donderdag 10 februari 2022

'Even tot 10 tellen voordat je zet'

Jan Oude Vrielink mocht het opnemen tegen Mandrik Groot Baltink en de heren zijn normaal gesproken aan elkaar gewaagd. Alleen vanavond was Mandrik net even wat scherper dan Jan en al vlot in de partij kwam Mandrik op een schrijf voorsprong. Met nog de nodige schijven op het bord hoeft dat geen probleem te zijn, maar vaak kom je de schijf te kort in het eindspel. Ook vanavond ging dat zo voor Jan en Mandrik kon de winst binnenslepen.

Harry ten Cate nam het op tegen Henk Smit en beide heren zijn ook dit jaar sterk aan het dammen. Henk heeft dan wel wat minder wedstrijden gespeeld, maar die hij wel gespeeld heeft pakten goed voor hem uit. Oppassen dus voor Harry, maar ook Harry mag je niet onderschatten. Lang ging het gelijk op totdat Henk met een mooi zetje op voorsprong kwam. Met een schijf winst werd er verder gespeeld en ook Harry kwam in het eindspel te kort waardoor Henk de partij won.

Janet Vos en Evert Olthuis speelden tegen elkaar en Evert wil graag mooie zetjes opbouwen. Dat is geen probleem zolang je maar overzicht houdt op het hele bord. Vanavond lukte Evert dat niet en Janet greep haar kans. Met een mooi slagzet vlogen de stenen van het bord. Wat er daarna overbleef voor Evert wat niet veel meer en hij kon de stenen dan ook opbergen in het doosje. De winst ging naar Janet.

Harrie Pierik speelde tegen Jan Veneman en als Harrie in zijn spel komt dan moet je oppassen. Jan weet dat wel, maar als je tegenstander de grip op de wedstrijd heeft dan kom je daar moeilijk uit. Dat gebeurde deze avond ook met Jan en Harrie dwong hem in de hoek en greep de winst.

Tot slot speelde Martin Dollen een simultaanwedstijd tegen Adriaan Hofman en Marinus ten Hartogh. Allereerst de partij tegen Adriaan en dat wat een mooie pot. Adriaan lette goed op, nam zijn tijd om na te denken en te zetten en dat betaalde zich uit in een mooie wedstijd die rustig opgebouwd werd. In het middenspel maakte Adriaan een foutje waardoor hij een schijf achter kwam, maar daar leek hij niet veel last van te hebben. In het eindspel kon Martin een doorbraak forceren naar dam, maar Adriaan maakte met een mooie slagzet zijn fout goed. De stand die daarna overbleef pakte in het voordeel uit van Martin en kon de winst pakken. De andere partij tegen Marinus dan Hartogh was een heel ander spel. Op de opening was niets op aan te merken en heren schoven de stenen mooi tegen elkaar aan, alleen maakte Marinus de fout door zich vast te laten zetten en geen rugdekking achter hand te hebben. Dat leverde hem een behoorlijke handicap op. In het middenspel kon Martin doorbreken naar dam waardoor Marinus in de problemen kwam. Martin kon de winst in deze partij naar zich toe trekken en winnen.

De uitslagen samengevat

 • J. Oude Vrielink - M. Groot Baltink 0-2
 • H. ten Cate - H. Smit 0-2
 • J. Vos - E. Olthuis 2-0
 • H. Pierik - J. Veneman 2-0
 • M. Dollen - M. den Hartogh 2-0
 • M. Dollen - A. Hofman 2-0

De stand op de ranglijst

 1. F. Niezink, 405 punten uit 10 wedstrijden
 2. M. Dollen, 357 punten uit 11 wedstrijden
 3. M. Groot Baltink, 300 punten uit 10 wedstrijden
 4. H. Veneman, 299 punten uit 9 wedstrijden
 5. J. Oude Vrielink, 249 punten uit 9 wedstijden
 6. E. Veneman, 189 punten uit 7 wedstrijden
 7. H. Pierik, 176 punten uit 8 wedstrijden
 8. H. ten Cate, 172 punten uit 11 wedstrijden
 9. M. den Hartogh, 163 punten uit 10 wedstrijden
 10. H. Smit, 142 punten uit 5 wedstrijden
 11. J. Veneman, 134 punten uit 10 wedstrijden
 12. J. Vos, 128 punten uit 7 wedstrijden
 13. E. Olthuis, 96 punten uit 9 wedstrijden
 14. G. Groot Baltink, 34 punten uit 1 wedstrijd
 15. A. Hofman, 0 punten uit 10 wedstrijden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten