donderdag 23 januari 2020

'Uitgestorven clubavond'

Omdat het eerste team van Wierden uit moest om te spelen tegen Deventer was de spoeling dun en er werden maar twee wedstrijden gespeeld. Marinus den Hartogh voelde zich sterk en durfde het op te nemen tegen twee tegenstanders. Harry ten Cate en Jan  Schuttevaar waren zijn opponenten.
Ondanks de historisch lage opkomst lieten de aanwezige heren Schuttevaar, Ten Cate en Den Hartogh zich niet ontmoedigen en maakten er mooie partijen van.
Voor Marinus was het de eerste keer simultaan en dat was hard werken en goed opletten. De partij tussen Harry en Marinus ging lang gelijk op. Harry maakte echter een foutje en Marinus kon door een gunstige ruil een steen winst pakken. Dan moet je het natuurlijk nog wel goed uitspelen en daar slopen er bij Marinus wat slordigheden in. Harry kwam met de schrik vrij en de partij eindigde in remise. Ook de partij tussen Jan en Marinus ging lang gelijk op. Jan had wel een licht overwicht en hield de druk er bij Marinus goed op. In het eindspel haalde Jan er een mooie slagzet uit en pakte een steen winst. Nadeel was wel dat Marinus daardoor het snelst een dam kon halen, waardoor de partij in remise eindigde.

Zoals zojuist al aangekondigd mocht Wierden 1 op pad naar Deventer, Colmschate wel te verstaan en daar wachtte een belangrijke speelavond. Als eerste was de partij van Jan Veneman afgelopen. Hij nam het op tegen F. Nuesink en echt een partij kan het niet genoemd worden. Jan werd de winst in de partij in de schoot geworpen toen zijn tegenstander een verkeerde zet deed. Hij gaf er namelijk zomaar 4 weg en ja, dan kun je ze wel in het doosje doen. De eerste punten zijn dus voor Wierden. Martin Dollen was als tweede klaar met zijn partij en hij mocht het opnemen tegen B. de Jong.  In een mooie partij had de tegenstander van Martin in het begin het betere van het spel, maar gaandeweg de partij kreeg Martin meer grip op zijn tegenstander. Een te enthousiaste afruil van De Jong leverde Martin een schijf voorsprong op en kon doorbreken naar dam. Zijn tegenstander wachtte dat allemaal niet af en gaf de partij op. Met de winst van Martin was het inmiddels 4-0 voor Wierden. Mandrik Groot Baltink speelde tegen B. Top en hij was als derde klaar met de wedstrijd. Een fout van Mandrik bracht zijn tegenstander een dam. Hier was niet tegen op te boksen en Mandrik moest zijn meerdere erkennen. Met dit verlies is de stand ondertussen 4-2 geworden. Als vierde was Gerhard Woolderink klaar en ook hij verloor zijn partij tegen D. Halma. Gerhard speelde wat krampachtig en in het eindspel drukte Halma door en trok de winst naar zich toe. Stand inmiddels 4-4 en dus gelijk. Eddy Veneman was als vijfde klaar en hij mocht het opnemen tegen J. Rademaker. De wedstrijd ging lang gelijk op totdat Eddy een simpele slagzet over het hoofd zag. Hij tegenstander drong door, maar Eddy kon hem tijdig afremmen en voorkomen dat er dam gemaakt werd. De partij die daarna overbleef was een uitdaging voor Eddy, maar hij herpakte zich goed en kon er nog een remise uitslepen. Daardoor kwam de stand op 5-5 te staan en het was aan Henk Veneman om zijn tegenstander te verschalken. Alleen is dat R.J. de Haan en dat is best een pittige tegenstander. Henk liet zich gaandeweg de partij steeds meer klem zetten en kon er niet meer uitkomen. Verlies was het gevolg en daarmee is de eindstand op 5-7 gekomen voor Wierden en de punten blijven dus in Deventer. Met deze uitslag lijkt degradatie uit de Hoofdklasse Oost onvermijdelijk.

De uitslagen samengevat

 • M. den Hartogh - H. ten Cate 1-1
 • M. den Hartogh - J. Schuttevaar 1-1

DDC Deventer 1 - Wierden 1

 • B. de Jong - M. Dollen 0-2
 • R.J. de Haan - H. Veneman 2-0
 • D. Halma - G. Woolderink 2-0
 • B. Top - M. Groot Baltink 2-0
 • J. Rademaker - E. Veneman 1-1
 • F. Nuesink - J. Veneman 0-2

Totaaluitslag 7-5 verlies voor Wierden.

De stand op de ranglijst is al volgt:

 1. M. Dollen, 578 punten uit 14 wedstrijden
 2. E. Veneman, 475 punten uit 15 wedstrijden
 3. F. Niezink, 471 punten uit 14 wedstrijden
 4. H. Veneman, 467 punten uit 14 wedstrijden
 5. J. Oude Vrielink, 370 punten uit 14 wedstrijden
 6. G. Woolderink, 338 punten uit 14 wedstrijden
 7. J. Veneman, 317 punten uit 14 wedstrijden
 8. H. Pierik, 279 punten uit 15 wedstrijden
 9. M. Groot Baltink, 257 punten uit 14 wedstrijden
 10. M. den Hartogh, 245 punten uit 14 wedstrijden
 11. H. ten Cate, 244 punten uit 15 wedstrijden
 12. J. Vos, 194 punten uit 13 wedstrijden
 13. H. Smit, 155 punten uit 6 wedstrijden
 14. J. Schuttevaar, 59 punten uit 14 wedstrijden
 15. G. Groot Baltink, 43 punten uit 11 wedstrijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten