donderdag 4 november 2021

'Niet slim'

Ronde 8 is gespeeld en er waren weer de nodige wedstrijden. Janet Vos mocht het opnemen tegen Freddy Niezink en dat kon een interessante wedstrijd worden, want Janet heeft wel eens laten zien dat ze opgewassen is tegen Freddy. Lang ging het dan ook gelijk op, maar in het middenspel was Janet enthousiast met het voorschuiven van schijven. Ze kwamen daardoor een beetje op de tocht te staan, maar Freddy mocht er niet alles mee doen. Er zat namelijk nog wel een geniepige dammogelijkheid in voor Janet als Freddy te gretig was. Rustig afwachten dacht Freddy en geleidelijk werd de schijf van Janet opgeslokt. In het eindspel kon Freddy redelijk eenvoudig doorbreken naar dam en de winst naar zich toe trekken.

Henk Veneman nam het op tegen Mandrik Groot Baltink en het werd een leuke partij. Wel hard tegen hard, maar aangenaam. In het middenspel kreeg Henk een betere veldverdeling en kon zijn slag slaan. Mandrik had dit keer het nakijken en Henk kon de partij naar zich toetrekken.

Jan Veneman en Eddy Veneman speelden tegen elkaar, maar Jan kwam niet goed in het spel. Het ging niet slecht, maar erg lekker ging het ook niet. Jan had het gevoel vaak achter de feiten aan te lopen en daar maakte Eddy gebruik van. Druk erop blijven houden en winnen dacht Eddy. Dat bleek de juiste combinatie want de Eddy trok de winst naar zich toe.

Harry ten Cate speelde tegen Martin Dollen en Harry was vanavond weer goed wakker. Martin dacht veilig een zet te kunnen doen, maar Harry ruilde slim af en kwam daardoor op een schijf voorsprong. Martin had het nakijken en moest nog maar zien of hij nog een kans kreeg in de partij. Beide heren speelden aanvallend door en in het eindspel liet Harry zich wat te veel vastschuiven, waardoor hij ongewild moest afruilen en de schijf voorsprong weer kwijtraakte. De stand die daarna overbleef was voor de heren reden om er remise van te maken.

Jan Oude Vrielink en Evert Olthuis namen het tegen elkaar op. Evert dacht even dat hij Sinterklaas was, want Jan kreeg de schijven wel erg makkelijk cadeau. In de rest van het spel liep Evert dan ook achter de feiten aan en Jan kon de winst naar zich toe trekken.

Tot slot speelden Henk Smit en Harrie Pierik tegen elkaar en de vraag was wie het gewiekst was. Henk speelt de laatste tijd sterk maar zijn opening was niet goed. Harrie zag al snel zijn kans schoon en hakte er flink op los. Dag schijven dacht Henk en hij raakte er twee kwijt met nog eentje op de tocht. Wonderwel was Harrie hem gunstig gezind en Henk kon die schijf nog veiligstellen. Dat wordt niet meer wat dacht Henk, maar niet opgeven en gewoon kijken wat het wordt. In het middenspel zat Harrie niet helemaal op te letten en Henk kon zijn achterstand terugbrengen tot 1 schijf. In het eindspel maakte Henk geen fouten en kon er nog een remise uit slepen.

De uitslagen

 • J. Vos - F. Niezink 0-2
 • H. Veneman - M. Groot Baltink 2-0
 • J. Veneman - E. Veneman 0-2
 • H. ten Cate - M. Dollen 1-1
 • J. Oude Vrielink - E. Olthuis 2-0
 • H. Smit - H. Pierik 1-1

De stand

 1. F. Niezink, 325 punten uit 8 wedstrijden
 2. H. Veneman, 269 punten uit 8 wedstrijden
 3. M. Dollen 254 punten uit 8 wedstrijden
 4. M. Groot Baltink, 212 punten uit 8 wedstrijden
 5. E. Veneman, 189 punten uit 7 wedstrijden
 6. J. Oude Vrielink, 157 punten uit 7 wedstrijden
 7. H. ten Cate, 140 punten uit 8 wedstrijden
 8. J. Veneman, 134 punten uit 8 wedstrijden
 9. M. den Hartogh, 129 punten uit 6 wedstrijden
 10. H. Smit, 96 punten uit 4 wedstrijden
 11. J. Vos 96 punten uit 6 wedstrijden
 12. E. Olthuis, 96 punten uit 6 wedstrijden
 13. H. Pierik, 92 punten uit 6 wedstrijden
 14. G. Groot Baltink, 34 punten uit 1 wedstrijd
 15. A. Hofman, 0 punten uit 7 wedstrijden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten