donderdag 2 mei 2024

'Het seizoen zit er op'

Henk Veneman speelde tegen Roelof Jan de Haan en dat werd een mooie pot met een verrassend einde. De heren gingen lang gelijk op totdat Roelof Jan een kansje kreeg. Die pakte hij en kwam daardoor op een schijf voorsprong. Het vervolg was niet slecht voor Henk en het eindspel werd gespeeld. De stand die ontstond was redelijk verdeeld, want beide heren stonden positioneel niet supergeweldig. Roelof Jan ging wat proberen en leek op een schijf voorsprong te kunnen komen, maar Henk wachtte het niet af. Hij gaf zich gewonnen in de gedachte dat het verlies zou worden. Maar Henk zag over het hoofd dat hij prima had kunnen reageren en dat het dan wel remise zou zijn geworden.

Gert Jan Klein Legtenberg en Freddy Niezink speelden tegen elkaar en ook dit werd een partij met een ongewoon einde. Gert Jan is aan het einde van het seizoen goed bezig en zo ook vanavond tegen Freddy. Het liep allemaal goed en foutjes werden er niet gemaakt. En dan ga je het eindspel in. Freddy kon doorlopen richting dam, maar Gert Jan moest nog even goed rekenen om ook aan de overkant te komen. Dat deed hij prima en de stand werd een 1 om 3 voor Gert Jan. Een remisestand normaalgesproken, maar Freddy wilde nog even door. Gert Jan zocht het middenveld niet op, maar hij bood ook geen remise aan. Integendeel, hij liep zich vast in de hoek en dan raadt u de uitkomst al wel. Freddy won. 

Hennie Jansen en Jan Veneman mochten tegen elkaar aantreden. Het werd een mooie wedstrijd waarbij de heren best wel aan elkaar gewaagd waren. Hennie ging in het middenspel wat te enthousiast te werk en dat kostte hem een schijf. Hennie probeerde het daarna nog wel, maar Jan bleef prima opletten en gaf het niet meer weg.  Jan won dan ook de partij.

Evert Olthuis nam het op tegen Roswitha Huisman en de turbo stond weer aan. Beide dammers hadden er geen problemen mee en dus konden ze prima hun gang gaan. Het verloop van de wedstrijd paste prima bij het tempo van het spel. In het middenspel kwam Evert op voorsprong en de winst leek hem niet te kunnen ontgaan, maar even een moment van onbedachtzaamheid gaf Roswitha de kans om terug te komen. Uiteindelijk maakten ze er dan maar remise van.

Harrie Pierik speelde tegen Martin Dollen en het werd een spannende partij. Harrie wist zich goed te verweren tegen Martin en fouten werden er niet gemaakt. Maar gaandeweg het middenspel kwam Martin positioneel steeds beter te staan. Een brutale afruil naar voren bracht Harrie in de problemen en Martin drong door naar dam. Met een schijf achterstand en een dam tegen probeerde hij het nog wel even, maar het was tegen beter weten in. Martin won uiteindelijk dan ook de wedstrijd.

Albert Hakvoort mocht aantreden tegen Janet Vos. Janet heeft een taai seizoen en ook vanavond wilde het niet echt lopen. Al vroeg in partij kwam Albert op een schrijf voorsprong. Maar in het middenspel ging het fout voor Janet. Veel schijven op het bord leverde een ingewikkelde partij op. Dan wordt het doen van de juiste zetten steeds moeilijker. Albert zit bij zo'n stand in zijn 'comfort-zone' en ook vanavond sloeg hij weer zijn slag. Doordammen had geen zin en Janet gaf zich dan ook snel gewonnen. Met deze uitslag komt Albert met een ongeslagen status het seizoen door en mag zich terecht kampioen van Wierden noemen voor het seizoen 2023-2024.

In de nacompetitie speelde Harrie ten Cate tegen Evert Averesch. Uw verslaggever heeft alleen helaas niet veel meegekregen van de wedstijd. De eindconclusie was dat Harrie de partij heeft gewonnen, maar of het een daverende overwinning was of een mazzeltje weten alleen de heren zelf. 

Gerrit Bosch en Henk Woolderink speelden tegen elkaar. Twee prima tegenstanders voor een pittige wedstrijd. Het leverde een mooie wedstrijd op. Valletjes werden er wel opgezet, maar zowel Henk als Gerrit trapten er niet in. En dan komt het in het eindspel op posities aan. Gerrit zette zijn tegenstander op 1 zijde klem waardoor hij de focus op verleggen op de nadere kant. Die tactiek pakte goed uit en Gerrit wist op die manier de winst te grijpen.

Jan Oude Vrielink nam het op tegen Rein Langkamp en de heren maakten elkaar het zo moeilijk mogelijk. In een vermakelijke pot werden allerlei tactieken geprobeerd, maar het mocht niet baten. De wedstrijd bleef foutloos en dan kun je niets anders dan een remise overeenkomen.

Tot slot speelden Adriaan Hofman en Mandrik Groot Baltink tegen elkaar. In een leerzame wedstrijd hield Adriaan prima stand. Mandrik maakte er een mooie pot van en de tijd tikte lekker weg.  Het leverde uiteindelijk een remise op en dat is een uitslag waar Adriaan met een tevreden gevoel naar mag terugkijken. 


Met deze laatste speelavond is er een einde gekomen aan het damseizoen 2023-2024. Albert Hakvoort mag zich dit jaar de terechte kampioen noemen. Op de tweede plek eis Gerrit Bosch geƫindigd. Hij heeft dit jaar laten zien dat hij een geduchte tegenstander is. Martin Dollen is derde geworden.

In de tweede groep is Jan Oude Vrielink op de eerste plek geĆ«indigd. Hij kende een topjaar en heeft laten zien dat iedereen nog terdege rekening met hem moet houden. Roelof Jan de Haan is tweede geworden en Evert Averesch pakte de derde plek. 


De uitslagen samengevat:

  • H. Veneman - R.J. de Haan 0-2
  • G.J. Klein Legtenberg - F. Niezink 0-2
  • H. Jansen - J. Veneman 0-2
  • E. Olthuis - R. Huisman 1-1
  • H. Pierik - M. Dollen 0-2
  • A.J. Hakvoort - J. Vos 2-0

Nacompetitie

  • H. ten Cate - E. Averesch 2-0
  • G. Bosch - H. Woolderink 2-0
  • J. Oude Vrielink - R. Langkamp 1-1
  • A. Hofman - M. Groot Baltink 1-1


De eindstand op de ranglijst:

  1. A.J. Hakvoort, 1392 punten uit 25 wedstrijden (kampioen)
  2. G. Bosch, 1068 punten uit 25 wedstrijden (2e plaats)
  3. M. Dollen, 968 punten uit 25 wedstrijden (3e plaats)
  4. E. Veneman, 937 punten uit 21 wedstrijden
  5. J. Oude Vrielink, 894 punten uit 25 wedstrijden (1e groep 2)
  6. J. Veneman, 844 punten uit 25 wedstrijden
  7. R.J. de Haan, 835 punten uit 16 wedstrijden (2e groep 2)
  8. H. Veneman, 793 punten uit 24 wedstrijden
  9. R. Langkamp, 780 punten uit 25 wedstrijden
  10. M. Groot Baltink, 777 punten uit 25 wedstrijden
  11. E. Averesch, 714 punten uit 25 wedstrijden (3e groep 2)
  12. H. Woolderink, 714 punten uit 25 wedstrijden
  13. H. Jansen, 706 punten uit 25 wedstrijden
  14. H. Smit, 648 punten uit 23 wedstrijden
  15. G.J. Klein Legtenberg, 607 punten uit 24 wedstrijden
  16. H. ten Cate, 584 punten uit 25 wedstrijden
  17. H. Pierik, 580 punten uit 24 wedstrijden
  18. F. Niezink, 556 punten uit 11 wedstrijden
  19. E. Olthuis, 469 punten uit 24 wedstrijden
  20. J. Vos, 436 punten uit 14 wedstrijden
  21. F.J. Eggerink, 414 punten uit 16 wedstrijden
  22. G. Groot Baltink, 379 punten uit 22 wedstrijden
  23. R. Huisman, 351 punten uit 23 wedstrijden
  24. M. den Hartogh, 332 punten uit 17 wedstrijden
  25. A. Veneman, 278 punten uit 18 wedstrijden
  26. P. van der Zwan, 200 punten uit 15 wedstrijden
  27. A. Hofman, 132 punten uit 25 wedstrijden

Nacompetitie

  1. G. Bosch, 12 punten uit 8 wedstrijden maakt gemiddeld 1,5 punten
  2. M. Groot Baltink, 5 punten uit 4 wedstrijden maakt gemiddeld 1,25 punten
  3. J. Oude Vrielink, 5 punten uit 4 wedstrijden maakt gemiddeld 1,25 punten
  4. R. Langkamp, 8 punten uit 7 wedstrijden maakt gemiddeld 1,15 punten
  5. H. Jansen, 1 punt uit 1 wedstijd maakt gemiddeld 1 punt
  6. H. ten Cate, 2 punten uit 2 wedstrijden maakt gemiddeld 1 punt
  7. A. Hofman, 1 punt uit 2 wedstrijden maakt gemiddeld 0,5 punten
  8. G.J. Klein Legtenberg, 0 punten uit 1 wedstrijd maakt gemiddeld 0 punten
  9. H. Woolderink, 0 punten uit 1 wedstrijd maakt gemiddeld 0 punten
  10. E. Averesch, 0 punten uit 4 wedstijden maakt gemiddeld 0 punten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten