donderdag 26 oktober 2023

'Hersenen op volle toeren....'

Op deze 8e speelavond zijn er 9 wedstrijden gespeeld. Albert Hakvoort speelde tegen Henk Woolderink en in een mooie partij ging het gelijk op. Henk was scherp en trapte niet in de valletjes van Albert. In het eindspel ging het om posities, tellen en wie kon de meeste vrije zetten doen. In dat eindspel kon Henk op een gegeven moment remise forceren, maar hij zag het niet. Albert damde rustig door en Henk kwam in de problemen. De partij werd dan ook gewonnen door Albert.

Eddy Veneman en Martin Dollen namen het tegen elkaar op en meeste wordt dat een mooie wedstrijd. Vanavond leek dat ook te gebeuren, maar Martin zat te slapen. Tot twee keer toe sloeg Eddy toe en uiteindelijk kwam Martin totaal op twee schijven achterstand. Dat vond hij wel mooi geweest en gaf zich al snel over. Met de punten op zak kan Eddy tevreden naar de ranglijst kijken.

Mandrik Groot Baltink mocht aantreden tegen Gert Jan Klein Legtenberg en in een spannende wedstrijd werden er geen fouten gemaakt. Dan komt het op het eindspel aan en daar werd kat - en - muis gespeeld. Wie kan blijven zetten, wie moet geven, wie kan erachter schuiven en wat zijn de consequenties. Gert Jan moest op een geven moment schuiven en kroop achter een steen van Mandrik. Die kon daardoor reageren, maar leverde hem geen voordeel op. Remise werd uiteindelijk overeengekomen en de punten werden gedeeld.

Rein Langkamp speelde tegen Henk Veneman en dat was een zware partij. Maar ook in deze partij werden er geen fouten gemaakt en op een gegeven moment leek Rein zelfs wat beter te staan. In het eindspel kon Henk dat weer rechttrekken, maar ook uit deze partij kwam geen winnaar. 

Gerrit Bosch speelde vanavond tegen Jan Veneman. Twee cracks tegen elkaar en de wedstrijd was ook lang in evenwicht. Lang, want op een gegeven moment kon Gerrit een doorbraak forceren en had Jan het nakijken. Lang volgehouden maar toch verliezen. Ach het kan gebeuren Jan.

Freek Jan Eggerink mocht het opnemen tegen Henk Smit en Freek Jan is dit jaar ook goed bezig. Ook in deze wedstrijd liet hij dat zien en had geen genade voor Henk. Met een fraaie slagzet kwam Freek Jan op voorsprong. Henk overleefde de boel wel, maar in het eindspel kom je met twee schijven achterstand tot net te kort. Henk kon geen potten meer breken en Freek Jan zat goed op te letten. De winst ging dan uiteindelijk ook naar Freek Jan.

Hennie Jansen en Jan Oude Vrielink speelden tegen elkaar en Jan heeft dit jaar ook een superstart van het seizoen. Alles loopt soepel en de hersenen draaien op volle toeren. Zie daar dan maar eens tegen op te boksen als een Hennie. Hij heeft alles gegeven, maar ook hij kon Jan niet de baas. Met een fraai spel trok Jan de winst uiteindelijk naar zich toe. Waar zal dat nog toe leiden voor Jan......

Harrie Pierik nam het op tegen Evert Averesch en Evert heeft dit ook een goede start van het seizoen meegemaakt. Die van Harrie loopt wat stroever en de bedoeling was om daar vanavond wat verandering in te brengen. Maar het mocht niet baten, Evert is niet van gisteren en met een paar fraaie combinaties maakt hij gehakt van het spel. Voor Harrie zat er dan ook niets anders op dan zich gewonnen te geven.

Pascal van der Zwan speelde tegen Harrie ten Cate, maar het spel ging zo snel dat uw verslaggever er geen notie van kon nemen. Kort samengevat deed Pascal het niet goed en Harrie wel, want Harrie had de partij gewonnen.

Tot slot speelden Adriaan Hofman en Roswitha Huisman tegen elkaar en ook deze partij is uw verslaggever ontgaan. Roswitha kwam eerst wel op voorsprong en haalde ook een dam, maar daarna had Adriaan ook een dam en uiteindelijk heeft Roswitha toch gewonnen. 

De uitslagen samengevat:

 • A.J. Hakvoort - H. Woolderink 2-0
 • E. Veneman - M. Dollen 2-0
 • M. Groot Baltink - G.J. Klein Legtenberg 1-1
 • R. Langkamp - H. Veneman 1-1
 • G. Bosch - J. Veneman 2-0
 • F.J. Eggerink - H. Smit 2-0
 • H. Jansen - J. Oude Vrielink 0-2
 • H. Pierik - E. Averesch 0-2
 • P. v/d Zwan - H. ten Cate 0-2
 • A. Hofman - R. Huisman 0-2

De stand op de ranglijst:

 1. A.J. Hakvoort, 560 punten uit 8 wedstrijden
 2. G. Bosch, 382 punten uit 8 wedstrijden
 3. E. Veneman, 326 punten uit 7 wedstrijden
 4. J. Oude Vrielink, 315 punten uit 8 wedstrijden
 5. R. Langkamp, 294 punten uit 8 wedstijden
 6. H. Veneman, 275 punten uit 7 wedstrijden
 7. M. Groot Baltink, 259 punten uit 8 wedstrijden
 8. J. Veneman, 247 punten uit 7 wedstrijden
 9. F. Niezink, 227 punten uit 5 wedstrijden
 10. E. Averesch, 220 punten uit 8 wedstrijden
 11. H. Woolderink, 219 punten uit 7 wedstrijden
 12. M. Dollen, 191 punten uit 6 wedstrijden
 13. G.J. Klein Legtenberg, 183 punten uit 9 wedstrijden
 14. F.J. Eggerink, 179 punten uit 4 wedstrijden
 15. H. Jansen, 179 punten uit 8 wedstrijden
 16. J. Vos, 172 punten uit 5 wedstrijden
 17. H. ten Cate, 155 punten uit 8 wedstrijden
 18. E. Olthuis, 126 punten uit 6 wedstrijden
 19. R. Huisman, 102 punten uit 5 wedstrijden
 20. H. Smit, 74 punten uit 5 wedstrijden
 21. P. v/d Zwan, 68 punten uit 4 wedstrijden
 22. H. Pierik, 68 punten uit 5 wedstrijden
 23. M. den Hartogh, 44 punten uit 3 wedstrijden
 24. A. Hofman, 28 punten uit 3 wedstrijden
 25. G. Groot Baltink, 27 punten uit 3 wedstrijden
 26. A. Veneman, 20 punten uit 3 wedstrijden
 27. A. Niekolaas, 8 punten uit 2 wedstrijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten