donderdag 9 november 2023

'Ik waag het er maar op...'

Het was een drukke avond en uw verslaggever had jammerlijk niet de tijd om overal alle gebeurtenissen op de borden in zich op te nemen. Laten we het maar een beroepsrisico noemen voor een flink gegroeide club.

Albert Hakvoort speelde tegen Jan Oude Vrielink en wanneer deze heren tegen elkaar spelen is er altijd iets speciaals.... Wat dat precies is, is uw verslaggever nog niet helemaal duidelijk, maar het staat garant voor sensatie. Zo ook deze avond, de heren damden een leuke wedstrijd totdat het wat leuker werd voor Jan dan voor Albert. Het was Albert die een foutje maakte en hoopte toen dat Jan hem niet zag. Maar die is niet van gisteren en met de kreet 'ik waag het er maar op' kwam Jan met een fraaie combinatie op dam. Dat was voor Albert het signaal om eerst te dam terug te krijgen en dan maar voor remise te gaan, al zei hij dat natuurlijk niet. Jan wilde dat natuurlijk niet laten gebeuren, maar het eindspel leverde geen winnaar op en remise werd overeengekomen. 

Jan Veneman mocht het opnemen tegen Martin Dollen en dat werd een intensieve partij. Beide heren wilden scoren, maar dan moet je wel je tegenstander verrassen. Dat gebeurde alleen niet in het eindspel kwamen de heren al snel tot de conclusie dat het een remise zou worden. De punten werden dan ook gedeeld.

Rein Langkamp nam het op tegen Evert Averesch en beide heren zijn goed bezig dit seizoen. Er wordt lekker gespeeld en de nodige punten worden gepakt. Rein is altijd lastig om tegen te dammen door zijn degelijke spel, maar vlak Evert ook niet uit. Het lijkt altijd zo eenvoudig hoe hij zijn zetten doet, maar het gaat wel geraffineerd en met de nodige precisie. Maar geen van de heren kon vanavond de ander verrassen en remise werd overeengekomen.

Harrie ten Cate speelde tegen Gert Jan Klein Legtenberg, maar uw verslaggever heeft niet veel meegekregen van deze wedstrijd. Gert Jan had in het eindspel de beste papieren en kon die dan ook omzetten naar winst. 

Mandrik Groot Baltink mocht het opnemen tegen Henk Veneman en de insteek van de heren was dat alleen winst tevredenheid zou brengen. Dat liet zich zien in de partij want het was hard tegen hard. Alleen in het middenspel was Mandrik wat harder. Met een fraaie slagzet haalde hij dam en met goed eindspel kon hij winnen van Henk. 

Henk Smit en Henk Veneman traden tegen elkaar aan en Henk Smit heeft nog niet zo'n lekker seizoen dit jaar. De schwung zit er nog niet echt bij Henk Smit dit seizoen en ook vanavond wilde het niet lukken. Henk Veneman wat een maatje te groot en won dan ook de partij. 

Freek Jan Eggink mocht aantreden tegen Harrie Pierik. Freek Jan beleeft tot nu toe geen gedegen seizoen en Harrie kon het wel eens lastig krijgen. Dat bleek wel, want ook Harrie had zijn handen vol aan Freek Jan en uiteindelijk kon ook hij het niet bolwerken. Freek Jan kon weer een winstpartij achter zijn naam schrijven en zet daarmee zijn goede serie wedstrijden voort. Maar eens kijken waar Freek Jan dit jaar gaat eindigen....

Henk Woolderink en Gerrit Bosch namen het tegen elkaar op en in de vlagen die uw verslaggever van de partij meekreeg was er evenwicht in de wedstrijd. De heren zijn aan elkaar gewaagd, maar geen van hen piekte deze avond. Er werd dan ook uiteindelijk een nette remise overeengekomen.  

Andre Veneman speelde tegen Pascal van der Zwan, maar uw verslaggever heeft helaas ook van deze partij weinig meegekregen. Andre stelde orde op zaken tegen Pascal en won de wedstrijd.

Evert Olthuis nam het op tegen Hennie Jansen en de heren maakten er een mooie pot van. Sportief maar fair leek het credo in de wedstrijd, en lang bleef de partij in evenwicht. In het eindspel kreeg Hennie grip op zijn tegenstander en won dan uiteindelijk ook de partij. Maar er moest wel lang voor gevochten worden.

Tot slot speelden Adriaan Hofman en Gertjan Groot Baltink tegen elkaar en in een leuke pot ging het lang gelijk op. Toch was het Gerjan die door durfde te drukken en in het eindspel de winst naar zich toe kon trekken.

De uitslagen samengevat:

 • A.J. Hakvoort - J. Oude Vrielink 1-1
 • J. Veneman - M. Dollen 1-1
 • R. Langkamp - E. Averesch 1-1
 • H. ten Cate - G.J. Klein Legtenberg 0-2
 • M. Groot Baltink - H. Veneman 2-0
 • H. Smit - H. Veneman 0-2
 • F.J. Eggerink - H. Pierik 2-0
 • H. Woolderink - G. Bosch 1-1
 • A. Veneman - P. van der Zwan 2-0
 • E. Olthuis - H. Jansen 0-2
 • A. Hofman - G. Groot Balitnk 0-2

De stand op de ranglijst:

 1. A.J. Hakvoort, 598 punten uit 10 wedstrijden
 2. G. Bosch, 455 punten uit 10 wedstrijden
 3. J. Oude Vrielink, 387 punten uit 10 wedstrijden
 4. M. Groot Baltink, 366 punten uit 10 wedstrijden
 5. H. Veneman, 335 punten uit 9 wedstrijden
 6. R. Langkamp, 335 punten uit 10 wedstrijden
 7. E. Veneman, 326 punten uit 7 wedstrijden
 8. E. Averesch, 295 punten uit 10 wedstrijden
 9. J. Veneman, 286 punten uit 8 wedstrijden
 10. G.J. Klein Legtenberg, 281 punten uit 10 wedstrijden
 11. H. Woolderink, 267 punten uit 9 wedstrijden
 12. H. Jansen, 263 punten uit 10 wedstrijden
 13. M. Dollen, 252 punten uit 8 wedstrijden
 14. F.J. Eggerink, 229 punten uit 5 wedstrijden
 15. F. Niezink, 227 punten uit 5 wedstrijden
 16. H. ten Cate, 190 punten uit 10 wedstrijden
 17. J. Vos, 172 punten uit 5 wedstrijden
 18. E. Olthuis, 157 punten uit 8 wedstrijden
 19. H. Pierik, 112 punten uit 7 wedstrijden
 20. G. Groot Baltink, 107 punten uit 5 wedstrijden
 21. H. Smit, 86 punten uit 6 wedstrijden
 22. R. Huisman, 78 punten uit 5 wedstrijden
 23. P. van der Zwan, 72 punten uit 5 wedstrijden
 24. A. Veneman, 54 punten uit 5 wedstrijden
 25. M. den Hartogh, 48 punten uit 4 wedstrijden
 26. A. Hofman, 40 punten uit 7 wedstrijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten