G.J. Klein Legtenberg, 62 punten uit 3 wedstrijden
 9. H. Veneman, 59 punten uit 2 wedstrijden
 10. J. Oude Vrielink, 55 punten uit 3 wedstrijden
 11. J. Vos, 53 punten uit 3 wedstrijden
 12. H. Pierik, 53 punten uit 3 wedstrijden
 13. E. Averesch, 51 punten uit 3 wedstrijden
 14. F.J. Eggerink, 32 punten uit 1 wedstrijd
 15. G. Groot Baltink, 30 punten uit 2 wedstrijden
 16. J. Veneman, 28 punten uit 3 wedstrijden
 17. H. Jansen, 27 punten uit 3 wedstrijden
 18. M. Groot Baltink, 25 punten uit 2 wedstrijden
 19. M. den Hartogh, 11 punten uit 2 wedstrijden
 20. E. Olthuis, 10 punten uit 3 wedstrijden
 21. H. Smit, 10 punten uit 1 wedstrijd
 22. P. v/d Zwan, 0 punten uit 2 wedstrijden
 23. A. Hofman, 0 punten uit 1 wedstrijd
 24. J.W. v/d Weide, 0 punten uit 1 wedstrijd
 25. A. Veneman, 0 punten uit 0 wedstrijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten