donderdag 21 oktober 2021

'Foutje bedankt'

Martin Dollen mocht aantreden tegen Jan Oude Vrielink. Jan is een aangename tegenstander om tegen te spelen, maar men moet zich niet vergissen want hij ziet nog altijd alles. De partij ontpopte zich tot een fraaie stand en beiden moesten oppassen vanwege de vele truckjes die in het spel zaten. Lang werden er geen fouten gemaakt, maar richting het eindspel liet Martin een stand te lang staan. Jan ruilde af, maar de vervolgstand die daardoor ontstond gaf Jan nogmaals de mogelijkheid om fraai af te ruilen met een schrijf winst en een doorbraak naar dam tot gevolg. De stand die daarna overbleef was funest voor Martin en Jan won dan ook de partij.

Harrie ten Cate nam het op tegen Henk Veneman en Harrie was voordat hij begon al zeker van zijn zaak: ik ga verliezen. Dat is natuurlijk geen instelling en leden zwiepten hem op om er voor te gaan om dit keer wel punten af te pakken van Henk. Het werd een leuke partij en de heren waren lang in evenwicht. Harrie had in de partij dan ook niet veel te klagen, want het ging best lekker. In het eindspel maakte Harrie een foutje waar Henk dankbaar gebruik van maakte. Henk kon de partij daarna naar zich toe trekken en de winst pakken.

Harry Pierik speelde tegen Freddy Niezink en het krachtsverschil tussen de heren is groot. Toch mag Harry niet zomaar uitgevlakt worden, want hij kan echt wel goed dammen. Zo ook in deze partij liet hij dat zien. Freddy kon niet echt een vuist maken en Harry hield zich lang staande. In het eindspel werd Harry min of meer in de hoek gedrukt door Freddy waardoor een zodanige stand op het bord kwam dat Freddy altijd kon doorbreken naar dam. De stand die daarna overbleef was ruim in het voordeel van Freddy en hij won dan ook de wedstrijd.

Eddy Veneman en Janet Vos mochten tegen elkaar aantreden en beiden staan garant voor een intensief potje dammen. Ze hebben het in het verleden vaak genoeg laten zien dat ze het spelletje behoorlijk onder de knie hebben en de wedstrijd kon dan ook alle kanten op gaan. Lang bleven ze in evenwicht, maar naarmate de schijven dichter tegen elkaar aangeschoven worden is de kans op foutjes ook groter. Dat foutje kwam er, ditmaal trok Janet aan het kortste eind. Eddy haalde er een mooie slagzet uit en Janet had het nakijken. Uiteindelijk trok Eddy de winst dan ook naar zich toe.

Mandrik Groot Baltink speelde tegen Jan Veneman en Mandrik heeft de blik naar boven op de ranglijst. Winnen en proberen bovenaan te komen is het motto, maar daarvoor moest toch echt eerst de wedstrijd gespeeld worden. Jan is ook een geduchte tegenstander en zo ook deze avond liet hij dat zien. Al vrij snel in de partij zag Jan zijn kans schoon om een schijf voor te komen en Mandrik liep achter de feiten aan. Even slikken en weer doorgaan dacht Mandrik en dat betaalde zich uit. In het eindspel drong Mandrik zodanig aan dat Jan niet meer volledig overzicht had. Een doorbraak van Mandrik was dan ook onvermijdelijk en het evenwicht was weer min of meer in de partij. Bij het uitspelen van de wedstijd kwamen de heren tot de conclusie dat er niets anders op zat om de punten maar te delen.

Evert Olthuis mocht het opnemen tegen Marinus den Hartogh en het werd een fraaie partij. De heren waren aan elkaar gewaagd en dat kwam in het spel tot uiting. Het ging gelijk op en beiden maakten niet echt fouten. Dat resulteerde er dan ook in dat de punten gedeeld werden.

Tot slot speelden Adriaan Hofman en Henk Smit tegen elkaar. Het werd een bijzondere partij waarbij er een stand om het bord kwam waar menig toeschouwer even van moest slikken. Hard tegen hard was het en daar waar maar een opening was werd een schijf tussen geschoven. Ergens moet dat dan een keer faliekant misgaan en dat deed het dan ook. Adriaan was de pineut en Henk hakte erop los met de winst tot gevolg.

Uitslagen

 • M. Dollen - J. Oude Vrielink 0-2
 • H. ten Cate - H. Veneman 0-2
 • H. Pierik - F. Niezink 0-2
 • E. Veneman - J. Vos 2-0
 • M. Groot Baltink - J. Veneman 1-1
 • E. Olthuis - M. den Hartogh 1-1
 • A. Hofman - H. Smit 0-2

Stand

 1. F. Niezink, 229 punten uit 6 wedstrijden
 2. M. Dollen, 189 punten uit 6 wedstrijden
 3. H. Veneman, 171 punten uit 6 wedstrijden
 4. M. Groot Baltink, 162 punten uit 5 wedstrijden
 5. E. Veneman, 137 punten uit 5 wedstrijden
 6. J. Veneman, 134 punten uit 6 wedstrijden
 7. J. Oude Vrielink, 125 punten uit 5 wedstrijden
 8. J. Vos, 96 punten uit 4 wedstrijden
 9. H. ten Cate, 88 punten uit 6 wedstrijden
 10. M. den Hartogh, 77 punten uit 5 wedstrijden
 11. H. Smit, 74 punten uit 3  wedstrijden
 12. E. Olthuis, 71 punten uit 4 wedstrijden
 13. H. Pierik, 50 punten uit 4 wedstrijden
 14. G. Groot Baltink, 34 punten uit 1 wedstrijd
 15. A. Hofman, 0 punten uit 6 wedstrijden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten