donderdag 14 januari 2016

Eerste team nog niet zeker van langer verblijf in de hoofdklasseDinsdag 12 januari moest het eerste team van Wierden afreizen naar Dedemsvaart voor de heel belangrijke wedstrijd tegen Dedemsvaart 1. Heel belangrijk om te bewerkstelligen een langer verblijf in de hoofdklasse. Dat is wat Wierden uiteraard graag wil.Dedemsvaart was op oorlogssterkte getuige de opstelling maar dat kan ook gezegd worden van Wierden! Alhoewel Wierden wel met 2 invallers speelde maar die werden gelijk voor de leeuwen gegooid aan bord 1 en 2. Helaas moesten Janet en Gert afhaken. Een sportieve wedstrijd die - helaas voor Wierden - nipt verloren ging met 7-5.
De uitslagen.
Bord 1: Bert Aalberts (1331) - Fred Niezink (944)   2 - 0
Bord 2: Albert Hakvoort (1031) - Damon Winter (1028)   1 - 1
Bord 3: Ab Lohuis (899) - Jan Veneman (889)   1 - 1
Bord 4: Henk Veneman (988) - Jan Siegers (881)   2 - 0
Bord 5: Gert Brink (761) - Martin Dollen (782)   2 - 0
Bord 6: Jan Schuttevaar (843) - Jan Meester (995)   1 - 1


Fred moest zijn meerdere erkennen in Bert; in een alles of niets spel was het al snel duidelijk dat het een hele moeilijke avond zou worden. En na enige tijd martelen was het snel over met de strijd.
De wedstrijd staat op de site van de PODB. Goed om eens te analyseren waar het toch zo mis kon gaan en te leren voor de volgende wedstrijd.
Albert had in het middenspel even een black-out denk ik, Een simpele afwikkeling koste hem een steen. Maar dat motiveert Albert om door te worstelen. Zeker als omstanders al gauw aangeven dat hij een verloren partij speelt. Hoezo ... nog meer gemotiveerd won hij zelf nog bijna in het eindspel. Maar Damon is ook geen kleine jongen en doorzag het sluwe plannetje. Een wedstrijd op hoog niveau aan bord 2! Maar ja dat moet ja natuurlijk wel zien als je aan de zijlijn staat.
Jan had al snel in de gaten dat zijn wedstrijd geen winnaar op zou leveren. En als snel besloten beide heren tot een remise. Jammer want in zo'n belangrijke wedstrijd is het alles of niets. Maar goed de heren spelen al heel lang op dit niveau en uw verslaggever zal dit nooit begrijpen denk ik.
Henk Veneman hield de eer hoog voor Wierden en won laat in de avond van Jan. Prima Henk, altijd goed voor de bordpunten.
Martin had een tegenstander die hem lelijk verraste met een damzet. Even over het hoofd gezien maar Martin geeft niet op. Zijn tegenstander had hem echter bij de strot (niet letterlijk natuurlijk ...) en liet niet meer los. Einde oefening.
Jan deed aan bord 6 wat van hem verwacht werd. Punt pakken tegen een goede tegenstander. In het eindspel koeltjes afwikkelen naar remise. Goed gedaan Jan!
Is het nu uit voor Wierden? Nee hoor, het komt op de laatste speeldag aan. Dus opnieuw opladen en gaan voor klassebehoud. Moet kunnen heren!Geen opmerkingen:

Een reactie posten