donderdag 7 oktober 2021

'Naslagje'

Martin Dollen nam het op tegen Eddy Veneman en lang ging de partij gelijk op. In het middenspel kwam Eddy in de problemen en moest een schijf offeren om zich niet helemaal vast te schuiven. Ook was de klok hem in de eindfase van het spel niet gunstig gezind en hij moest daardoor sneller zetten. Een gedachte afruil pakte daardoor iets anders uit en Martin ging er uiteindelijk met de winst van door.

Freddy Niezink en Henk Veneman speelden tegen elkaar en dit kon rustig een kraker genoemd worden. Het spel werd een mooi open spel en de stand die ontstond was niet alledaags. Koppie er bij houden was het devies en lang ging het gelijk op. Beide heren leken niet bang te zijn, maar uiteindelijk was het Henk die aan het langste eind trok. Een afruil leek gelijk te blijven, alleen had Freddy niet gezien dat er nog een naslag in kwam en deze leverde Henk twee schijven voorsprong op. Freddy ging nog door, maar het was tegen beter weten in en de winst ging naar Henk.

Harry ten Cate speelde tegen Jan Veneman en Jan kon in het middenspel met een fraaie slagzet op voorsprong komen. In het eindspel kom je de schijven vaak te korte en ook Harry ontkwam niet aan die conclusie. Jan ging er met de winst van door.

Harrie Pierik en Jan Oude Vrielink mochten het tegen elkaar opnemen en het werd een mooie partij. Lang leek het er op dat het zou eindigen in een remise, maar in de eindfase maakte Harrie toch een foutje waar Jan dankbaar gebruik van maakte. De stand die overbleef was zodanig dat er geen partij meer van te maken viel waarna Harrie ook opgaf.

Adriaan Hofman mocht aantreden tegen Janet Vos en lang kon Adriaan het volhouden. Alleen omdat hij de achterhoede nog niet goed aanschuift ontstonden er gaten in zijn stand waar Janet gebruik van maakte. Een doorbraak was de conclusie en Janet won de partij.

Henk Smit speelde tegen Marinus den Hartogh en ondanks dat Henk veel minder speelt dan de andere leden is hij een geduchte tegenstander. De heren waren aan elkaar gewaagd en lang ging het gelijk op. In de eindfase kon Henk een dam maken en voor Marinus was de weg naar een dam vrij. Marinus dacht even snel een paar zetten te kunnen doen naar dam, maar behield niet goed het overzicht en zag daardoor niet dat Henk een standje opbouwde. Met een mooie zet kon Henk daardoor de winst binnen lepelen.

Tot slot speelden Evert Olthuis en Mandrik Groot Baltink tegen elkaar. Ondanks dat Evert nog maar net begonnen is met spelen denkt hij al goed na en behoud daardoor het overzicht en de rust in de partij. Het werd daardoor dan ook een leuke partij, maar in het eindspel kwam het verschil in damervaring wel naar boven drijven en Mandrik trok de winst naar zich toe.

Uitslagen

 • M. Dollen -  E. Veneman 2-0
 • F. Niezink - H. Veneman 0-2
 • H. ten Cate - J. Veneman 0-2
 • H. Pierik - J. Oude Vrielink 0-2
 • A. Hofman - J. Vos 0-2
 • H. Smit - M. den Hartogh 2-0
 • E. Olthuis - M. Groot Baltink 0-2

Stand

 1. M. Dollen, 189 punten uit 4 wedstrijden
 2. M. Groot Baltink, 136 punten uit 4 wedstrijden
 3. F. Niezink, 125 punten uit 4 wedstrijden
 4. H. Veneman, 98 punten uit 4 wedstrijden
 5. J. Veneman, 75 punten uit 4 wedstrijden
 6. J. Vos, 75 punten uit 2 wedstrijden
 7. E. Veneman, 66 punten uit 3 wedstrijden
 8. M. den Hartogh, 61 punten uit 3 wedstrijden
 9. H. ten Cate, 48 punten uit 4 wedstrijden
 10. J. Oude Vrielink, 44 punten uit 3 wedstrijden
 11. H. Smit, 40 punten uit 2 wedstrijden
 12. G. Groot Baltink, 34 punten uit 1 wedstrijd
 13. H. Pierik, 34 punten uit 2 wedstrijden
 14. E. Olthuis, 29 punten uit 2 wedstrijden
 15. A. Hofman, 0 punten uit 4 wedstrijden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten