donderdag 24 februari 2022

'Een leerzame avond'

Adriaan begon goed tegen Harrie ten Cate, maar in het middenspel maakte hij kennis met de regel “achterlopen is altijd gevaarlijk”. Harrie pakte zijn kans, kwam op voorsprong, en gaf dit niet meer uit handen.

Evert probeerde het tegen Jan Veneman met een eenzaam vooruitgeschoven schijf. Hoewel deze vaak lastig te verdedigen is, kwam deze lange tijd niet in gevaar. Maar de stand werd ingewikkelder en losser voor allebei. Jan zag een mooie kans op schijfwinst. Evert kon op verschillende manieren slaan, maar helaas voor hem allemaal in zijn nadeel. Hij raakte 2 schijven achter en moest even later opgeven.

Jan Oude Vrielink had voor zichzelf al vrede met een remise-uitslag tegen Henk Smit. Maar na een 2 om 2-afruil zat er onverwacht een damzet voor hem in. De stand die overbleef, gaf geen perspectief meer voor Henk en Jan kon de punten mee naar Almelo nemen.

Henk Veneman kwam al vroeg in de wedstrijd op een schijf voorsprong op Harry Pierik. Harry had dit wel kunnen voorkomen, maar dat vertelde Henk natuurlijk pas achteraf. Henk kon uiteindelijk doorbreken naar dam. Harry hield een ongunstige stand over en Henk kon de winst definitief binnenhalen.

Met de verruimde openingstijden konden we weer op de vertrouwde tijd beginnen en in het vertrouwde tempo spelen. Mandrik en Janet maakten daar meteen optimaal gebruik van. Nadat de uitgespeelde dammers de plaatselijke politieke ontwikkelingen al uitvoerig hadden doorgenomen, moesten Mandrik en Janet nog aan het eindspel beginnen. Janet wist een door Mandrik ingezette doorbraak handig onschadelijk te maken. Even later hadden ze allebei nog 5 schijven over, die een aardig eindje uit elkaar stonden. De toeschouwers konden leren hoe daarmee om te gaan, namelijk tellen, tellen, tellen. Dat kunstje bleek Mandrik net iets beter te beheersen. Al zijn zetten waren raak, terwijl Janet 1 verkeerde keus maakte en uiteindelijk net 1 zet te kort kwam. Eerder in de partij bleek Janet al een kans op voorsprong gemist te hebben. De waarnemend verslaggever kent de details daarvan niet, maar volgens onze voorzitter was het maar goed dat Mandrik op de terugweg geen spoorwegovergang over hoefde…

Freddy heeft ook na 3 weken vakantie de koppositie op de ranglijst nog in handen.

De uitslagen samengevat

 • E. Olthuis - J. Veneman 0-2
 • H. Smit - J. Oude Vrielink 0-2
 • A. Hofman - H. ten Cate 0-2
 • H. Veneman - H. Pierik 2-0
 • J. Vos - M. Groot Baltink 0-2

De stand op de ranglijst

 1. F. Niezink, 405 punten uit 10 wedstrijden
 2. H. Veneman, 393 punten uit 11 wedstrijden
 3. M. Dollen, 357 punten uit 12 wedstrijden
 4. M. Groot Baltink, 342 punten uit 12 wedstrijden
 5. J. Oude Vrielink, 287 punten uit 12 wedstrijden
 6. J. Veneman, 226 punten uit 11 wedstrijden
 7. H. Pierik, 224 punten uit 10 wedstrijden
 8. H. ten Cate, 206 punten uit 13 wedstrijden
 9. E. Veneman, 189 punten uit 7 wedstrijden
 10. J. Vos, 174 punten uit 9 wedstrijden
 11. M. den Hartogh, 163 punten uit 10 wedstrijden
 12. H. Smit, 130 punten uit 11 wedstrijden
 13. G. Groot Baltink, 34 punten uit 1 wedstrijd
 14. A. Hofman, 0 punten uit 12 wedstrijden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten