donderdag 10 oktober 2024

'Tsjak tsjak en klaar is het'

Albert Hakvoort en Gerrit Bosch speelden tegen elkaar. Een mooie topwedstrijd lag er voor de heren in het verschiet. Er werd gedamd op het scherpst van de snede, maar de heren wisten zich prima staande de houden. Het middenspel leek wat meer voor Gerrit te zijn, maar in het eindspel werd pas de balans opgemaakt. Een fout van Gerrit bracht Albert op voorsprong. De stand die daarna overbleef was kort gezegd te beroerd om er nog wat van de kunnen maken. Albert won na een spannende avond de wedstrijd.

Henk Woolderink speelde tegen Martin Dollen en Henk zat er direct vol op bij Martin. Mooi aanvallend spel leverde een fraaie wedstrijd op. Beide heren probeerden wel van alles, maar alle slagzetjes werden doorzien.  Zowel Henk als Martin kon niet echt de wedstrijd naar zich toe trekken en uiteindelijk kwamen ze remise overeen. 

Jan Veneman mocht aantreden tegen Jan Oude Vrielink. Twee dammers die er samen een leuke pot van maakten. De heren schoven vlotjes de schijven, maar fouten werden er niet gemaakt. Het eindspel was in het voordeel van Jan Veneman. Jan Oude Vrielink dacht met er nog een slag uit te kunnen halen, maar die bleek gaandeweg het zetten niet te kloppen. Einde oefening voor hem en Jan Veneman pakte de volle winst.

Roelof Jan de Haan nam het op tegen Rein Langkamp. Het werd een wedstijd waarin volop afgetast werd, maar geen van de heren wilde happen. En dan komt het op het eindspel aan en daar voelt Roelof Jan zich in zijn 'comfort - zone'. Rein zag de bui al hangen, want ook hij wist dat. Nog even 10 minuten werd er gedamd en toen tsjak tsjak en Roelof Jan had de winst te pakken. Een gevaarlijk man in eindspelletjes.

Mandrik Groot Baltink speelde tegen Henk Veneman en de heren hadden een vlot tempo te pakken. In een open wedstrijd was er lang niets aan de hand. Maar Henk kan ook sluw als een vos zijn, en ook vanavond wist hij zijn slag te slaan. Henk kwam op dam en een schijf voorsprong. Een fraai uitgangspunt voor de rest van de pot, maar Mandrik dacht daar anders over. Na veel denkwerk kwam hij met een fraaie oplossing. De schijf achterstand bleef, maar Henk moest wel de dam inleveren. Het eindspel was alleen deze avond ook voor Henk. Mandrik kwam er niet meer aan te pas en moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen.

Henk Smit en Hennie Jansen speelden tegen elkaar en dat zijn twee taaie tegenstanders. Ook vanavond hadden de heren de boel lang goed gebarricadeerd. Alleen Henk begon zich wat meer vast te lopen op 1 flank en hij loste dat niet op. Dat vond Hennie prima en Henk kwam steeds meer in de problemen. Uiteindelijk zat er niets anders op dan zich gewonnen te geven.

Gerjan Groot Baltink mocht het opnemen tegen Freek Jan Eggerink. Freek Jan lijkt wel ambities te hebben dit jaar, want elke week stijgt hij met stip op de ranglijst. Ook vanavond wat het vol erop. Gerjan bood goed weerstand, maar Freek Jan liet niets toe. Met en slagzet kwam Freek Jan op voorsprong en Gerjan zag beetje bij beetje de wedstrijd verloren gaan. Freek Jan lijkt zich daarmee wel op te maken voor de uitdaging tegen Albert Hakvoort.  Alleen de wedstrijdsecretaris weet of de match van het jaar zal plaatsvinden. Zodra een datum bekend is zal zullen de kaarten in de verkoop gaan. Er wordt een hoge opkomst verwacht en bewaking lijkt nodig om alles in goede banen te leiden. 

Harrie Pierik speelde tegen Evert Averesch en deze heren kennen tot nu toe een prima seizoen. Er ontstond dan ook een mooie pot en er leek geen vuiltje aan de lucht. Maar Evert was even niet scherp. Een fout in de achterhoede bracht hem in grote problemen. Harrie sloeg toe en drong door naar dam. Evert telde de boel maar eens na en zag dat hij ook het nodige 'hout' wat kwijtgeraakt. Het duurde niet lang of hij strekte zijn arm richting Harrie om hem te feliciteren met de winst.

Marinus ten den Hartogh en Roswitha Huisman namen het op tegen elkaar. In een fraaie partij leverde Roswitha prima strijd. Marinus moest flink nadenken om uit de problemen te blijven, maar het lukte. Gaandeweg de partij kreeg Marinus meer grip op zijn tegenstander. Roswitha kwam op achterstand na een foutje. Ze kon daarna niet meer op tegen het overwicht van Marinus en verloor dan ook de partij.

Pascal van der Zwan nam het op tegen Andre Veneman en lang wist Pascal zich staande te houden. Maar toen kwam de 'Sinterklaas' in hem naar boven. Gul werd er gestrooid met stenen en Andre nam ze dankbaar in ontvangst. Maar goed, opgeven kan altijd nog en dus gingen ze verder. Tegen het eindspel kwam Pascal weer met een groot cadeau voor Andre die ook dit aanbod graag aan nam. Het verschil was uiteindelijk wel een schijf of 6 en Andre won met glans de wedstrijd.

Tot slot speelde Eddy Veneman een simultaanwedstrijd tegen Evert Olthuis en Harrie ten Cate. Twee geduchte tegenstanders voor Eddy. Eerst de partij van Evert. Die bood flink weerstand en Eddy moest alle zeilen bijzetten om de aandacht over de twee borden te kunnen verdelen. Maar Eddy was geduldig en wachtte op een kansje. Die kwam en Eddy greep de mogelijkheid met beide handen aan. Evert kwam gehavend uit de strijd en zag daarna al snel in dat winnen er niet meer in zat. Hij overwoog nog even om remise te bieden, maar wist dat Eddy het daar niet voor ging doen. Deze partij wist Eddy op zijn naam te schrijven.

De anderen pot tegen Harrie was ook niet mals. Harrie ging er vol voor, maar wist dat Eddy een lastige dammer was om te verslaan. Ook vanavond liet Eddy het niet gebeuren. Harrie probeerde het wel, maar het lukte niet vanavond. Ook deze partij wist Eddy te winnen.

De uitslagen samengevat

  • A.J. Hakvoort - G. Bosch 2-0
  • H. Woolderink - M. Dollen 1-1
  • J. Veneman - J. Oude Vrielink 2-0
  • R.J. de Haan - R. Langkamp 2-0
  • M. Groot Baltink - H. Veneman 0-2
  • H. Smit - H. Jansen 0-2
  • G. Groot Baltink - F.J. Eggerink 0-2
  • H. Pierik - E. Averesch 2-0
  • M. den Hartogh - R. Huisman 2-0
  • P. van der Zwan - A. Veneman 0-2
  • E. Veneman - H. ten Cate 2-0
  • E. Veneman - E. Olthuis 2-0

De stand op de ranglijst

  1. A.J. Hakvoort, 403 punten uit 6 wedstrijden
  2. G. Bosch, 326 punten uit 6 wedstrijden
  3. F. Niezink, 290 punten uit 6 wedstrijden
  4. R.J. de Haan, 241 punten uit 4 wedstrijden
  5. H. Veneman, 218 punten uit 5 wedstrijden
  6. J. Veneman, 211 punten uit 6 wedstrijden
  7. H. Woolderink, 206 punten uit 6 wedstrijden
  8. F.J. Eggerink, 204 punten uit 5 wedstrijden
  9. H. Pierik, 203 punten uit 6 wedstrijden
  10. G.J. Klein Legtenberg, 194 punten uit 5 wedstrijden
  11. E. Veneman, 182 punten uit 5 wedstrijden
  12. E. Averesch, 170 punten uit 6 wedstrijden
  13. M. Dollen, 168 punten uit 6 wedstrijden
  14. M. Groot Baltink, 157 punten uit 6 wedstrijden
  15. H. Jansene, 151 punten uit 6 wedstrijden
  16. R. Langkamp 145 punten uit 6 wedstrijden
  17. J. Vos, 136 punten uit 5 wedstrijden
  18. M. den Hartogh, 112 punten uit 4 wedstrijden
  19. H. Smit 112 punten uit 5 wedstrijden
  20. H. ten Cate, 96 punten uit 6 wedstrijden
  21. E. Olhtuis, 92 punten uit 6 wedstrijden
  22. J. Oude Vrielink, 91 punten uit 6 wedstrijden
  23. A. Veneman 72 punten uit 3 wedstrijden
  24. G. Groot Baltink, 48 punten uit 4 wedstrijden
  25. R. Huisman, 44 punten uit 5 wedstrijden
  26. A. Hofman, 16 punten uit 4 wedstrijden
  27. P. van der Zwan, 8 punten uit 2 wedstrijden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten