dinsdag 26 december 2017

Sneldammen ... een vak apart

Dinsdag 19 december ... de laatste damdinsdagavond in 2017. En dan wordt er traditioneel weer gesneldamd. Iedere speler krijgt dan 10 minuten en binnen die 2x 10 minuten moet de partij afgelopen zijn. Door de tijd heen ... verloren. Tja, bikkelhard maar het is niet anders.


En wat dan zo mooi is ... de gekste standen en zetten verschijnen op het bord. Maar dat is gelijk de charme van dit o zo mooie spelletje.


Wedstrijdleider Henk Veneman had alles weer goed uitgedokterd. Een poule van 6 en een poule van 7 en toch gelijk eindigen voor de grand - final!!! Perfect geregeld Henk.
Ook deze avond waren er weer 2 sponsoren bereid gevonden de (vlees)prijzen te sponsoren. Te weten Freddy Niezink en Albert Hakvoort. Beiden bedankt voor het beschikbaar stellen.


O ja ... onze scriba was 12,5 jaren getrouwd en deed ook nog een vleselijke duit in het zakje door de schaal met bitterballen eens rond te laten gaan. Jan Veneman kon natuurlijk ook niet achterblijven en de wereldberoemde gehaktballen gingen ook over tafel. Al met al een gezellige afsluiting van het jaar 2017.


In poule 2 eindigde Jan Veneman als eerste en in poule 1 Albert Hakvoort. Tja en dan moeten de beide nummers 1 tegen elkaar. We zullen het er maar niet meer over hebben he Jan ... Appie ging ook met de kerststol naar huis.


De eerst volgende damavond is in 2018 op 2 januari. Eens kijken of de herfstkampioen nu ook echt kampioen gaat worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten