donderdag 14 september 2023

Zonder geluk ...

 Dinsdag 12 september alweer de tweede ronde voor de interne competitie gespeeld.

De lokale verslaggever was om niet traceerbare reden afwezig. Dus dan maar een waarnemer ingevlogen die deze avond verslag moest gaan doen ...

Janet Vos speelde aan tafel 33 de wedstrijd tegen de net verjaarde Evert Olthuis, Dus het werd een feestelijke wedstrijd alhoewel ... na een kleine onderbreking liet Janet er geen gras over groeien en toonde haar ambities aan en won de partij. De ontlading was dermate groot dat iedereen wakker schrok en gelijk weer bij de les was.

Harrie Pierik tegen Harrie ten Cate dan. Uw verslaggever had een zware avond en kon niet alle wedstrijden nauwlettend volgen maar en remise als eindstand zal niemand verbazen. Harrie doet Harrie geen pijn zal ik maar zeggen.

Gerrit Bosch tegen Henny Jansen dan. Twee door de wol geverfde en elders groot gebrachte nog net geen grootmeesters tegen elkaar die elkaar door en door kennen. Gerrit net na zijn transfer naar Wierden en Henny die in Wierden al aardig ingeburgerd raakt ... Ook hier een remise geen verrassende eindstand alhoewel ... uw verslaggever hoorde via het WIS - systeem dat Henny toch wel winstkansen heeft laten lopen ...

Evert Averesch tegen Jan Oude Vrielink. Twee van onze al aardig op leeftijd zijnde damvrienden die je ook niet veel wijs maakt! Jan won deze wedstrijd en ook hier moet uw verslaggever constateren dat de vierde plek van onze vriend uit Almelo vermoedt dat er aspiraties zijn ...

Mandrik Groot Baltink tegen Jan Veneman. Als Mandrik zo speelde als wat hij de heren Niezink en Hakvoort later op de avond liet zien lijkt een overwinning op voorhand voor Mandrik logisch ... maar ja, Jan is de oud preases en niet voor de poes zal ik maar zeggen. Ook hier een damslag en Mandrik had het nakijken.

Henk Woolderink tegen Gert Jan Klein Legtenberg dan. Na een beroerde start voor GJ vorige week nu de kluif tegen Henk. Twee voormalig Rijssenaren die aan elkaar gewaagd zijn en remise is dan voor de hand liggend ... zo geschiedde.

Aan tafel 1 de topper tegen Eddy Veneman en Rein Langkamp. En bij Rein weet je ... opletten want voor je het weet vliegen de schijven van bord. Maar Eddy is een geduchte tegenstander dus ook hier een remise geen onlogische uitslag.

Ten slotte de heren Niezink en Hakvoort. Tja, dan weer je het maar nooit. Vaak veel wapengekletter maar nu had Albert al vrij snel een steen voorsprong. Maar in plaats van koel afmaken moest het even mooi gebeuren dan gaat dat vaak mis ... hier ook bijna maar de heren zagen het beide niet en Albert kon het koel afmaken. Toen Mandrik na zijn nederlaag - dan is hij op zijn scherpst laat ik maar zegeen - de heren uitlegde dat Fred nog remise had kunnen halen waren gehaktballen hun enige redding nog.

Echter ... die waren er niet. Albert goed geslapen en Fred heeft nog net geen nachtmerries...

De uitslagen en stand

 • F. Niezink – A.J. Hakvoort 0-2
 • E. Veneman – R. Langkamp 1-1
 • H. Woolderink – G.J. Klein Legtenberg 1-1
 • M. Groot Baltink – J. Veneman 0-2
 • E. Averesch – J. Oude Vrielink 0-2
 • G. Bosch – H. Jansen 1-1
 • H. Pierik – H. ten Cate 1-1
 • J. Vos – E. Olthuis 2-0

 1. A.J. Hakvoort 154 punten uit 2 wedstrijden
 2. J. Veneman, 130 punten uit 2 wedstrijden
 3. J. Vos, 100 punten uit 2 wedstrijden
 4. J. Oude Vrielink, 96 punten uit 2 wedstrijden
 5. F. Niezink, 84 punten uit 2 wedstrijden
 6. M. Groot Baltink, 82 punten uit 2 wedstrijden
 7. G. Bosch, 82 punten uit 2 wedstrijden
 8. H. Jansen, 49 punten uit 2 wedstrijden
 9. R. Langkamp, 47 punten uit 2 wedstrijden
 10. G.J. Klein Legtenberg, 41 punten uit 2 wedstrijden
 11. E. Veneman, 36 punten uit 1 wedstrijd
 12. H. Woolderink, 34 punten uit 1 wedstrijd
 13. H. ten Cate, 33 punten uit 2 wedstrijden
 14. H. Pierik, 27 punten uit 1 wedstrijd
 15. M. Dollen, 12 punten uit 1 wedstrijd
 16. H. Veneman, 8 punten uit 1 wedstrijd
 17. E. Olthuis, 8 punten uit 1 wedstrijd
 18. E. Averesch, 8 punten uit 2 wedstrijden
 19. M. den Hartogh, 4 punten uit 1 wedstrijd
 20. J.Huisman, 4 punten uit 1 wedstrijd
 21. F.J. Eggerink, 0 punten uit 0 wedstrijden
 22. H. Smit, 0 punten uit 0 wedstrijden
 23. A. Veneman, 0 punten uit 0 wedstrijden
 24. G. Groot Baltink, 0 punten uit 0 wedstrijden
 25. A. Hofman, 0 punten uit 0 wedstrijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten