donderdag 28 maart 2024

'Op rozen zitten'......

Het was een drukke avond met best wel intensieve wedstrijden en er gebeurde veel op de borden. U verslaggever had vanavond zijn handen vol aan zijn eigen wedstrijd en heeft lang niet alles meegekregen. 

Albert Hakvoort speelde tegen Gert Jan Klein Legtenberg en Gert Jan kende een goed avond. Zijn spel was goed en Albert had moeite om te reageren. Gaandeweg het middenspel zag Gert Jan zijn kans schoon. Een offer leverde hem de doorbraak naar dam op. Albert zat te zwoegen en probeerde met alle macht om er dan nog maar een remise uit te slepen. Gert Jan deed alles goed, behalve de laatste zet. Hij kon het eenvoudig afmaken, maar hij zag het niet. Albert ontsnapte daardoor en remise was een feit.

Martin Dollen nam het op tegen Roelof Jan de Haan. Twee stevige tegenstanders en de nodige tijd werd gespendeerd met denkwerk en overwegingen. Lang was er niets aan de hand, maar richting het eindspel kreeg Roelof Jan meer grip op zijn tegenstander. Martin had te veel randschijven en daardoor onvoldoende positie op het middenspel. Langzaam was Martin aan het wegzakken in het moeras en uiteindelijk won Roelof Jan.

Henk Veneman en Eddy Veneman speelden tegen elkaar en ook dit zijn twee deftige spelers. Henk had allen niet zijn avond. Het spel liep niet echt lekker en Eddy had alles prima onder controle. Een fout in het middenspel kostte Henk de nodige schijven en Eddy zat op rozen. Henk kon daarna niet echt meer potten breken en gaf zich dan ook snel gewonnen.

Evert Averesch mocht aantreden tegen Mandrik Groot Baltink. Een fraaie partij waar geen van de heren fouten maakten. Het werd dan ook remise, maar als snel na het handen schudden had Mandrik door dat hij relatief eenvoudig had kunnen winnen. Nog even doorgaan was beter geweest.

Freek Jan Eggering en Jan Veneman namen het tegen elkaar op. Als Freek Jan een goed avond heeft dan kan Jan het nog wel eens lastig krijgen. Lang kon Freek Jan goed weerstand bieden, maar in het middenspel was hij wat te enthousiast. Jan zag zijn kans schoon en kwam op voorsprong. Jan was nog niet tevreden en niet lang daarna ging Freek Jan weer in de fout. Ditmaal was de schade zo groot dat hij snel opgaf.

Marinus de Hartogh en Harrie Pierk speelden tegen elkaar en Marinus vindt steeds meer zijn ritme in de partijen. Ook vanavond bood hij goed weerstand tegen Harrie. Harrie probeerde het wel, maar hij kon Marinus niet op fouten betrappen. De heren kwam dan ook uiteindelijke remise overeen.

Jan Oude Vrielink speelde tegen Henk Woolderink en het werd een wat merkwaardige partij. Niet dat de heren het met elkaar oneens waren of dat er dingen gebeurden die niet door de beugel konden. Nee de heren maakten de nodige fouten. Eerst lag Henk compleet te slapen en Jan kon simpel met een slagzet op dam komen. Henk liep achter feiten aan, maar gaf niet op. Dat leek zich uit te betalen, want Jan liet zijn tegenstander ontsnappen. Henk was weer helemaal terug in de partij en remise leek ophanden. Alleen gebeurde dat niet, Henk gaf zich na lang denken gewonnen en Jan ging er toch met de winst vandoor. En dat terwijl Henk min of meer remise in handen had.....

Andre Veneman en Roswitha Huisman speelden tegen elkaar en in een fraaie pot werd er over en weer leuk gedamd. Het kon dan ook alle kanten op, maar Andre was sluwer deze avond. Het leverde hem uiteindelijk de winst op.

Harrie ten Cate mocht aantreden tegen Pascal van der Zwan. Pascal deed goed zijn best en Harrie speelde daar goed op in. Lang bleef het gelijk, maar gaandeweg de partij kreeg Harrie grip op zijn tegenstander. En dat is geen best teken als je tegen Harrie damt. Pascal probeerde van alles, maar het mocht niet baten. Langzaam maar zeker zag hij de partij verloren gaan. Geen schande tegen Harrie.

Tot slot speelden Hennie Jansen en Adriaan Hofman tegen elkaar. Adriaan bleef weer rustig in zijn spel en Hennie deed daar in mee. Het leverde een mooie opbouw van de partij op, maar Adriaan speelde in het middenspel wat te ver naar voren. Het kostte hem een schijf, maar op zich nog niet echt was mee aan de hand. Doordammen en kijken hoe het gaat. Alleen pakte dat niet goed uit voor Adriaan. Hennie kon toeslaan en dat leverde Adriaan het verlies op. De gedachten van Adriaan waren deze avond niet echt bij de partij.....

De uitslagen samengevat

Regulier binnencompetitie

 • A.J. Hakvoort - G.J. Klein Legtenberg 1-1
 • M. Dollen - R.J. de Haan 0-2
 • H. Veneman - E. Veneman 0-2
 • E. Averesch - M. Groot Baltink 1-1
 • F.J. Eggerink - J. Veneman 0-2
 • M. den Hartogh - H. Pierik 1-1
 • E. Olthuis - H. Smit 0-2
 • J. Oude Vrielink - H. Woolderink 2-0
 • A. Veneman - R. Huisman 2-0
 • H. ten Cate - P. van der Zwan 2-0
 • H. Jansen - A. Hofman 2-0

Nacompetitie

 • R. Langkamp - G. Bosch 0-2

De stand op de ranglijst

 1. A.J. Hakvoort, 1179 punten uit 20 wedstrijden
 2. G. Bosch, 1068 punten uit 25 wedstrijden
 3. J. Oude Vrielink, 846 punten uit 24 wedstrijden
 4. E. Veneman, 797 punten uit 18 wedstrijden
 5. R. Langkamp, 780 punten uit 25 wedstrijden
 6. M. Groot Baltink, 765 punten uit 24 wedstrijden
 7. M. Dollen 730 punten uit 20 wedstrijden
 8. E. Averesch, 706 punten uit 24 wedstrijden
 9. H. Jansen, 694 punten uit 23 wedstrijden
 10. H. Woolderink, 678 punten uit 22 wedstrijden
 11. J. Veneman, 668 punten uit 20 wedstrijden
 12. R.J. de Haan, 659 punten uit 12 wedstrijden
 13. H. Veneman, 583 punten uit 18 wedstrijden
 14. H. Smit, 580 punten uit 23 wedstrijden
 15. H. ten Cate, 496 punten uit 22 wedstrijden
 16. G.J. Klein Legtenberg, 464 punten uit 19 wedstrijden
 17. E. Olthuis, 417 punten uit 19 wedstrijden
 18. F.J. Eggerink,  410 punten uit 15 wedstrijden
 19. H. Pierik, 398 punten uit 19 wedstrijden
 20. G. Groot Baltink, 367 punten uit 20 wedstrijden
 21. J. Vos, 363 punten uit 10 wedstrijden
 22. R. Huisman, 286 punten uit 20 wedstrijden
 23. M. den Hartogh, 284 punten uit 15 wedstrijden
 24. F. Niezink, 227 punten uit 5 wedstrijden
 25. A. Veneman, 218 punten uit 17 wedstrijden
 26. P. van der Zwan, 160 punten uit 13 wedstrijden
 27. A. Hofman, 128 punten uit 24 wedstrijden
Stand nacompetitie
 1. G. Bosch, 2 wedstrijden 4 punten maakt gemiddeld 2 punten
 2. G.J. Klein Legtenberg 1 wedstrijd 0 punten maakt gemiddeld 0 punten
 3. R. Langkamp, 1 wedstrijd 0 punten maakt gemiddeld 0 punten


Geen opmerkingen:

Een reactie posten