donderdag 4 april 2024

'Foutje bedankt'

Albert Hakvoort speelde tegen Mandrik Groot Baltink en Mandrik speelde vanavond bevlogen en met veel lef. Dat merkte Albert ook, maar zowel hij als Mandrik kwamen daardoor niet in de problemen. In het middenspel vond Mandrik het tijd voor een gewaagde kans. Hij dacht te kunnen profiteren, maar Albert bleef niet op slag staat waar Mandrik dacht dat dat wel zou zo zijn. Een misrekening en het spel was dan ook eigenlijk in 1 keer uit. Mandrik verloor de partij en Albert blijft daardoor dit seizoen nog ongeslagen.

Martin Dollen nam het op tegen Henk Woolderink en het werd een mooie pot. Heren ruilden zeer weinig af, en ergens moet er dan toch een keer wat gebeuren. Dat deden de heren ook, maar het bracht geen voordeel op. In het middenspel schoof Henk achter een schijf van Martin, en het is bekend dat achterlopen altijd dubbel oppassen is. Ook vanavond was dat zo, want Martin kreeg een vrije zet en kroop ook achter een schijf. Dat leverde hem een schijf oorsprong op en die gaf Martin niet meer weg. Henk kwam de schijf in het eindspel te kort en verloor dan ook de partij.

Henk Veneman en Freddy Niezink speelden tegen elkaar. Freddy heeft de laatste tijd geen dambord gezien, maar het dammen was hij niet verleerd. Het ging hard tegen hard en dat leverde een mooie pot op. In het eindspel bleeft het gelijkwaardig, maar met een 3 om 4 stand en een dam voor Henk bood Freddy remise aan. En op zich is dat vreemd, want Freddy is niet zo van het remise aanbieden en Henk bestudeerde de stand toch nog maar even extra goed. Maar toen hij ook tot de conclusie kwam dat winst er niet meer in zat schudden de heren elkaar de hand en de punten werden verdeeld. 

Evert Averesch mocht aantreden tegen Jan Veneman en lang was er niets aan de hand. In het middenspel kwam Jan met een fraaie slagzet op dam en de winst leek eigenlijk al wel zeker voor Jan. Maar dan moet je alles wel goed doen, en dat deed Jan niet. Evert drong steeds meer aan en Jan begon steeds meer te mopperen op zichzelf. Uiteindelijk redde Evert het niet om een dam te bemachtigen en Jan kon opgelucht ademhalen. De winst was binnen voor Jan.

Evert Olthuis speelde tegen Harrie Pierik. Uw verslaggever had aan Evert beloofd om extra aandacht aan de partij te schenken, want afgelopen week ontbrak zijn partij per abuis in het verslag. Maar uw verslaggever moest ogen voor en achter hebben, want de stenen vlogen van het bord. In hoog tempo werd er gespeeld, maar de heren hadden de zaak lang onder controle. Maar Evert wilde forceren en dat lukte niet. Evert kwam op achterstand en Harrie beet zich daarna vast als een pitbull om vervolgens niet meer los te laten.  Harrie pakte dan ook de volle winst.

Adriaan Hofman en Harrie ten Cate namen het tegen elkaar op. Adriaan nam weer de rust om te dammen en Harrie speelde daar goed op in. Het werd geen haastklus. De heren hadden de tijd en dan ontstaat er een mooie pot. Harrie wist in het middenspel op voorsprong te komen en gaf die niet meer weg. Harrie won dan ook de partij, maar als Adriaan volgend jaar het hele jaar ook zo speelt dan moeten er wel meer punten verdiend kunnen worden.

Marius den Hartogh nam het op tegen Gerjan Groot Baltink. De heren maakten er een goede wedstrijd van en Marinus had het niet makkelijk. Ook de twee schijven voorsprong die Marinus wist te behalen was lang geen garantie op winst tegen Gerjan. Het spel van Gerjan bleef goed en Marinus bleef aan het verdeden om te voorkomen dat Gerjan toch doordrong naar dam. Maar Marinus wist het uiteindelijk toch te voorkomen en de zwaarbevochten winst was binnen.

Gert Jan Klein Legtenberg speelde tegen Janet Vos. Het werd een stevige pot, maar in het middenspel maakte Janet een foutje en liep daarna eigenlijk achter de feiten aan. Gert Jan speelde het eindspel goed uit en won de partij.

Rein Langkamp speelde tegen Jan Oude Vrielink en dan zit er de nodige ervaring tegenover elkaar. Jan speelt het hele jaar al een goed seizoen en ook Rein doet het prima. Alleen vanavond ging Jan al snel in de fout. Rein kon met een fraaie slagzet op voorsprong komen. De kaarten leken geschud, maar de heren speelden nog door en uiteindelijk wist Jan het toch nog tot een remise brengen. Ergens was Rein misschien wel te aardig voor Jan geweest.

Tot slot speelden Hennie Jansen en Gerrit Bosch tegen elkaar. Het werd een fraaie wedstrijd en de heren hielden elkaar goed in evenwicht. Remise was dan ook de juiste conclusie van de partij. Misschien heeft Gerrit ergens in de partij wel een foutje gemaakt, maar anderzijds mag ook gezegd worden dat Hennie gewoon goed gespeeld heeft. 

De uitslagen samengevat

Interne competitie

 • A.J. Hakvoort - M. Groot Baltink 2-0
 • M. Dollen - H. Woolderink 2-0
 • H. Veneman - F. Niezink 1-1
 • E. Averesch - J. Veneman 0-2
 • E. Olthuis - H. Pierik 0-2
 • A. Hofman - H. ten Cate 0-2
 • M. den Hartogh - G. Groot Baltink 2-0
 • G.J. Klein Legtenberg - J. Vos 2-0

Nacompetitie

 • R. Langkamp - J. Oude Vrielink 1-1
 • H. Jansen - G. Bosch 1-1

De stand op de ranglijst

 1. A.J. Hakvoort, 1241 punten uit 21 wedstrijden
 2. G. Bosch, 1068 punten uit 25 wedstrijden
 3. J. Oude Vrielink, 846 punten uit 24 wedstrijden
 4. E. Veneman, 797 punten uit 18 wedstrijden
 5. M. Dollen, 796 punten uit 21 wedstrijden
 6. R. Langkamp, 780 punten uit 25 wedstrijden
 7. M. Groot Baltink 777 punten uit 25 wedstrijden
 8. J. Veneman, 726 punten uit 21 wedstrijden
 9. E. Averesch, 714 punten uit 25 wedstrijden
 10. H. Jansen, 694 punten uit 23 wedstrijden
 11. H. Woolderink, 690 punten uit 23 wedstrijden
 12. R.J. de Haan, 659 punten uit 12 wedstrijden
 13. H. Veneman, 621 punten uit 19 wedstrijden
 14. H. Smit, 580 punten uit 21 wedstrijden
 15. H. ten Cate, 532 punten uit 23 wedstrijden
 16. G.J. Klein Legtenberg, 520 punten uit 20 wedstrijden
 17. H. Pierik, 444 punten uit 20 wedstrijden
 18. E. Olthuis, 425 punten uit 20 wedstrijden
 19. F.J. Eggerink, 410 punten uit 15 wedstrijden
 20. J. Vos, 375 punten uit 11 wedstrijden
 21. G. Groot Baltink, 371 punten uit 21 wedstrijden
 22. M. den Hartogh, 324 punten uit 16 wedstrijden
 23. R. Huisman, 286 punten uit 20 wedstrijden
 24. F. Niezink, 264 punten uit 6 wedstrijden
 25. A. Veneman, 218 punten uit 17 wedstrijden
 26. P. van der Zwan, 160 punten uit 13 wedstrijden
 27. A. Hofman, 132 punten uit 25 wedstrijden

Stand nacompetitie

 1. G. Bosch, 5 punten uit 3 wedstrijden maakt gemiddeld 1,667 punten
 2. J. Oude Vrielink, 1 punt uit 1 wedstrijd maakt gemiddeld 1 punt
 3. R. Langkamp, 1 punt uit 2 wedstrijden maakt gemiddeld 0,5 punt
 4. G.J. Klein Legtenberg, 0 punten uit 1 wedstrijd maakt gemiddeld 0 punten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten