donderdag 29 februari 2024

'Een potje kan raar verlopen'......


Binnencompetitie

Vanavond ligt de focus van het verslag op de buitencompetitie wedstrijden. Intern werd er ook fraai gedamd.

Zo wist Gerrit Bosch zich weer staande te houden tegen Albert Hakvoort en kwamen de heren tot een remise. 

Martin Dollen verraste Jan Oude Vrielink met het spel. Door een lelijke opsluiting van Jan op 1 zijde moest hij te geforceerd dammen. Martin maakte daar gebruik van en won.

Henk Veneman won fraai van Rein Langkamp, maar de heren waren het er wel over eens dat Rein het eindspel beter had moeten uitvechten. Er had meer in gezeten voor hem.

Evert Averesch speelde tegen Roswitha Huisman, maar de ervaring van Evert is zo groot dat Roswith eigenlijk niet wat kon inbrengen. Evert won dan ook de partij en doen het goed dit jaar/ Voor Roswitha is dan ook geen schande om van hem te verliezen.

Hennie Jansen en Andre Veneman troffen elkaar en Andre kwam verder dan dat Hennie eigenlijk wilde. Met de nodige dammen en stenen werd het eindspel uitgevochten. De overmacht van Hennie was te groot voor Andre om er een remise uit te kunnen slepen. Hennie won de partij.

Adriaan Hofman trof Marinus den Hartogh en het werd een mooie pot. Lekker de tijd gebruiken en ruim 50 zetten werden er gedaan. Adriaan bood goed tegenstand, maar Marinus wist zijn slag te slaan en uiteindelijk ook te winnen.

Roelof Jan de Haan speelde tegen Harrie Pierik. De heren kennen elkaar nog niet en dat leverde een vermakelijke pot op. Harrie beet van zich af, maar Roelof Jan kon prima reageren. Het kwam dus op het eindspel aan en Roelof Jan kwam met tempo's beter uit dan Harrie. Harrie liep zich vast en Roelof Jan kon de partij winnen.

Tot slot speelden Gerjan Groot Baltink en Pascal van der Zwan tegen elkaar. DIt keer geen 'catastrofe', maar een leuk spel. Her en der werden maakte de heren wel wat foutjes, maar dat was over en weer en dus kwam er geen winnaar. De partij eindigde dan ook in een remise.

Buitencompetitie

In de buitencompetitie speelde Wierden 1 op maandagavond uit tegen Eelen en Rhaan. 

Albert Hakvoort speelde op bord in tegen Jan Podt. Een degelijke tegenstander met de nodige ervaring. Het spel ging gelijk op tot ruim in het middenspel. Albert bouwde de zaak zorgvuldig op en kwam met lokzetjes. Zijn tegenstander hapte toe en Albert sloeg zijn slag. Een doorbraak naar dam was het gevolg en zijn tegenstander gaf zich al snel gewonnen.

Eddy Veneman speelde tegen Erik Hogenkamp op bord 2 en dit werd een stevige pot. De heren waren aan elkaar gewaagd en gaven niets weg. Met een gelijke stand ging met de eindstrijd aan. Eddy kon profiteren van een betere stand en kwam op voorsprong. Die gaf hij daarna niet meer weg en speelde het spel vakkundig uit naar een winstpartij.

Op bord 3 nam Martin Dollen het op tegen Jan Bargmann. Ook al zo'n ervaren dammer. Het begin was goed voor Martin, hij kon zijn tegenstander in de hekstelling krijgen, maar was wat te veel bezig om deze stand overeind te houden. Martin liep achter een schijf, waardoor zijn tegenstander de kans kreeg om een vrije zet te doen. Het leverde hem een doorbraak naar dam op met een schijf voorsprong. De partij was daarna direct verloren voor Martin.

Tot slot speelde Henk Veneman tegen Willem Fokkert op bord 4. In een leuk pot werd er een interessante stand opgezet. Henk kwam in het middenspel op voorsprong en kon daar goed positioneel aanvallen. Zijn tegenstander probeerde nog wel aan te vallen, maar Henk liet het niet toe. Ook hij pakte de winst.

Met deze uitslagen wint Wierden 1 overtuigend met 6-2 van Eelen en Rhaan. 

Verder speelde Wierden 2 op de dinsdagavond thuis tegen Almelo.

Mandrik Groot Baltink speelde op bord 1 tegen Eit Veenstra. Het leverde een spannende partij op, maar geen van de heren maakten echt fouten. Ook in het eindspel werd niet echt het verschil maakt, en dan kun je niets anders dan concluderen dat remise het maximaal haalbare is.

Henk Woolderink  mocht het op bord 2 opnemen tegen Gerald Krol. Het werd een merkwaardige pot, want toen de partij volop bezig was wilde Gerald een dam maken. Alleen klopte die slagzet niet en dat zag Henk in eerst instantie ook. Bij het slaan moest Gerald een meerslag pakken en dan zou de slagzet niet kloppen. Alleen dat deed hij niet, hij sloeg anders en daardoor kwam de slagzet naar dam wel uit. Henk wist even niet wat er gebeurde, maar zei er verder ook niet echt wat van. De omstanders zagen het wel gebeuren, maar die mochten niet wat zeggen. De slagzet werd afgerond en met het indrukken van de klokken werden de zetten geaccepteerd. Het vervolg was nog wel spannend, maar Henk verloor uiteindelijk de partij. 

Jan Veneman speelde tegen Frank Krijnen op bord 3. Het middenspel verliep niet zo goed voor Jan, hij maakte een fout en Frank sloeg zijn slag. Jan herpakte zich daarna prima en voorkwam dat zijn tegenstander de partij kon winnen. Een remise werd het uiteindelijke resultaat.

Tot slot speelden op bord 4 Gert Jan Klein Legtenberg en Wim Tielens tegen elkaar. Dit werd een stevige pot, maar ook hier kon geen van de heren zijn tegenstander op de knieƫn krijgen. En ook hier kwam het op het eindspel aan, maar ook deze partij eindigde in een remise.

Daarmee komt de totaaluitslag op 3-5 en dat betekende verlies voor Wierden 2. 

De uitslagen samengevat:

Binnencompetitie

 • A.J. Hakvoort - G. Bosch 1-1
 • M. Dollen - J. Oude Vrielink 2-0
 • H. Veneman - R. Langkamp 2-0
 • E. Averesch - R. Huisman 2-0
 • H. Jansen - A. Veneman 2-0
 • A. Hofman - M. den Hartogh 0-2
 • R.J. de Haan - H. Pierik 2-0
 • G. Groot Baltink - P. v/d Zwan 1-1

Buitencompetitie

Eelen en Rhaan - Wierden 1

 • Bord 1: J. Podt - A.J. Hakvoort 0-2
 • Bord 2: E. Hogenkamp - E. Veneman 0-2
 • Bord 3: J. Bargmann - M. Dollen 2-0
 • Bord 4: W. Fokkert - H. Veneman 0-2

Totaaluitslag 6-2 winst voor Wierden 1

Wierden 2 - Almelo

 • Bord 1: M. Groot Baltink - E. Veenstra 1-1
 • Bord 2: H. Woolderink - G. Krol 0-2
 • Bord 3: J. Veneman - F. Krijnen 1-1
 • Bord 4: G. J. Klein Legtenberg - W. Tielens 1-1

Totaaluitslag 3-5 verlies voor Wierden 2

De stand op de ranglijst:

 1. A.J. Hakvoort, 1097 punten uit 18 wedstrijden
 2. G. Bosch, 978 punten uit 23 wedstrijden
 3. J. Oude Vrielink, 748 punten uit 22 wedstrijden
 4. M. Groot Baltink, 720 punten uit 20 wedstrijden
 5. R. Langkamp, 694 punten uit 23 wedstrijden
 6. M. Dollen, 662 punten uit 18 wedstrijden
 7. E. Veneman, 661 punten uit 16 wedstrijden
 8. H. Jansen, 646 punten uit 21 wedstrijden
 9. E. Averesch, 590 punten uit 21 wedstrijden
 10. H. Woolderink, 584 punten uit 18 wedstrijden
 11. H. Veneman, 559 punten uit 16 wedstrijden
 12. J. Veneman, 530 punten uit 17 wedstrijden
 13. R.J. de Haan, 519 punten uit 11 wedstrijden
 14. H. Smit, 518 punten uit 18 wedstrijden
 15. H. ten Cate, 434 punten uit 20 wedstrijden
 16. G.J. Klein Legtenberg, 388 punten uit 17 wedstrijden
 17. F.J. Eggerink, 379 punten uit 13 wedstrijden
 18. J. Vos, 363 punten uit 11 wedstrijden
 19. E. Olthuis, 343 punten uit 16 wedstrijden
 20. H. Pierik, 311 punten uit 16 wedstrijden
 21. G. Groot Baltink, 287 punten uit 18 wedstrijden
 22. R. Huisman, 262 punten uit 16 wedstrijden
 23. F. Niezink, 227 punten uit 5 wedstrijden
 24. M. den Hartogh, 226 punten uit 12 wedstrijden
 25. A. Veneman, 182 punten uit 15 wedstrijden
 26. P. van der Zwan, 152 punten uit 11 wedstrijden
 27. A. Hofman, 108 punten uit 20 wedstrijden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten