donderdag 17 februari 2022

'Wit begint en zwart wint'

Martin Dollen mocht het opnemen tegen Jan Veneman en dat werd een leuke pot. Niet te veel afruilen, maar ook proberen te voorkomen om in de problemen te komen. Lang ging het gelijk op en een echt verschil was er niet, totdat Jan een mooie slagzet zag en op dam kwam. Daarna nog wel even goed opletten om de dam te houden, maar Jan maakte geen fouten. Martin had het nakijken en Jan kon de partij met winst uitspelen.

Jan Oude Vrielink speelde tegen Harrie Pierik en dat staat garant voor een enerverende partij. Harrie is de laatste tijd weer goed bezig en zo ook vanavond speelde hij sterk. Jan deed wel zijn best en Harrie moest ook wel opletten, maar met een mooie slagzet kon Harrie de partij laten kantelen. In het eindspel werden er ook geen fouten gemaakt en Jan moest zijn verlies erkennen. Punten in de pocket voor Harrie.

Mandrik Groot Baltink en Henk Veneman namen het tegen elkaar op. Mandrik heeft zijn zinnen gezet om te stijgen op de lijst, maar dan moet er wel gewonnen worden. Alleen is Henk altijd zo'n taaie en dat liet hij vanavond ook zien. De heren waren gelijkwaardig aan elkaar, maar uiteindelijk liep Mandrik tussen twee schijven van Henk en dat had hij beter niet kunnen doen. Het daarna eenvoudig lijken weg te kunnen schuiven pakt fataal uit en Henk kon daardoor op dam komen en de winst pakken.

Harry ten Cate speelde tegen Janet Vos en ook deze twee dammers zijn aan elkaar gewaagd. Harry speelt dit seizoen al constant best goede wedstrijden. De wedstrijden van Janet daarintegen gaan een beetje op en neer. Vanavond zat ze alleen in de flow naar boven en met een mooie combinatie kwam ze op dam. Harry gaf alleen niet op en pakte op een fraaie manier de dam weer terug waardoor ze weer bij af waren. Het vervolg kon alle kanten op maar Janet speelde sterker en dwong de winst af in de partij.

Tot slot speelden Adriaan Hofman en Evert Olthuis tegen elkaar en ook hier kon het alle kanten op. In tegenstelling tot de zeer goede partij die Adriaan afgelopen week speelde ging het vanavond niet zo. Al snel in de wedstrijd kwam Evert op voorsprong. Daarna werden er veel stenen strak tegen elkaar aan geparkeerd waardoor de zet-keuze behoorlijk minder werd voor Adriaan. Evert lette goed op en kon de partij naar zijn hand zetten en won dan ook de wedstrijd.

Uitslagen samengevat

 • M. Dollen - J. Veneman 0-2
 • J. Oude Vrielink - H. Pierik 0-2
 • M. Groot Baltink - H. Veneman 0-2
 • H. ten Cate - J. Vos 0-2
 • A. Hofman - E. Olthuis 0-2

De stand

 1. F. Niezink, 405 punten uit 10 wedstrijden
 2. M. Dollen, 357 punten uit 12 wedstrijden
 3. H. Veneman, 349 punten uit 10 wedstrijden
 4. M. Groot Baltink, 300 punten uit 11 wedstrijden
 5. J. Oude Vrielink, 249 punten uit 10 wedstrijden
 6. H. Pierik, 224 punten uit 9 wedstrijden
 7. J. Veneman, 194 punten uit 11 wedstrijden
 8. E. Veneman, 189 punten uit 7 wedstrijden
 9. J. Vos, 174 punten uit 8 wedstrijden
 10. H. ten Cate, 172 punten uit 12 wedstrijden
 11. M. den Hartogh, 163 punten uit 10 wedstrijden
 12. H. Smit, 142 punten uit 5 wedstrijden
 13. E. Olthuis, 130 punten uit 10 wedstrijden
 14. G. Groot Baltink, 34 punten uit 1 wedstrijd
 15. A. Hofman, 0 punten uit 11 wedstrijden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten