donderdag 30 november 2023

'Geluksvogel'

Deze competitieavond zijn er een twaalftal wedstrijden gespeeld. Een pittige taak voor uw verslaggever om daar verslag over te doen. Helaas daardoor zijn niet alle wedstrijden daardoor van uitgebreid commentaar voorzien.

Martin Dollen en Rein Langkamp speelden tegen elkaar. Het werd een enerverende partij waarbij de heren niet aan elkaar wilden toegeven. Dan kan het ook niets anders dan remise worden.

Henk Veneman mocht aantreden tegen Jan Veneman en dat is ook zo'n partij waar men 'van dik hout planken zaagt'. Geen van hen maakte een fout en ook hier werd remise overeengekomen.

Mandrik Groot Baltink speelde tegen Eddy Veneman en Mandrik is de grootste geluksvogel bij de damclub vanavond. Pas in het eindspel leek Eddy de winst naar zich toe te kunnen trekken, het was tenslotte een 4 om 2 stand in het voordeel van Eddy. Alleen was Eddy niet zuinig genoeg op zijn schijven en Mandrik kon er slim eentje afsnoepen waardoor hij alsnog er een remise uit kon slepen.

Jan Oude Vrielink en Gert Jan Klein Legtenberg namen het tegen elkaar op en daar waar Gert Jan een wat stroef seizoen kent gaat het Jan bijzonder goed af. Ook deze avond was hij weer goed op dreef en met een fraaie slagzet werd er weer een winstpartij binnengesleept.

Henk Woolderink mocht het opnemen tegen Harrie Pierik. Henk was ook deze avond weer goed wakker en met een mooie combinatie werd er weer een winstpartij binnen gehengeld door Henk.

Gerrit Bosch en Roelof Jan de Haan speelden tegen elkaar en de heren wilden elkaars kracht goed meten. Dat lukte en het werd een mooie partij. In het middenspel kon Roelof Jan een dam maken, maar het kostte hem twee schijven. Doen of niet doen, maar na doorrekenen wat er daarna zou komen bleek na wikken en wegen dat hij het niet ging doen. Maar goed ook, want het hem duur hebben komen te staan. Goed wakker geschud rondden de heren de partij uiteindelijk in een remise af.

Roswitha Huisman nam het op tegen Janet Vos en in een rustige partij hakte Janet er bewust niet op los. Gewoon een mooie partij er van maken was haar insteek. Dat lukte en hoewel ze wel won, ging het met de nodige rust en beleid zodat Roswitha ook kon leren. 

Adriaan Hofman speelde tegen Henk Smit en dit keer was Adriaan goed wakker. Henk daarentegen niet en in het middenspel kwam Adriaan op een fraaie manier op voorsprong. Nu de rust bewaren was het advies aan Adriaan, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Henk kon gaandeweg de partij zijn achterstand weer ongedaan maken en met een gelijke stand gingen de heren het eindspel is. Henk is dan even wat geoefender dan Adriaan en op tempo's kon hij sneller dam maken en Adriaan afvangen. De winst ging dan ook naar Henk, maar Adriaan met zeker ook trots zijn op de gespeelde wedstrijd.

Hennie Jansen en Freek Jan Eggerink namen het tegen elkaar op. In een mooie wedstrijd liep het allemaal soepel, totdat Hennie met een lokzetje zijn tegenstander de fout in liet gaan. Freek Jan liep daarna achter de feiten aan en het kwam daarna ook niet meer goed. Hennie won de wedstrijd.

Evert Averesch mocht aantreden tegen Harrie ten Cate. Het werd een rustige pot, waarbij het lang gelijk op ging. Gaandeweg het middenspel zag Harrie zijn kans schoon om op voorsprong te komen. Met twee schijven achterstand ging Evert het eindspel in en dat was te veel achterstand. Harrie won de partij.

Gerjan Groot Baltink en Marinus den Hartogh speelden tegen elkaar. Het leverde een mooie pot op waarbij Gerjan af en toe behoorlijk enthousiast naar voren speelde. Marinus was alleen niet goed instaat om daar gebruik van te maken. Maar aan de andere kan, Gerjan speelde ook best wel goed in op de stand en kon her en der best wel goed verdedigen. Met een schrijf voorsprong ging Marinus uiteindelijk het eindspel in, maar het was niet genoeg voor de winst. De heren kwamen remise overeen en dat was een prima uitslag gezien de partij.

Tot slot speelden Evert Olthuis en Andre Veneman tegen elkaar. Ook voor deze heren een mooie krachtmeting. Evert speelt altijd bevlogen de partij en dat pakt dit jaar best goed uit. Andre kent een wat stroever jaar en ook vanavond wilde het niet echt lukken. Evert kort aan het langste eind en won uiteindelijk de partij.

De uitslagen samengevat:

 • M. Dollen - R. Langkamp 1-1
 • H. Veneman - J. Veneman 1-1
 • M. Groot Baltink - E. Veneman 1-1
 • J. Oude Vrielink - G.J. Klein Legtenberg 2-0
 • H. Woolderink - H. Pierik 2-0
 • G. Bosch - R.J. de Haan 1-1
 • R. Huisman - J. Vos 0-2
 • A. Hofman - H. Smit 0-2
 • H. Jansen - F.J. Eggerink 2-0
 • E. Averesch - H. ten Cate 0-2
 • G. Groot Baltink - M. den Hartogh 1-1
 • E. Olthuis - A. Veneman 2-0

De stand op de ranglijst:

 1. A.J. Hakvoort, 726 punten uit 12 wedstrijden
 2. G. Bosch, 580 punten uit 13 wedstrijden
 3. M. Groot Baltink, 461 punten uit 12 wedstrijden
 4. J. Oude Vrielink, 459 punten uit 12 wedstrijden
 5. H. Veneman, 417 punten uit 11 wedstrijden
 6. R. langkamp, 402 punten uit 13 wedstrijden
 7. J. Veneman, 401 punten uit 11 wedstrijden
 8. H. Jansen, 398 punten uit 13 wedstrijden
 9. H. Woolderink, 385 punten uit 11 wedstrijden
 10. E. Veneman, 369 punten uit 9 wedstrijden
 11. M. Dollen, 329 punten uit 11 wedstrijden
 12. E. Averesch, 315 punten uit 13 wedstrijden
 13. G.J. Klein Legtenberg, 297 punten uit 12 wedstrijden
 14. H. ten Cate, 274 punten uit 12 wedstrijden
 15. F.J. Eggerink, 271 punten uit 8 wedstrijden
 16. J. Vos, 240 punten uit 7 wedstrijden
 17. F. Niezink, 227 punten uit 5 wedstrijden
 18. E. Olhtuis, 209 punten uit 10 wedstrijden
 19. H. Smit, 189 punten uit 9 wedstrijden
 20. G. Groot Baltink, 150 punten uit 9 wedstrijden
 21. H. Pierik, 136 punten uit 9 wedstrijden
 22. R. Huisman, 114 punten uit 8 wedstrijden
 23. M. den Hartogh, 112 punten uit 6 wedstrijden
 24. A. Veneman, 98 punten uit 8 wedstrijden
 25. P. van der Zwan, 80 punten uit 6 wedstrijden
 26. A. Hofman, 60 punten uit 10 wedstrijden
 27. R.J. de Haan, 59 punten uit 2 wedstrijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten