donderdag 26 september 2024

'Open sollicitatie'

Albert Hakvoort speelde tegen Jan Oude Vrielink en als deze twee heren elkaar treffen en ontplooit die wedstrijd zich altijd in een bijzonder enerverende pot. Ook vanavond waarbij Jan zoals altijd goed verweer gaf. Albert kon alleen net zo goed aan beide kanten de klok indrukken, want dat wil Jan in alle spanning nog wel eens vergeten.  Maar er ontstond een mooie stand totdat... ja totdat Jan de mist in ging. Dat moet je bij Albert niet doen en ook Jan ging de bietenbrug op. 

Gerrit Bosch nam het op tegen Jan Veneman. Een wedstrijd met een fraai niveau en een open spel. Het bracht hen alleen lang niets, want ze wisten elkaar telkens prima te ontlopen. En dan komt het op het eindspel aan en daar is Gerrit wel fan van. Tellen, tellen en nog eens tellen, wat zijn de winnende zetten. Gerrit speelde dat prima en Jan moest lijdzaam toezien dat hij steeds minder zetten had. Op zich is dat geen probleem, zolang je maar 1 zet meer over hebt dan je tegenstander. Maar dat had Jan niet en uiteindelijk zat er dan ook niets anders op dan zijn verlies te erkennen.

Mandrik Groot Baltink en Martin Dollen mochten tegen elkaar aantreden en Martin zette Mandrik al snel in de partij onder druk. Er ontstond een mooie stand waarbij Mandrik continue moest opletten wat hij zetten. Maar dat deed hij en steeds meest wist hij onder de druk van Martin uit te komen. In het middenspel kwam Martin even op voorsprong, maar dat had Mandrik op fraaie wijze al uitgedacht en met een prima afruil kwam de stand weer op gelijke hoogte. Met de stenen die nog op het bord stonden waren de heren het al snel eens dat remise een mooie uitslag was.

Hennie Jansen speelde tegen Henk Veneman en beide heren draaien tot nu toe matig. Maar dat zegt niets over de te spelen partij en ze maakten er een mooie pot van. Henk probeerde van alle kanten om Hennie van zijn stuk te brengen, maar het lukt hem niet. Overal had Hennie een antwoord op. Maar Hennie gaat als het spannend wordt altijd sneller dammen en dat is vaak gevaarlijk. Maar dat gebeurde vanavond niet en diep in het eindspel boor Hennie remise aan. Dat aanbod kon Henk niet laten lopen, want die was al met een verliespartij aan het calculeren. Hennie had nog even moeten doordammen en dan was hij waarschijnlijk ook wel tot dat inzicht gekomen. Maar ik denk dat Hennie ondanks dat prima geslapen heeft.

Rein Langkamp en Evert Aversch namen het tegen elkaar op en de heren kennen elkaar al erg lang. Toen de damclub in Rijssen opgericht werd was Evert direct van partij. Alleen lijkt het wel of Evert op trainingskamp is geweest, want het gaat best goed dit seizoen. Ook vanavond kende hij een prima pot tegen Rein, ja zo goed zelfs dat hij Rein wist te verrassen met een fraaie slagzet. Rein bleef enigszins beduusd naar het bord staren en stak vervolgens zijn hand uit om Evert te feliciteren met de winst.

Freddy Niezink speelde en simultaan tegen Henk Woolderink en Evert Olthuis. Een pittige avond, niet allen voor Freddy, maar ook voor Henk en Evert. Allereerst de partij van Henk dan maar. Henk kent een best wel goede start van het seizoen en ook vanavond tegen Freddy liep het lekker. Freddy kreeg geen kans om toe te slaan. Maar dan komt het op het eindspel aan en het probleem voor Henk was dat zijn tegenstander een grote voorliefde voor einspelletjes ken. Je moet van goeden huize komen om Freddy te verslaan en ook vanavond lukte Henk dan niet.  De andere partij tegen Evert was ook een mooie pot. Evert damt met passie en dat zie je terug in de partij. Niet moeilijk doen en af en toe gewoon wat proberen. Maar het lukte niet, Freddy was te taai en Evert moest lijdzaam toezien hoe hij de partij aan het verliezen was.  Met nog een winstpartij voor Freddy kan hij terugkijken op een succesvolle avond.

Harrie ten Cate speelde tegen Gert Jan Klein Legtenberg en beide heren kennen een wat stroeve start van het seizoen. Vanavond was het best wel een stugge pot en in het middenspel stond bijna het hele veld op 1 zijde van het bord. Gert Jan had daar wat minder moeite mee van Harrie. En dan moet je toch ergens toch een keer wat. Harrie had het wat lastiger met de zetten dan Gert Jan die positioneel steeds meer kon oprukken. Beetje bij beetje liep Harrie steeds meer achter de feiten en aan. Gert Jan hengelde langzaam maar zeker de winst binnen.

Freek Jan Eggerink en Pascal van der Zwan speelden tegen elkaar. Pascal is nog wat roestig in het spel en ook vanavond wilde Freek Jan niet meewerken. Een fout in het middenspel bracht Freek Jan op een comfortabele voorsprong en die gaf hij niet meer weg. Ook deze partij kan Freek Jan afvinken op zijn winstlijstje. Het is maar goed dat hij nog nooit tegen Albert gespeeld had, want dan was Albert her en der wel een kampioenschap misgelopen, aldus Freek Jan.  We kunnen concluderen dat Freek Jan openlijk solliciteert naar een wedstrijd tegen Albert, wellicht dat de wedstrijdsecretaris daar iets aan kan doen.

Harrie Pierik mocht het opnemen tegen Henk Smit en Harrie had het niet makkelijk. Henk wist zich prima te verweren en kreeg steeds meer grip op Harrie. Er werden niet echt fouten gemaakt, maar positioneel kwam Henk steeds beter te staan en Harrie kreeg niet de kans om een weerwoord te hebben. Uiteindelijk maakt Henk het prima af en won de wedstrijd.

Janet Vos speelde tegen Gerjan Groot Baltink en ze maakten er een prima wedstrijd van. Gerjan zat goed in de partij en had eigenlijk op heel veel zetten van Janet wel antwoord. Maar Janet damt al de nodige jaren en toen ze haar kans kreeg kwam ze met een slagzet op voorsprong. Daarna kon ze doorbreken naar dam en was het voor Gerjan over en uit. Hij kan terugkijken op een goede match, maar daar koop je alleen niets voor. Als hij ook zo speelt in de komende wedstrijden dat worden er nog wel punten gepakt.

Tot slot speelden Adriaan Hofman en Roswitha Huisman tegen elkaar.  Twee tegenstanders die aan elkaar gewaagd zijn. Het werd een mooie pot, waarbij er lang geen fouten werden gemaakt. In het middenspel zag Roswitha haar kan schoon om op fraaie wijze een dam te maken. Adriaan probeerde het daarna nog wel, maar zag steeds meer de wedstrijd verloren gaan en verloor uiteindelijk ook de partij.

De uitslagen samengevat

  • A.J. Hakvoort - J. Oude Vrielink 2-0
  • G. Bosch - J. Veneman 2-0
  • M. Groot Baltink - M. Dollen 1-1
  • H. Jansen - H. Veneman 1-1
  • R. Langkamp - E. Averesch 0-2
  • F. Niezink - H. Woolderink 2-0
  • F. Niezink - E. Olthuis 2-0
  • H. ten Cate - G.J. Klein Legtenberg 0-2
  • F.J. Eggerink - P. van der Zwan 2-0
  • H. Pierik - H. Smit 0-2
  • J. Vos - G. Groot Baltink 2-0
  • A. Hofman - R. Huisman 0-2

De stand op de ranglijst

  1. A.J. Hakvoort, 292 punten uit 4 wedstrijden
  2. F. Niezink, 290 punten uit 6 wedstrijden
  3. G. Bosch, 250 punten uit 4 wedstrijden
  4. R.J. de Haan, 177 punten uit 3 wedstrijden
  5. G.J. Klein Legtenberg, 166 punten uit 4 wedstrijden
  6. H. Woolderink, 160 punten uit 4 wedstrijden
  7. R. Langkamp, 121 punten uit 4 wedstrijden
  8. H. Veneman, 116 punten uit 3 wedstrijden
  9. F.J. Eggerink, 112 punten uit 3 wedstrijden
  10. M. Groot Baltink, 110 punten uit 4 wedstrijden
  11. J. Veneman, 108 punten uit 4 wedstrijden
  12. E. Averesch, 108 punten uit 4 wedstrijden
  13. J. Vos, 102 punten uit 4 wedstrijden
  14. H. Smit, 100 punten uit 3 wedstrijden
  15. H. Pierik, 93 punten uit 4 wedstrijden
  16. E. Veneman, 88 punten uit 3 wedstrijden
  17. H. ten Cate, 80 punten uit 4 wedstrijden
  18. H. den Hartogh, 72 punten uit 2 wedstrrijden
  19. H. Jansen, 71 punten uit 4 wedstrijden
  20. M. Dollen, 67 punten uit 4 wedstrijden
  21. J. Oude Vrielink, 67 punten uit 4 wedstrijden
  22. E. Olthuis, 44 punten uit 4 wedstrijden
  23. G. Groot Baltink, 40 punten uit 2 wedstrijden
  24. R. Huisman, 36 punten uit 3 wedstrijden
  25. A. Hofman, 16 punten uit 4 wedstrijden
  26. A. Veneman, 4 punten uit 1 wedstrijd
  27. P. van der Zwan, 4 punten uit 1 wedstrijd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten