vrijdag 18 oktober 2024

'3 jaar ongeslagen'

Roelof Jan de Haan en Albert Hakvoort speelden tegen elkaar en het leek wel of het kampioenschap ervan afhing. In opperste concentratie werden de zetten gedaan. Er ontstond in het middenspel een interessante stand op het bord. Wie er op dat moment beter stond laat uw verslaggever in het midden want dat maakte voor het vervolg niet echt uit. Albert ging de fout in. Een zet leek op het eerste oog veilig, maar dat was niet zo. Roelof Jan greep de kans met beide handen aan en na het afwerken van de grote slagzet was de partij niet meer houdbaar voor Albert. Hij gaf dan ook direct op en Roelof Jan scoort maximaal deze avond. 'Het eerste verlies in 3 jaar tijd' aldus Albert. Maar daarmee is de spanning wel weer terug in de stand op de ranglijst. 

Gerrit Bosch speelde tegen Mandrik Groot Baltink. De heren maakten zich op voor een mooie wedstrijd en een lange avond. Het begin was goed en Mandrik speelde degelijk, totdat hij een fout maakte. Gerrit kwam op meerdere schijven voorsprong en de stand die overbleef was voor Mandrik reden om direct op te geven. 

Martin Dollen mocht het opnemen tegen Rein Langkamp. Het werd een mooie wedstrijd waarbij de heren het hard tegen hard speelden. Eerst werd er nog wel vlot afgeruild, maar gaandeweg de partij maakte dit plaats voor het nodige denkwerk. Rein zag in het middenspel geen goede uitweg meer en offerde een schijf in de om tempovoordeel te krijgen. Dat kwam er, maar hij maakte er onvoldoende gebruik van. Martin maakte gebruik dan die kans en won uiteindelijk de partij.

Jan Oude Vrielink nam het op tegen Evert Averesch. Beide heren kenden een goede start van het seizoen, maar de laatste wedstrijden gaat het wat minder. Dat zag je vanavond alleen niet in het spel dat ontstond. Lekker veneinig dammen wat het motto. Maar de heren trapten niet in elkaars lokkertjes en met een open opbouw werd het eindspel gespeeld. Het leverde alleen geen winnaar op. De heren kwamen remise overeen en daar waren ze best wel tevreden over.

Hennie Jansen en Henk Woolderink mochten het tegen elkaar opnemen. Twee heren die aan elkaar gewaagd zijn en dat zag je ook terug in de mooie wedstrijd. In het middenspel schoven de heren zich op 1 flank vast en dan is het kijken wat je nog met de rest kunt doen. Henk dacht het betere van het spel te hebben en leek door te kunnen stomen naar dam. Maar Hennie kwam met een fraaie actie en weg waren de damkansen voor Henk.  Het spel dat daarna overbleef leverde uiteindelijk geen winnaar op en de punten werden gedeeld.

Harrie te Cate speelde tegen Henk Smit en een vermakelijk pot streden de heren om de punten. Maar wat ze ook probeerden, het lukte niet. Foutjes werden er niet echt gemaakt en uiteindelijk kwam de heren tot de conclusie dat remise een mooie uitslag was. 

Roswitha Huisman en Gert Jan Klein Legtenberg speelden tegen elkaar. Het spel van Roswitha leverde weer een vlotte partij op. Gert Jan probeerde de boel nog wel wat te remmen, maar Rowitha houdt van vlot zetten. Het krachtsverschil was vanavond alleen te groot en Gert Jan won de wedstrijd. 

Evert Olthuis en Harrie Pierik namen het tegen elkaar op.  Evert zat vanavond goed op te letten en wist de aanvallen van Harrie iedere keer goed af te slaan. In het eindspel leek het een remise te worden, maar Harrie zag de juiste zetten om er toch nog op het nippertje winst uit halen.

Tot slot speelden Freek Jan Eggerink en Janet Vos tegen elkaar. Het werd een mooie wedstrijd waarbij het gelijk op ging. Freek Jan wist zich goed te verweren en lang was er niets aan de hand. Maar gaandeweg het spel kreeg Janet meer grip op de wedstrijd en wist deze na een lange avond te winnen.

De uitslagen samengevat

  • R.J. de Haan - A.J. Hakvoort 2-0
  • G. Bosch - M. Groot Baltink 2-0
  • M. Dollen - R. Langkamp 2-0
  • J. Oude Vrielink - E. Averersch 1-1
  • H. Jansen - H. Woolderink 1-1
  • H. ten Cate - H. Smit 1-1
  • R. Huisman - G.J. Klein Legtenberg 0-2
  • E. Olthuis - H. Pierik 0-2
  • F.J. Eggerink - J. Vos 0-2

De stand op de ranglijst

  1. A.J. Hakvoort, 415 punten uit 7 wedstrijden
  2. G. Bosch, 388 punten uit 7 wedstrijden
  3. R.J. de Haan, 321 punten uit 5 wedstrijden
  4. F. Niezink, 290 punten uit 6 wedstrijden
  5. H. Pierik, 247 punten uit 7 wedstrijden
  6. H. Woolderink, 234 punten uit 7 wedstrijden
  7. M. Dollen, 232 punten uit 7 wedstrijden
  8. G.J. Klein Legtenberg, 230 punten uit 6 wedstrijden
  9. H. Veneman, 218 punten uit 5 wedstrijden
  10. J. Veneman, 211 punten uit 6 wedstrijden
  11. F.J. Eggerink, 208 punten uit 6 wedstrijden
  12. E. Averesch, 206 punten uit 7 wedstrijden
  13. E. Veneman, 182 punten uit 5 wedstrijden
  14. H. Jansen, 180 punten uit 7 wedstrijden
  15. J. Vos, 176 punten uit 6 wedstrijden
  16. M. Groot Baltink, 169 punten uit 7 wedstrijden
  17. R. Langkamp, 157 punten uit 7 wedstrijden
  18. H. Smit, 137 punten uit 6 wedstrijden
  19. H. ten Cate, 123 punten uit 7 wedstrijden
  20. J. Oude Vrielink, 121 punten uit 7 wedstrijden
  21. M. den Hartogh, 112 punten uit 4 wedstrijden
  22. E. Olthuis, 96 punten uit 7 wedstrijden
  23. A. Veneman, 72 punten uit 3 wedstrijden
  24. R. Huisman, 52 punten uit 6 wedstrijden
  25. G. Groot Baltink, 48 punten uit 4 wedstrijden
  26. A. Hofman, 16 punten uit 4 wedstrijden
  27. P. van der Zwan, 8 punten uit 2 wedstrijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten