donderdag 7 december 2017

Sinterklaas heeft niks met dammen ...


Dinsdag 5 december werden er 5 wedstrijden gespeeld voor de interne competitie.
De uitslagen:
 • Albert Hakvoort - Henk Veneman   2 - 0
 • Jan Veneman - Martin Dollen   0 - 2
 • Mandrik Groot Baltink - Freddy Niezink   2 - 0
 • Gerhard Woolderink - Eddy Veneman   0 - 2
 • Jan Oude Vrielink - Harrie ten Cate   2 - 0
Het gebeurd niet vaak maar dit keer viel 5 december op een dinsdag. Terwijl heel Nederland in de ban was van de verjaardag van de goedheiligman gingen 10 dammer in Wierden er eens goed voor zitten. Dat is de top van de damclub slecht bekomen! De nummers 1 t/m4 verloren. En hoe ...
Henk Veneman dacht in een overigens mooie en spannende partij Albert Hakvoort eventjes de oren te wassen. Ja ja ... sluwe Appie zag al snel wat Henk van plan was en tot zij verrassing deed Albert iets wat Henk niet verwachtte ... anders slaan dan gepland. Henk sputterde nog 1:13 tegen maar het mocht niet baten. Einde oefening.
Jan Veneman had ook een goede bui. Net als sinterklaas was hij zeer vrijgevig. Het staat je te prijzen Jan maar Martin aanvaarde dit cadeau met een grote glimlach. Compleet vastgezet liet Jan zuchtend weten er geen heil meer in de zien en vertrok droevig naar de toog om een gehaktbal met een sapje te gaan nuttigen.
Eddy Veneman daarentegen deed het veel beter. Aantreden tegen de nummer 1 betekent voor Eddy ... messen slijpen en gaan ... Waarschijnlijk was de druk erg groot want Gerhard stond al snel een steen achter. Geen probleem zou je zeggen want Gerhard is sluw genoeg om een paar leuke zetjes te plaatsen. Maar Eddy bleef rustig, af en toe glimlachen maar ondertussen de nummer 1 inpakken en mee in de zak naar Spanje. Maar Gerhard kreeg ondanks de nederlaag hulp uit onverwachte hoek!
De Rijssense derby tussen Freddy en Mandrik kreeg een verrassende wending. Vadertje tijd ging een hartig woordje meespreken en de kampioen kwam een steentje achter ,,, sterker nog, hij werd compleet opgesloten. Om 23:12 moest Freddy droevig constateren dat hij voor de tweede keer op rij verloren had ... vakantiestress of iets anders?
Dan de mafste partij van de avond. Jan tegen Harrie. Ik denk dat Jan met de auto naar de Marke was gekomen maar zwevend weer naar huis is gegaan. Een volledig verloren stand en toch winnen ... ik kan het niet uitleggen maar het is toch zo. Waarschijnlijk beduusd door de mail van sinterklaas en het bezoek van Jan Schuttevaar die even polshoogte kwam nemen lag hieraan ten grondslag.


Halverwege de avond wees de voorzitter er nog even op dat 12 december de laatste speelronde was van dit jaar en 19 december het wereldberoemde sneldamkampioenschap van Wierden zou worden gespeeld. Tevens las hij een mail voor die de damclub via een van sinterklaas zijn pieten had gekregen. Alle aanwezigen kregen vervolgens een cadeau uitgereikt. Diegene die er niet waren hebben wat gemist kan ik u vertellen. Enfin ... waarschijnlijk was de onderbreking zo rond 21:45 uur voor sommigen toch te veel en kregen we deze avond vreemde uitslagen. Maar wel mooi ...


De nieuwe voorlopige tussenstand:
 1. Gerhard Woolderink   356 punten uit 10 wedstrijden
 2. Freddy Niezink   340 punten uit 10 wedstrijden
 3. Jan Veneman   333 punten uit 11 wedstrijden
 4. Henk Veneman   284 punten uit 8 wedstrijden
 5. Eddy Veneman   284 punten uit 9 wedstrijden
 6. Jan Oude Vrielink   224 punten uit 10 wedstrijden
 7. Mandrik Groot Baltink   195 punten uit 10 wedstrijden
 8. Janet Vos   188 punten uit 6 wedstrijden
 9. Albert Hakvoort   171 punten uit 4 wedstrijden
 10. Jan Schuttevaar   96 punten uit 7 wedstrijden
 11. Martin Dollen   88 punten uit 9 wedstrijden
 12. Harrie Pierik   85 punten uit 9 wedstrijden
 13. Harrie ten Cate   68 punten uit 7 wedstrijden
 14. Gert Stam   0 punten uit 0 wedstrijden
 15. Henk Smit   0 punten uit 4 wedstrijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten