vrijdag 15 oktober 2021

'Dammetje, niet gezien'

Tijdens deze 5e ronde werden weer de nodige krakers gespeeld. Een hoop denkwerk leverde deze avond zeer fraaie wedstrijden op met mooi uitslagen. Zo ook de wedstrijd tussen Freddy Niezink en Martin Dollen. Twee zwaargewichten die beide niet willen toegeven. Het werd een deftige partij met een mooie stand op het bord. Een duidelijk verschil was er niet en het middenspel was dan ook in evenwicht. In de eindfase ging de klok ook meedoen en Martin begon wat krap in de tijd te zitten. Op zich nog wel voldoende om de laatste zetten te maken, maar echt ruim tijd om goed na te denken was er dan ook niet. Op vertrouwen zetten is het dan, en Martin zag een stand op het bord die er niet was. Hij vergiste zich en Freddy maakte daar dankbaar gebruik van. Er was geen redden meer aan en Freddy won dan ook de partij.

Henk Veneman nam het op tegen Eddy Veneman, en ook deze wedstrijd kan een kraker zijn. Als Eddy er goed voor gaat zitten dan moet zijn tegenstander oppassen, en zo ging het ook deze avond. Beide heren bleven elkaar in evenwicht houden en het nodige spektakel bleef helaas uit. In de eindfase kreeg Henk de overhand en Eddy moest zijn hersenen op een zodanige manier aanspreken dat uw verslaggever denkt dat daar wellicht een 'Einstein' in hem opkwam. Waarachtig vond hij toch een oplossing in de partij die hem een zeer verdiende remise opleverde. 

Marinus den Hartogh mocht aantreden tegen Harrie ten Cate en dit werd een leuke partij. Het ging een beetje op en neer in de partij, maar er was voor beiden niet wat aan de hand. Toch is Harrie nog kwiek en wist er een fraaie zet uit te halen. In de eindfase kon Harrie de partij dan ook naar zijn hand zetten en wist van Marinus te winnen.

Harry Pierik speelde tegen Evert Olthuis en ook deze heren waren aan elkaar gewaagd. Het was een open partij en er werd op een leuke manier gedamd. Evert let goed op en kon de acties van Harry pareren. Het resultaat was dan ook dat de punten gedeeld werden. 

Janet Vos en Jan Oude Vrielink mochten tegen elkaar spelen en deze speler staat altijd garant voor een fraaie pot. Zet ze tegenover elkaar en je krijgt een kraker op niveau. Zowel Janet als Jan wilde niet toegeven en jammer genoeg kwamen er geen grote klappers. Het kraakte en piepte wel bij Jan, maar Janet moest ook de nodige zenuwen onderdrukken om de gedachten bij de partij te kunnen houden. In de eindfase leek het nog even spannend te worden, maar Jan vond dat remise een terechte uitslag van de partij was. Janet kon zich daar ook wel in vinden en de punten werden gedeeld.

Tot slot speelden Jan Veneman en Adriaan Hofman tegen elkaar. De nestor tegen de nieuweling zou je kunnen zeggen, maar Adriaan doet daarentegen ook alweer een paar jaar mee. Toch was het schrikken voor Jan, want in het beginspel was hij veel te open in zijn spel en Adriaan kon er eenvoudig een dam uithalen. Maar ja, dan moet je het wel zien en Adriaan zag hem helaas niet. Het liep met een sisser af voor Jan en genereus als hij is liet hij Adriaan later in het spel een zet terugzetten omdat 'die 'zet niet zo goed was'. Toch was het krachtsverschil te groot en Jan won de partij dan ook.

Uitslagen

 • F. Niezink - M. Dollen 2-0
 • H. Veneman - E. Veneman 1-1
 • M. den Harthog - H. ten Cate 0-2
 • H. Pierik - E. Olthuis 1-1
 • J. Vos - J. Oude Vrielink 1-1
 • J. Veneman - A. Hofman 2-0

Stand ranglijst

 1. M. Dollen, 189 punten uit 5 wedstrijden
 2. F. Niezink, 185 punten uit 5 wedstrijden
 3. M. Groot Baltink, 134 punten uit 4 wedstrijden
 4. H. Veneman, 125 punten uit 5 wedstrijden
 5. J. Veneman, 109 punten uit 5 wedstrijden
 6. J. Vos, 96 punten uit 3 wedstrijden
 7. E. Veneman, 95 punten uit 4 wedstrijden
 8. H. ten Cate, 88 punten uit 5 wedstrijden
 9. J. Oude Vrielink, 65 punten uit 4 wedstrijden
 10. M. den Hartogh, 61 punten uit 4 wedstrijden
 11. E. Olthuis, 51 punten uit 3 wedstrijden
 12. H. Pierik, 50 punten uit 3 wedstrijden
 13. H. Smit, 40 punten uit 2 wedstrijden
 14. G. Groot Baltink, 34 punten uit 1 wedstrijd
 15. A. Hofman, 0 punten uit 5 wedstrijden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten