donderdag 23 september 2021

"Ik wil winnen"

Op deze tweede speelavond werden er 6 partijen gespeeld. Eddy Veneman nam het op tegen Marinus den Hartogh. De wedstrijd ging lang gelijk op en je kunt zien dat Marinus al veel geleerd heeft in die paar jaar dat hij nu lid is. In het middenspel kwam hij wel een schijf achter, maar Eddy kon dit niet omzetten in een overwicht in de partij. Marinus hield goed stand en een remise werd overeengekomen. 

Henk Veneman speelde ten onze nieuweling Evert Olthuis. Het werd een partij waar veel toegelicht werd hoe setjes werken en wat de damregels inhouden. De wedstrijd bleef daardoor in evenwicht en de punten werden gedeeld. 

Adriaan Hofman mocht het opnemen tegen Harry Pierik, maar het was niet helemaal de avond van Adriaan. Daar waar hij vorige week nog de dingen zag op het dambord was Harry hem deze avond te slim af. Een combinatieslag met drie schijven achterstand zette Harry al snel in de partij op ruime voorsprong en Adriaan had het nakijken. De rest van de partij was tegen beter weten in en uiteindelijk won Harry de partij. 

Harrie ten Cate speelde tegen Jan Oude Vrielink en Harrie wilde nu wel eens een keer winnen van Jan. Hij gaf aan al zo vaak tegen Jan gedamd te hebben, maar nog nooit gewonnen te hebben. De wil tot winnen had effect en Jan kwam niet goed in de partij. Harrie drukte door op de flank en Jan had het nakijken. In het eindspel moest Harrie nog wel goed opletten, want Jan had nog wel een gevaarlijk zetje opgebouwd, maar Harrie zag de snode plannen en trapte er niet in. De wens van Harrie kwam en uit en alle punten kwamen zijn kant op. 

Freddy Niezink en Mandrik Groot Baltink mochten tegen elkaar spelen en over 1 ding waren ze het al snel eens. De punten gingen naar Rijssen, er moest alleen nog uitgemaakt worden wie ze mee zou nemen. Het werd een fraaie partij en het ging gelijk op. In het middenspel zag Mandrik alleen de mogelijkheid om een dam te kunnen maken over het hoofd en Freddy telde zijn zegeningen. In het eindspel dacht Freddy even de winst naar zich toe te kunnen trekken, maar tussenlopen is altijd oppassen en Mandrik deed een verrassende zet die Freddy even niet gezien had. Geen van twee├źn zag de winst meer en de punten werden gedeeld. 

Tot slot speelden Jan Veneman en Martin Dollen tegen elkaar en ook dat werd een mooie partij. Jan speelde deze avond de partij niet op zijn eigen kenmerken manier door vaak af te ruilen. Martin wist even niet of Jan dat niet wilde, of dat niet durfde. Het resultaat was wel een mooie open partij met gelijke kansen. Het leek ook naar remise te gaan maar met tegen het eindspel aan snoepte Martin een schijf van Jan af. Jan wilde deze weer terugpakken en kroop achter een schijf. Dat gaf Martin een vrije zet en kon daardoor de voorbereiding toen tot een slagzet om op dam te komen. De stand die daarna overbleef was niet meer wat en Jan gaf dan ook zich gewonnen.

Uitslagen:

 • J. Veneman - M. Dollen 0-2
 • F. Niezink - M. Groot Baltink 1-1
 • H. ten Cate - J. Oude Vrielink 2-0
 • A. Hofman - H. Pierik 0-2
 • H. Veneman - E. Olthuis 1-1
 • E. Veneman - M. den Hartogh 1-1

Stand:

 1. M. Dollen, 110 punten uit 2 wedstrijden
 2. F. Niezink, 77 punten uit 2 wedstrijden
 3. M. Groot Baltinkk, 74 punten uit 2 wedstrijden
 4. H. ten Cate, 48 punten uit 2 wedstrijden
 5. G. Groot Baltink, 34 punten uit 1 wedstrijd
 6. H. Pierik, 34 punten uit 1 wedstrijd
 7. E. Olthuis, 29 punten uit 1 wedstrijd
 8. M. den Hartogh, 27 punten uit 1 wedstrijd
 9. E. Veneman, 20 punten uit 1 wedstrijd
 10. H. Veneman, 16 punten uit 2 wedstrijden
 11. J. Vos, 0 punten uit 0 wedstrijden
 12. H. Smit, 0 punten uit 0 wedstrijden
 13. J. Oude Vrielink, 0 punten uit 1 wedstrijd
 14. J. Veneman, 0 punten uit 2 wedstrijden
 15. A. Hofman, 0 punten uit 2 wedstrijden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten