donderdag 6 oktober 2022

'Geluk dwing je af'

Mandrik Groot Baltink mocht aantreden tegen Freddy Niezink en het werd een kraker van een wedstrijd. Er werd alleen geen verschil gemaakt en dat resulteerde dan ook in een deling van de punten. Naderhand werd het eindspel nog wel een paar keer nagespeeld, maar er werd geen optie gevonden die leidde tot winst.

Martin Dollen nam het op tegen Janet Vos en dat werd een fraaie partij. In een open wedstrijd deden ze niet voor elkaar onder en ondanks alle valletjes werden steeds de juiste zetten gedaan. Er werden dan ook geen fouten gemaakt en ondanks dat het tot diep in het eindspel was het spannend, kwamen ze uiteindelijk remise overeen.

Albert Hakvoort en Jan Oude Vrielink speelden tegen elkaar en de heren gingen er eens goed voor zitten. Met een lange avond voor de boeg werd een begin gemaakt aan de partij, alleen al snel voltrok er zich een 'ramp' voor Jan. Een verkeerde kant op schuiven resulteerde in een verkapte Haarlemmerzet en de partij was al ten einde voor hem. Laten we er verder maar geen woorden aan vuil maken, alleen dat Jan op tijd naar huis ging om de voetbal dan maar te gaan kijken, maar die uitslag kennen we ook...........

Henk Smit speelde tegen Harrie Pierik en het werd een spannende partij. De heren zijn aan elkaar gewaagd en dat werd zichtbaar in de wedstrijd. Continue was het spel gevaarlijk maar geen van hen maakte een misstap en dan kom je op een remise uit. 

Evert Averesch mocht aantreden tegen Hennie Jansen. De heren houden niet van dat getreuzel en er werd vlot gespeeld. Het resulteerde in een wedstrijd die al klaar was voordat uw verslaggever een blik had kunnen werpen op de partij. De winst ging dit keer naar Hennie.

Evert Olthuis en Harry ten Cate namen het tegen elkaar op en in een interessante partij was Harrie niet opgewassen tegen Evert. Met een mooie slag kwam Evert op voorsprong en die gaf hij niet meer weg. Het eindspel was minstens zo spannend want je moet het allemaal wel weten vol te houden en dan af te maken. Evert hield het hoofd koel en won de partij netjes.

Gert Jan Klein Legtenberg speelde tegen Rein Langkamp en het werd een fraaie pot die in een groot debacle eindigde voor Gert Jan. De hele partij ging het gelijk op en er leek geen vuiltje aan de lucht. Niet dat er een remise in de lucht hing, maar het eindspel moest eigenlijk nog beginnen. Alleen in een vlaag van verstandsverbijstering gaf Gert Jan ineens drie schijven weg en daarmee ook de mogelijkheid tot puntenwinst. Rein kreeg de winst in de schoot geworpen, alhoewel zijn lezing van de wedstrijd was, waarbij er een dikke knipoog kwam, dat hij er hard voor gevochten had en de winst had afgedwongen.  

Freek Jan Eggerink en Andre Veneman speelden tegen elkaar en de heren kennen elkaar al langer dan vandaag. Het werd dan ook een spannende partij waarbij het alle kanten op kon. Maar ook dit keer was Freek Jan scherp en hij kon de winst naar zich toe trekken. 

Tot slot mocht Paul van der Zwan het opnemen tegen Adriaan Hofman. Het werd een mooie wedstrijd waarbij ze aan elkaar gewaagd waren. Alleen zat Paul iets meer op te letten dan Adriaan en haalde met een aantal leuke slagzetjes een paar stenen voordeel uit de partij. Die voorsprong werd door hem niet meer weggegeven en uiteindelijk kwam Adriaan stenen te kort waardoor hij dan ook de wedstrijd verloor. 

De uitslagen samengevat

 • M. Groot Baltink - F. Niezink 1-1
 • M. Dollen - J. Vos 1-1
 • A.J. Hakvoort - J. Oude Vrielink 2-0
 • H. Smit - H. Pierik 1-1
 • E. Averesch - H. Jansen 0-2
 • E. Olthuis - H. ten Cate 2-0
 • G.J. Klein Legtenberg - R. Langkamp 0-2
 • F.J. Eggerink - A. Veneman 2-0
 • P. v/d Zwan - A. Hofman 2-0

De stand op de ranglijst

 1. A.J. Hakvoort, 258 punten uit 5 wedstrijden
 2. F. Niezink, 161 punten uit 5 wedstrijden
 3. R. Langkamp, 136 punten uit 5 wedstrijden
 4. H. Woolderink, 132 punten uit 3 wedstrijden
 5. G.J. Klein Legtenberg, 104 punten uit 5 wedstrijden
 6. H. Veneman, 99 punten uit 3 wedstrijden
 7. E. Veneman, 93 punten uit 4 wedstrijden
 8. M. Dollen, 89 punten uit 6 wedstrijden
 9. E. Averesch, 83 punten uit 5 wedstrijden
 10. F. J. Eggerink, 82 punten uit 3 wedstrijden
 11. M. Groot Baltink, 82 punten uit 4 wedstrijden
 12. J. Oude Vrielink, 81 punten uit 4 wedstrijden
 13. J. Vos, 81 punten uit 5 wedstrijden
 14. H. Jansen, 74 punten uit 5 wedstrijden
 15. H. Pierik, 70 punten uit 5 wedstrijden
 16. E. Olthuis, 67 punten uit 5 wedstrijden
 17. H. ten Cate, 63 punten uit 5 wedstrijden
 18. J. Veneman, 58 punten uit 4 wedstrijden
 19. H. Smit, 36 punten uit 3 wedstrijden
 20. A. Veneman, 30 punten uit 2 wedstijden
 21. G. Groot Baltink, 30 punten uit 3 wedstrijden
 22. P. v/d Zwan, 30 punten uit 3 wedstrijden
 23. M. den Hartogh, 11 punten uit 2 wedstrijden
 24. A. Hofman, 0 punten uit 3 wedstrijden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten