donderdag 30 september 2021

'Vuile zetten'

Mandrik Groot Baltink en Martin Dollen namen het tegen elkaar op. Het werd een wedstijd die gelijk op ging, maar Mandrik moest een groot deel van de partij wel goed oppassen om de juiste zetten te doen. Over die capaciteiten beschikte hij en maakte geen fouten. In het eindspel kwam de doorbraak en liepen beide heren door naar dam. De 3-4 stand die overbleef was nog even oppassen voor Martin, maar de heren kwamen uiteindelijk remise overeen.

Jan Veneman mocht aantreden tegen Henk Veneman en ondanks dat Jan klaagde dat hij het moeilijk had maakte hij geen fouten. Datzelfde gold voor Henk en soepeltjes werd de partij afgewikkeld door de punten te verdelen.

Jan Oude Vrielink speelde tegen regerend kampioen Freddy Niezink. Het was een fraaie wedstrijd en ondanks de 'vuile zetten' van Freddy hield Jan lang stand. Uiteindelijke kwam Freddy beter in positie en kon Jan in de problemen brengen met een dam tot gevolg. Ondanks dat Jan nog wel tegensputterde was het eindspel voor Freddy en kon hij de winst binnenloodsen.

Eddy Veneman en Harry ten Cate speelden tegen elkaar en dat was een taaie wedstrijd. Geen van de heren wilde toegeven en dat leverde een bijzondere stand op. Ergens moest dat een keer mis gaan en dit keer was het Harry die aan het kortste eind trok. Eddy kon met een fraaie slag 2 schijven voorkomen en Harry had het nakijken. De partij kwam daarna niet meer in gevaar voor Eddy en trok de winst naar zich toe.

Marinus den Harthog en Adriaan Hofman mochten het tegen elkaar opnemen. Marinus is een al wat meer geoefende speler en kon Adriaan onder druk zetten. Doordat Adriaan de schijven niet mooi bij elkaar en gesloten hield kon Marinus met een fraaie slagzet doordringen en de winst opeisen.

Tot slot speelden Janet Vos en Henk Smit tegen elkaar. Beiden een geduchte tegenstander en het kon dan ook alle kanten op. Lang ging het gelijk op en het was wachten op een foutje van iemand. Die werd door Henk gemaakt, maar opgemerkt moet worden dat het ook Janet had kunnen zijn want zo apart was de stand wel. Janet haalde er een mooie 5 slag uit en de schade die daarna overbleef voor Henk was te veel. Hij gaf de partij dan ook op.

Uitslagen

 • M. Groot Baltink - M. Dollen 1-1
 • J. Veneman - H. Veneman 1-1
 • J. Oude Vrielink - F. Niezink 0-2
 • E. Veneman - H. ten Cate 2-0
 • M. den Hartogh - A. Hofman 2-0
 • J. Vos - H. Smit 2-0

Stand

 1. M. Dollen, 135 punten uit 3 wedstrijden
 2. F. Niezink, 125 punten uit 3 wedstrijden
 3. M. Groot Baltink, 104 punten uit 3 wedstrijden
 4. E. Veneman, 66 punten uit 2 wedstrijden
 5. M. den Hartogh, 61 punten uit 2 wedstrijden
 6. H. ten Cate, 48 punten uit 3 wedstrijden
 7. H. Veneman, 42 punten uit 3 wedstrijden
 8. J. Vos, 38 punten uit 1 wedstrijd
 9. H. Pierik, 34 punten uit 1 wedstrijd
 10. G. Groot Baltink, 34 punten uit 1 wedstrijd
 11. E. Olthuis, 29 punten uit 1 wedstrijd
 12. J. Veneman, 29 punten uit 3 wedstrijden
 13. H. Smit, 0 punten uit 1 wedstrijd
 14. J. Oude Vrielink, 0 punten uit 2 wedstrijden
 15. A. Hofman, 0 punten uit 3 wedstrijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten