donderdag 16 september 2021

Opgeven kan altijd nog

Het nieuwe damseizoen is weer van start gegaan. We mogen weer, en daar is iedereen erg blij mee.

Op deze eerste avond werden we ook aangenaam verrast door een potentieel nieuw lid. Hij had in de Wiezer gelezen over de damclub en kwam eens kijken of het dammen wat voor hem is. Freddy Niezink besloot hem deze avond onder zijn hoede te nemen en al oefenende tegen hem te spelen in een simultaanwedstrijd met Jan Veneman. Jan dacht goed bezig te zijn op deze eerste avond, maar toen Freddy er op een fraaie manier een dam uit haalde moest Jan toch even kuchen. Lang kon Freddy er niet van genieten, want Jan besloot met offeren de dam weer af te nemen en met een schijf achterstand kon Jan verder. Gaandeweg het eindspel kwam hij die schijf toch te kort en vakkundig trok Freddy de partij naar zich toe en won.

Mandrik Groot Baltink en Harry ten Cate mochten tegen elkaar aantreden en Harry had een goede start. Met een fraaie slagzet kwam hij twee schijven voor en dan zou je zeggen: rustig uitspelen en de winst pakken. Maar dat gebeurde niet, Mandrik speelde goed en pakte zowaar in het verdere spel de twee schijven weer terug. De 'ellende' die Harry overkwam hield daar niet bij op, Mandrik werd gretig en pakte ook nog eens de volle winst in de partij. Zo zie je maar weer, het dammen is niet eerder afgelopen dan dat je met elkaar alle schijven in het doosje gedaan hebt.

Op bord 3 speelden Gerjan Groot Baltink en Adriaan Hofman tegen elkaar. Een leuke partij en de heren zijn aan elkaar gewaagd. De stand die op het bord verscheen doet menig ander lid wat huiveren, maar wie niet waagt die niet wint en ditmaal kon Gerjan de winst naar zich toe trekken.

Tot slot speelde Martin Dollen en Henk Veneman tegen elkaar. Direct in het seizoen, en ook nog eens na ruim een jaar niet gedamd te hebben, zo'n kraker spelen betekende dat de heren er even goed voor moesten gaan zitten. Lang ging het spel gelijk op en er ontstond een fraaie stand op het bord. In middenspel dwong Henk zijn opponent Martin in de fout. Een schijf winst was het resultaat en Martin had het nakijken. Even slikken en weer doorgaan, het is tenslotte maar 1 steen en in de eindfase kon Martin ditmaal zijn tegenstander in de hoek dwingen en toen moest Henk een schijf offeren om erger te voorkomen. De stand was daardoor weer gelijk en de kansen waren weer gelijk. In het eindspel kroop Henk achter een schijf, maar zag niet dat Martin met een tweeslag voordeel naar dam kon halen. De stand die overbleef was fataal voor Henk en Martin won de partij.

Uitslagen

  • M. Dollen - H. Veneman 2-0
  • F. Niezink - J. Veneman 2-0
  • M. Groot Baltink - H. ten Cate 2-0
  • G. Groot Baltink - A. Hofman 2-0

Stand ranglijst

  1. M. Dollen, 58 punten uit 1 wedstrijd
  2. F. Niezink, 52 punten uit 1 wedstrijd
  3. M. Groot Baltink, 46 punten uit 1 wedstrijd
  4. G. Groot Baltink, 36 punten uit 1 wedstrij
  5. H. Veneman, H. ten Cate, J. Veneman, A.Hofman, 0 punten uit 1 wedstrijd
  6. J. Vos, H. Smit, H. Pierik, E. Veneman, M. den Hartogh, J. Oude Vrielink, 0 punten uit 0 wedstrijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten