donderdag 21 april 2022

'Eindspelletjes'

Jan Veneman en Martin Dollen mochten tegen elkaar aantreden en dat werd een leuke pot. Lang ging het gelijk en er zat van alles in. Gaandeweg de wedstrijd misschien moet Jan misschien wat meer oppassen dan Martin, maar er werden geen fouten gemaakt. Dan komt het op het eindspel aan en moet er geteld worden. Met nog 6 tegen 6 bood Jan remise aan en na tellen en kijken accepteerde Martin de remise. De pot eindigde onbeslist, maar toen nog even doorgespeeld werd, werd duidelijk waarom Martin toe hapte, want het zag er niet goed voor hem uit. Jan stond positioneel beter en had, bij goed uitspelen, de wedstrijd kunnen winnen. Maar goed, dat is altijd achteraf en dan komt dat spreekwoord met die koe er weer bij kijken. 

Freddy Niezink speelde tegen Mandrik Groot Baltink en wat was een enerverende wedstrijd. Hard tegen hard, maar wel op een fraaie manier in een open spel. De zaak bleef in evenwicht en ook bij deze pot kwam het op het eindspel aan. Lang leek het in een remise te zullen eindigen, maar met nog 4 tegen 4 had leek Freddy het betere van het spel te hebben. Over elke zet werd gewikt en gewogen en beiden kozen zorgvuldig hun zetten. Freddy kwam alleen beter uit en Mandrik liep zich min of meer vast. Daardoor kon Freddy de winst binnenslepen. Ook hier kwam die koe nog wel even bij de partij kijken en Mandrik had er wellicht wel remise uit kunnen slepen, maar zo is het niet gegaan. 

Henk Veneman nam het op tegen Jan Oude Vrielink en dit werd een spannende wedstrijd. In het middenspel had Henk het betere van het spel, maar de stand was zodanig dat dit alle kanten op kon. Een afruil starten kon een hele kettingreactie met hielslagen tot gevolg hebben. Henk deed het alleen goed en Jan had het nakijken. Met het een fraaie slag zet drong Henk door en Jan kon niets anders dan opgeven. 

Harrie ten Cate en Harrie Pierik speelden tegen elkaar en de heren zijn aan elkaar gewaagd. Het spel ging gelijk op en er werden geen fouten gemaakt. In het middenspel maakte Harrie Pierik nog wel een fraaie slag zet en zowel Harrie ten Cate als uw verslaggever dachten dat Harrie Pierik daardoor op voorsprong zou komen, maar het was loos alarm. De stand bleef gelijk en met een nieuwe stand op het bord werd er verder gespeeld. In het eindspel kwam voor geen van de heren de partij meer in gevaar en remise werd dan ook overeengekomen.

Adriaan Hofman nam het op tegen Janet Vos en dat werd een vlotte wedstrijd. Adriaan probeerde het wel, maar Janet is nog een maatje te groot en nog voordat uw verslaggever ter plaatse kon gaan kijken was de partij al voorbij. De winst was voor Janet. 

Tot slot speelden Evert Olthuis ten Marinus den Hartogh tegen elkaar en het was niet de avond van Marinus. Evert speelde sterk en kwam al snel op voorsprong. Ook in het vervolg van de wedstrijd kon Marinus niet echt een vuist maken. Evert speelde de partij dan ook netjes uit met winst.

Door al deze uitslagen staat koploper Freddy Niezink inmiddels 118 punten los van Henk Veneman. Met nog 1 wedstrijd te gaan voor Freddy en 2 voor Henk zou Henk in theorie nog 118 punten kunnen vergaren in die 2 wedstrijden en op gelijke hoogte kunnen komen. Alleen is Henk al uitgespeeld tegen de personen waar hij die punten zou kunnen 'verdienen' en Freddy is daardoor niet meer in te halen. Het kampioenschap lijkt daardoor zeker gesteld door Freddy.  

De uitslagen samengevat:

 • J. Veneman - M. Dollen 1-1
 • F. Niezink - M. Groot Baltink 2-0
 • H. Veneman - J. Oude Vrielink 2-0
 • H. ten Cate - H. Pierik 1-1
 • A. Hofman - J. Vos 0-2
 • E. Olthuis - M. den Hartogh 2-0

De stand op de ranglijst:

 1. F. Niezink, 743 punten uit 19 wedstrijden
 2. H. Veneman, 625 punten uit 18 wedstrijden
 3. M. Dollen, 534 punten uit 18 wedstrijden
 4. M. Groot Baltink, 516 punten uit 20 wedstrijden
 5. J. Oude Vrielink, 494 punten uit 19 wedstrijden
 6. J. Veneman, 417 punten uit 20 wedstrijden
 7. H. Pierik, 386 punten uit 18 wedstrijden
 8. J. Vos, 380 punten uit 16 wedstrijden
 9. H. ten Cate, 342 punten uit 20 wedstrijden
 10. E. Olthuis, 270 punten uit 18 wedstrijden
 11. E. Veneman, 189 punten uit 7 wedstrijden
 12. M. den Hartogh, 179 punten uit 16 wedstrijden
 13. H. Smit, 142 punten uit 6 wedstrijden
 14. G. Groot Baltink, 85 punten uit 4 wedstrijden
 15. A. Hofman, 18 punten uit 20 wedstrijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten