vrijdag 4 oktober 2024

'Gezonde sportiviteit'

Henk Veneman en Albert Hakvoort namen het tegen elkaar op. Twee namen die garant staan voor een mooie wedstrijd. Ook vanavond was dat zo, een mooie opbouw van het spel en toch ook aanvallende en gedurfde zetten. Maar de heren konden elkaar niet betrappen op het maken van foutjes. Dan kun je niets anders dan concluderen dat remise de juiste uitslag is.

Rein Langkamp speelde tegen Gerrit Bosch. Het leverde een spannende partij op, waarbij het lang gelijk bleef. In het middenspel kwam Gerrit op voorsprong en kon zich voorbereiden op het eindspel. Rein kwam uiteindelijk schijven te kort en Gerrit won de partij. 

Jan Oude Vrielink mocht aantreden tegen Martin Dollen en de heren maakten er een mooie partij van. Jan zette zoals altijd soepel en overziet alles. Martin leek meer te moeten verdedigen dan hij kon aanvallen, want Jan was de stand mooi aan het opbouwen. Gaandeweg het middenspel kwamen de stenen wat losser te staan en toen kon Martin aandringen. Een foutje van Jan bracht hem op voorsprong. Daarna liep Jan zich in de opbouw en Martin won de partij. 

Jan Veneman en Mandrik Groot Baltink speelden tegen elkaar.  Er werd in de partij behoedzaam gezet en daardoor doorzagen de heren alles van elkaar. Foutjes werden er dan ook niet gemaakt en na een lange avonden kwamen ze tot de conclusie dat remise de uitslag maar moest worden. 

Evert Aversch speelde tegen Henk Woolderink en Evert is tot nu toe de topper van het seizoen. Bijna elke tegenstander wist hij dit jaar te verrassen en won nagenoeg alle wedstrijden. Vanavond was Henk aan de beurt. Letterlijk, want ook in deze partij maakte Evert duidelijk dat hij een geduchte tegenstander was. Henk leverde een goede strijd, maar ook hij kon niet op tegen Evert en moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen.

Gert Jan Klein Legtenberg nam het op tegen Hennie Jansen. De heren kennen elkaars damtactiek goed. Het leverde een partij op die lang gelijk bleef. Maar Hennie kreeg zijn kansje en kwam op voorsprong. Maar het was niet genoeg om Gert Jan pijn te doen. De heren kwamen uiteindelijk dan ook remise overeen.

Henk Smit speelde tegen Freek Jan Eggerink en dat kon wel een prachtige pot worden. Beide heren doen het goed, pakken punten en staan prima in de ranglijst. Het was Henk die op voorsprong kwam in het middenspel, maar het lukte hem niet om er wat mee te doen. Sterker nog, Freek Jan herpakte zich zo goed dat hij uiteindelijk de wedstrijd zelfs won. Die sollicitatie lijkt wel snor te zitten, alleen nog maar even een datum prikken.....

Harrie ten Cate en Harrie Pierik speelden tegen elkaar. Het leverde een mooie wedstrijd op, waarbij de heren niet aan elkaar wilden toegeven. Maar Harrie Pierik kent tot nu toe een goed seizoen en ook vanavond wist hij het voordeel te pakken. Na het bemachtigen van een dam begon de stand te bewerken. Harrie ten Cate liep steeds meer achter de feiten aan en uiteindelijk gaf hij zich ook gewonnen.

Roswitha Huisman mocht aantreden tegen Evert Olthuis. Twee dammers die een hoog speeltempo kennen. Niet twijfelen, gewoon zetten. Roswitha ging de fout in en Evert kwam op voorsprong. Evert gaf die daarna niet meer weg en won de wedstrijd.

Janet Vos en Marinus den Hartogh namen het tegen elkaar op. Maninus speelde goed tegen Janet en wist haar aanvallen lang af te houden. Maar uiteindelijk wist Janet toch met een fraaie slagzet op twee schijven voorsprong te komen. Gewoon doordammen dacht Marinus en met een prima vervolgspel wist hij het nog lang vol te houden. Maar Janet liet zich niet de fout lokken en won de partij.

Tot slot speelden Ander Veneman en Gerjan Groot Baltink tegen elkaar. Twee heren die aan elkaar gewaagd zijn. Lang waren ze zuinig op de stenen, maar gaandeweg het middenspel maakte Gerjan wat foutjes. Andre profiteerde maximaal en won overtuigend.

De uitslagen samengevat

  • H. Veneman - A.J. Hakvoort 1-1
  • R. Langkamp - G. Bosch 0-2
  • J. Oude Vrielink - M. Dollen 0-2
  • J. Veneman - M. Groot Baltink 1-1
  • E. Averesch - H. Woolderink 2-0
  • G.J. Klein Legtenberg - H. Jansen 1-1
  • H. Smit - F.J. Eggerink 0-2
  • H. ten Cate - H. Pierik 0-2
  • R. Huisman - E. Olthuis 0-2
  • J. Vos - M. den Hartogh 2-0
  • A. Veneman - G. Groot Baltink 2-0

De stand op de ranglijst

  1. A.J. Hakvoort, 325 punten uit 5 wedstrijden
  2. G. Bosch, 314 punten uit 5 wedstrijden
  3. F. Niezink, 290 punten uit 6 wedstrijden
  4. G.J. Klein Legtenberg, 194 punten uit 5 wedstrijden
  5. R.J. de Haan, 177 punten uit 3 wedstrijden
  6. H. Woolderink, 168 punten uit 5 wedstrijden
  7. F.J. Eggerink, 166 punten uit 4 wedstrijden
  8. E. Averesch, 166 punten uit 5 wedstrijden
  9. H. Veneman, 156 punten uit 4 wedstrijden
  10. M. Groot Baltink 145 punten uit 5 wedstrijden
  11. H. Pierik, 143 punten uit 5 wedstrijden
  12. M. Dollen, 139 punten uit 5 wedstrijden
  13. J. Veneman, 139 punten uit 5 wedstrijden
  14. J. Vos, 136 punten uit 5 wedstrijden
  15. R. Langkamp, 133 punten uit 5 wedstrijden
  16. H. Smit, 104 punten uit 4 wedstrijden
  17. H. Jansen, 97 punten uit 5 wedstrijden
  18. E. Veneman, 88 punten uit 3 wedstrijden
  19. H. ten Cate, 84 punten uit 5 wedstrijden
  20. E. Olthuis, 80 punten uit 5 wedstrijden
  21. J. Oude Vrielink, 79 punten uit 5 wedstrijden
  22. M. den Hartogh, 76 punten uit 3 wedstrijden
  23. G. Groot Baltin, 44 punten uit 3 wedstrijden
  24. A. Veneman, 42 punten uit 2 wedstrijden
  25. R. Huisman, 40 punten uit 4 wedstrijden
  26. A. Hofman, 16 punten uit 4 wedstrijden
  27. P. van der Zwan, 4 punten uit 1 wedstrijd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten