donderdag 16 november 2023

'Beduusd....'

Eddy Veneman speelde tegen Albert Hakvoort en de heren zijn op dreef in de competitie. Maar eens kijken hoe zich dat zou ontpoppen in deze partij. Er werd vlot gedamd en lang was het een open pot. Totdat Eddy een fout maakte. Albert loerde er al wel een beetje op.....  en met een fraaie slagzet kwam hij op dam. De partij die daarna overbleef was nog niet zo slecht voor Eddy en hij ging aan het hergroeperen. De dam werd afgepakt en met een schijf achterstand ging Eddy het eindspel in. Het mocht alleen niet baten, ook deze avond was Albert de sterkste en won de partij.

Hennie Jansen en Martin Dollen mochten tegen elkaar aantreden en in leuke wedstrijd werd er geen standaard wedstrijd van gemaakt. Martin speelde enigszins agressief en Hennie moest her en der bijsturen. Dat lukt en daardoor kwam er van alles in het spel te zitten en de vraag was hoe lang het zou duren voordat iemand een fout zou maken. Martin zat niet genoegd op te letten en Hennie sloeg toe en dat leverde hem een fraaie dam op. Met 6 om 6 gingen ze de eindfase in en Hennie kon het eenvoudig de winst naar zich toe trekken, maar dan moet je het wel doen. Hij deed alleen niet de juiste zet en Martin ontsnapte en remise werd overeengekomen.

Gerrit Bosch mocht aantreden tegen Rein Langkamp en dat kon wel een stevige pot worden. Dat werd het alleen helaas niet. Rein blunderde en stond na een paar zetten al zoveel stenen achter dat hij beduusd de partij op gaf. 

Freek Jan Eggerink nam het op tegen Pascal van der Zwan en in een enerverende wedstrijd was er volop strijd. En in het middenspel had Pascal zijn tegenstander te grazen. Freek Jan wist even niet meer hoe hij het had snakte als een snoek op het droge naar lucht. Even herpakken dan weer door dacht Freek Jan en dat gebeurde. Pascal zat in het eindspel alleen niet op te letten en Freek Jan sloeg zijn slag en won alsnog de partij.

Henk Smit en Harrie ten Cate speelden tegen elkaar. Het werd een mooie wedstrijd waar er strijdlustig gespeeld werd. Het leverde alleen geen van de heren echt een voordeel op en dan kun je uiteindelijk niets anders dan concluderen dat de uitkomst een remise betrof.

Gerjan Groot Baltink mocht het opnemen tegen Roswitha Huisman en de twee waren aan elkaar gewaagd. Dan stond Gerjan wat beter, daarna Roswitha, dan weer Gerjan. Allen in het middenspel kon Roswitha doorstoten richting dam, maar Gerjan speelde daar goed op in en met fraai spel kwam hij ook op dam. Daarna werd er nog wel doorgedamd totdat ze remise een goede uitslag vonden.

Tot slot speelden Adriaan Hofman en Andre Veneman tegen elkaar en ook dit werd een mooie pot. Geen sneldammen, geen grote fouten, gewoon lekker spelen. Het middenspel was Andre even wat wakkerder en kwam op een schijf voorsprong. Adriaan ging in de aanval om de achterstand ongedaan te maken, maar het lukte deze avond niet. Andre was te sterk en won dan ook uiteindelijk de partij.

Ook is de buitencompetitie begonnen voor team Wierden 2 en team Wierden 3. Zij mochten in de tweede Klasse Oost tegen elkaar aantreden om de eerste competitiewedstrijd te spelen. Evert Averesch speelde tegen Mandrik Groot Baltink, maar Evert was niet opgewassen tegen de geweldsexplosie van Mandrik en verloor dan ook de partij. Evert Olhuis nam het op tegen Jan Veneman en dat is een lastige tegenstander voor Evert. Lang ging het gelijk op, maar uiteindelijk was het toch Jan die de partij naar zich toe kon trekken en winnen. Harrie Pierik en Gert Jan Klein Legtenberg speelden tegen elkaar en ook hier was er lang niets aan de hand. Maar in het eindspel kon Gert Jan het verschil maken en de partij toch winnen. Tot slot speelden Jan Oude Vrielink en Henk Woolderink tegen elkaar en in een mooie partij waren de heren aan elkaar gewaagd. In het middenspel had Jan de betere stand op het bord, maar Henk liet zich niet kennen. Met beiden een dam gingen ze het eindspel in en Henk maakte het spel met een zeer fraaie combinatie af en won de partij. Wierden 2 wint deze ontmoeting overduidelijk van Wierden 3 met 8-0.

De uitslagen samengevat:

 • E. Veneman - A.J. Hakvoort 0-2
 • H. Jansen - M. Dollen 1-1
 • G. Bosch - R. Langkamp 2-0
 • F.J. Eggerink - P. van der Zwan 2-0
 • H. Smit - H. ten Cate 1-1
 • G. Groot Baltink - R. Huisman 1-1
 • A. Hofman - A. Veneman 0-2

Wierden 3 - Wierden 2

 • Bord 1: E. Averesch - M. Groot Baltink 0-2
 • Bord 2: E. Olthuis - J. Veneman 0-2
 • Bord 3: H. Pierik - G.J. Klein Legtenberg 0-2
 • Bord 4: J. Oude Vrielink - H. Woolderink 0-2

Totaaluitslag 0-8 en daarmee wint Wierden 2.

De stand op de ranglijst:

 1. A.J. Hakvoort, 668 punten uit 11 wedstrijden
 2. G. Bosch, 527 punten uit 11 wedstrijden
 3. J. Oude Vrielink, 387 punten uit 10 wedstrijden
 4. M. Groot Baltink, 366 punten uit 10 wedstrijden
 5. R. Langkamp, 339 punten uit 11 wedstrijden
 6. E. Veneman, 338 punten uit 8 wedstrijden
 7. H. Veneman, 335 punten uit 9 wedstrijden
 8. H. Jansen, 302 punten uit 11 wedstrijden
 9. E. Averesch, 295 punten uit 10 wedstrijden
 10. J. Veneman, 286 punten uit 8 wedstrijden
 11. G.J. Klein Legtenberg, 281 punten uit 10 wedstrijden
 12. M. Dollen, 276 punten uit 9 wedstrijden
 13. H. Woolderink, 267 punten uit 9 wedstrijden
 14. F.J. Eggerink, 259 punten uit 6 wedstrijden
 15. F. Niezink, 227 punten uit 5 wedstrijden
 16. H. ten Cate, 216 punten uit 11 wedstrijden
 17. J. Vos, 172 punten uit 5 wedstrijden
 18. E. Olthuis, 157 punten uit 8 wedstrijden
 19. G. Groot Baltink, 123 punten uit 6 wedstrijden
 20. H. Smit, 113 punten uit 7 wedstrijden
 21. H. Pierik, 112 punten uit 7 wedstrijden
 22. R. Huisman, 98 punten uit 6 wedstrijden
 23. A. Veneman, 90 punten uit 6 wedstrijden
 24. P. van der Zwan, 80 punten uit 6 wedstrijden
 25. M. den Hartogh, 48 punten uit 4 wedstrijden
 26. A. Hofman, 44 punten uit 8 wedstrijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten