donderdag 3 februari 2022

'Herstart'

Nu de landelijke regels weer zodanig versoepeld zijn was een herstart van het damseizoen mogelijk. Wel gold er een strakke eindtijd van 22.00 uur en dat heeft de club ertoe besluiten om het speeltempo tijdelijk aan te passen om op tijd klaar te kunnen zijn. Henk Veneman nam het op tegen Martin Dollen en de heren waren aan elkaar gewaagd. Er werd niet veel geruild en met een kortere speelduur kon de heren dat nog wel eens opbreken. Gaandeweg het spel werd het toch maar eens tijd om wat schijven in het doosje te doen. Dat bracht uiteindelijk een schijf voordeel op voor Martin, maar Henk liet zich hier niet door van de wijs brengen. Uiteindelijk kwamen ze remise overeen. 

Jan Veneman mocht aantreden tegen Jan Oude Vrielink. Beide heren zijn zodanig kenner van het damspel dat het alle kanten op kon gaan. Ditmaal was het Jan Oude Vrielink die aan het langste eind trok. Met een fraaie slagzet kwam hij op dam en Jan Veneman had het nakijken. De partij die daarna overbleef bood ook geen soelaas meer voor Jan Veneman en hij verloor dan ook de partij.

Mandrik Groot Baltink en Marinus den Hartogh speelden tegen elkaar en aangezien Marinus best wel goed bezig is moest Mandrik er wel even goed voor gaan zitten. Al vrij snel in de partij kreeg Mandrik de kans om een dam te maken en daar maakte hij dan ook gretig gebruik van. Omdat er daarna nog best wel een grote hoeveelheid stenen op het bord stond kon Marinus nog wel een tijdje weerstand bieden, maar uiteindelijk moest hij zich gewonnen geven.

Evert Olthuis mocht het opnemen tegen Harrie Pierik. Evert dacht alleen tijdens de partij een leuk standje te kunnen opbouwen om Harrie in de valt lokken. Dat liep alleen anders af want door zijn focus op die stand zag hij een aanval van Harrie over het hoofd. Met een mooie slagzet maakte Harrie dam. De partij die overbleef werd nog wel doorgespeeld, maar uiteindelijk is het vechten tegen de bierkaai. Harrie won dan ook de partij.

Tot slot mocht Freddy Niezink het deze avond opnemen tegen twee tegenstanders. Harry ten Cate en Adriaan Hofman waren zijn tegenstanders. Allereerst de wedstrijd van Adriaan maar, hij speelde een nette partij, maar het verschil in kracht was gewoon te groot. Uiteraard hoeft dat niets te zeggen, want ook Freddy kan een moment van verstandsverbijstering hebben en de boot in gaan. Dat gebeurde alleen niet deze avond en ondanks de goede weerstand die Adriaan bood won Freddy won de partij. Harrie ten Cate bood in zijn partij ook de nodige weerstand en lang ging het gelijk op, maar ook hier was Freddy uiteindelijk heer en meester. Eindspelletjes hoef je Freddy niet meer te leren en ook deze partij kon hij naar zich toe trekken en winnen.

Samengevat de uitslagen

 • H. Veneman - M. Dollen 1-1
 • J. Veneman - J. Oude Vrielink 0-2
 • M. Groot Baltink - M. den Hartogh 2-0
 • E. Olthuis - H. Pierik 0-2
 • F. Niezink - H. ten Cate 2-0
 • F. Niezink - A. Hofman 2-0

Stand

 1. F. Niezink, 405 punten uit 10 wedstrijden
 2. H. Veneman, 299 punten uit 9 wedstrijden
 3. M. Dollen, 283 punten uit 9 wedstrijden
 4. M. Groot Baltink, 252 punten uit 9 wedstrijden
 5. J. Oude Vrielink, 249 punten uit 9 wedstrijden
 6. E. Veneman, 189 punten uit 7 wedstrijden
 7. H. ten Cate, 172 punten uit 10 wedstrijden
 8. M. den Hartogh, 163 punten uit 9 wedstrijden
 9. J. Veneman, 134 punten uit 9 wedstrijden
 10. H. Pierik, 124 punten uit 7 wedstrijden
 11. H. Smit, 96 punten uit 4 wedstrijden
 12. J. Vos, 96 punten uit 6 wedstrijden
 13. E. Olthuis, 96 punten uit 8 wedstrijden
 14. G. Groot Baltink, 34 punten uit 1 wedstrijd
 15. A. Hofman, 0 punten uit 9 wedstrijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten