woensdag 11 december 2019

'drukke week'

Het was deze week een druk programma voor de leden van de damclub. Er stonden twee PODB-wedstrijden op het programma en daarnaast waren er ook nog interne wedstrijden. Maandag 9 december mocht Wierden 2 naar Nijverdal om te spelen tegen Nijverdal 2. Dinsdag 10 december was het Wierden 1 dat thuis Enschede 1 mocht ontvangen. Allereerst de maandag dan maar even, maar daarover kan uw verslaggever kort zijn want hij was er niet bij. Wel heeft hij begrepen dat Harrie Pierik de winst had kunnen pakken, maar dat helaas niet deed. Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten, want je moet het natuurlijk in de wedstrijd wel zien. Eddy Veneman speelde op bord  1 gelijk tegen R. Sempel. Jan Veneman nam het op tegen J. Boender en ook deze partij eindigde in remise. Harrie Pierik speelde op bord 3 ook remise tegen R. Visser en op bord 4 verloor Marinus den Hartogh van G. Peters. Wierden 2 verloor dan ook totaal met 3-5 van Nijverdal 2.
 
Op de dinsdagavond speelde Wierden 1 dus tegen Enschede 1 en het leek wel of er vanuit Enschede even een daad gesteld moest worden. Als ik de ratings van Wierden bij elkaar optel kom ik uit op 5.317  punten en bij Enschede was dat 6.666 punten. En gigantisch verschil van 1.349 punten, maar goed,niet laten intimideren en gewoon spelen. Op bord 1 nam Martin Dollen het op tegen G. Schirinzi. Het was een normale partij met de bekende slagzetjes, maar Martin was even onbedacht. Een slagzetje die er al meerdere keer in zat, en die hij ook wel had gezien werd toch onbedoeld door hem gecreĆ«erd. Met twee stenen achterstand was het over en uit voor Martin. Freddy Niezink nam het op bord 2 op tegen J. Goudt, maar het verschil was zo groot dat Freddy zijn tegenstander niet kon verrassen en verloor dan ook de wedstrijd. Henk Veneman speelde op bord 3 tegen H. Borgman, en een foutje van Henk bracht hem in de problemen. In het eindspel kon hij het door de achterstand niet meer bolwerken en verloor dan ook de partij. Op bord 4 speelde Jan Oude Vrielink tegen J. Wilbrink en de tegenstander van Jan haalde er op een mooie wijze een dam uit. Jan deed van alles om deze terug te pakken, maar zijn tegenstander liet dat niet toe. Jan moest dan ook lijdzaam toezien dat hij langzaam aan het doodbloeden was en verloor dan ook de wedstrijd. Gerhard Woolderink speelde op bord 5 tegen J. Schoo en deze partij ging mooi gelijk op. Beide heren wilden niet aan elkaar toegeven, maar uiteindelijk trok Gerhard aan het langste eind en won de partij. Op het laatste bord nam Mandrik Groot Baltink het op tegen G. Kleinsman en de twee waren aan elkaar gewaagd. In het eindspel forceerde de tegenstander van Mandrik een doorbraak naar dam, maar moest ook toelaten dat Mandrik kon doorlopen. Een winnaar kwam er vervolgens niet meer uit de bus en de remise was een feit. Met deze uitslag was de conclusie dat Wierden met 3-9 verloor van Enschede.
 
Op deze dinsdagavond waren er ook nog een aantal interne wedstrijden. Jan Veneman nam het op tegen Janet Vos en Jan meende er goed voor te staan, totdat Janet met en slagzet doorbrak richting dam. De stand die ze daardoor overhield was zodanig dat ze niet kon voorkomen dat ook Jan doorliep. Een ultieme poging om Jan te stoppen mocht niet baten en Jan kon er nog remise uit slepen. Harrie Pierik speelde tegen Gerjan Groot Baltink en Gerjan zat niet helemaal op te letten. Al vroeg in de partij drong Harrie door naar dam en daarna kwam het niet meer goed voor Gerjan. Harrie speelde de wedstrijd met winst uit. Eddy Veneman nam het op tegen Harry ten Cate en Harry was weer eens goed wakker. Een brutale doorbraak naar dam bracht Eddy aan het zweten. Harry drukte alleen niet door en Eddy kon er met pijn en moeite remise uit slepen. Tot slot speelden Jan Schuttevaar en Marinus den Hartogh tegen elkaar en Marinus was scherp deze avond. Al snel kwam hij op voorsprong en kon de partij naar zich toe trekken. Met deze wedstijden zijn we bij de winterstop gekomen en mag Martin Dollen zich de winterkampioen noemen. Uiteraard gaat het bij deze titel alleen om faam en beroemdheid, want pas eind april zal blijken wie zich de kampioen van Wierden mag noemen. Komende week spelen de leden van de damclub het befaamde sneldamtoernooi en dan zal blijken wie zich weer een jaar lang sneldamkampioen van Wierden mag noemen. Kan huidig kampioen Albert Hakvoort zijn titel prolongeren of gaat het gebrek aan wedstrijdritme hem nekken. We gaan het zien, maar zeker is al wel dat de avond bol zal staan van vermaak, blunders en tijdgebrek. Op dinsdag 7 januari 2020 is dan weer de eerst volgende reguliere speelavond.

Samengevat de uitslagen:

Nijverdal 2 - Wierden 2
 • R. Sempel - E. Veneman 1-1
 • J. Boender - J. Veneman 1-1
 • R. Visser - H. Pierik 1-1
 • G. Peters - M. den Hartogh 2-0
totaaluitslag 5-3 en dus verlies voor Wierden 2

Wierden 1 - Enschede 1
 • M. Dollen - G. Schirinzi 0-2
 • F. Niezink -  J. Goudt 0-2
 • H. Veneman - H. Borgman 0-2
 • J. Oude Vrielink - J. Wilbrink 0-2
 • G. Woolderink - J. Schoo 2-0
 • M. Groot Baltink - G. Kleinsman 1-1
totaaluitslag 3-9 en dus verlies voor Wierden 1

Intern:
 • J. Veneman - J. Vos 1-1
 • H. Pierik - G. Groot Baltink 2-0
 • E. Veneman - H. ten Cate 1-1
 • J. Schuttevaar - M. den Hartogh 0-2

De stand op de ranglijst is als volgt:
 1. M. Dollen, 501 punten uit 12 wedstrijden
 2. E. Veneman, 443 punten uit 14 wedstrijden
 3. F. Niezink, 403 punten uit 12 wedstrijden
 4. H. Veneman, 385 punten uit 12 wedstrijden
 5. J. Oude Vrielink, 330 punten uit 12 wedstrijden
 6. J. Veneman, 317 punten uit 13 wedstrijden
 7. G. Veneman, 277  punten uit 11 wedstrijden
 8. H. Pierik, 229 punten uit 13 wedstrijden
 9. M. Groot Baltink, 208 punten uit 12 wedstrijden
 10. H. ten Cate 204 punten uit 13 wedstrijden
 11. J. Vos, 194 punten uit 12 wedstrijden
 12. H. Smit, 136 punten uit 5 wedstrijden
 13. M. den Hartogh, 133 punten uit 10 wedstijden
 14. G. Groot Baltink, 43 punten uit 9 wedstrijden
 15. J. Schuttevaar, 40 punten uit 11 wedstijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten