woensdag 24 oktober 2018

Woar bin-ie d'r ene van.....?

De eerste avond in het Ontmoetingscentrum Wierden zit er op. In een mooi verlichte zaal konden de dammers alle schijven goed zien en we weten nu ook wie de dame is die op de dinsdag de touwtjes in handen heeft. Dat de stenen goed zichtbaar zijn is trouwens geen garantie dat alle zetjes ook gezien worden en Gerhard kan daar over meepraten. In zijn partij tegen Freddy Niezink zag hij een verkapte Haarlemmerzet over het hoofd en ja, dan kun je wel inpakken. Gerhard probeerde het nog wel, maar het was tegen beter weten in en Freddy won de partij.
 
Marinus den Hartogh speelde tegen Martin Dollen en bood goed partij. Alles ging goed en Martin had het niet makkelijk, maar in het eindspelletje kwam Marinus een schijf achter en kon niet doorlopen naar een dam. Martin kon dat wel en kon de winst toch naar zich toe trekken. Jan Oude Vrielink nam het op tegen Henk Veneman en de partij ging lang gelijk op. Toen uw verslaggever polshoogte ging nemen stond Jan zelfs twee schijven voor met een 6 om 4 stand en Henk was blij dat hij er nog remise van kon maken.
 
Jan Veneman mocht aantreden tegen Mandrik Groot Baltink en lang was er niets aan de hand totdat Jan er een zesklapper uit haalde. Het gevecht was al snel over en Jan won de partij. Janet Vos speelde tegen Gerjan Groot Baltink. De wedstrijd was mooi in evenwicht maar in eindspelletje moet Gerjan nog oefenen. Janet won dan wel de partij maar er was ook lof voor Gerjan. Jan Schuttevaar had als tegenstander Eddy Veneman en het is nog niet echt het seizoen van Jan. Ook tegen Eddy moest hij verlies incasseren.
 
Tot slot mochten Harrie en Harry tegen elkaar spelen, Harrie Pierik en Harry ten Cate dan wel te verstaan. Gewaagd aan elkaar leverde het potje dammen geen winnaar op en de punten werden gedeeld.
 
Als afsluiting is er nog even een nabrander: Ler op, gehaktballen tijdig bestellen als je er in de derde helft eentje wilt nuttigen.
 
Samengevat werden voor de onderlinge competitie de volgende wedstrijden gespeeld:
 • J. Veneman – M. Groot Baltink 2-0
 • H. ten Cate – H. Pierik 1-1
 • M. den Hartogh – M. Dollen 0-
 • G. Woolderink – F. Niezink 0-2
 • J. Oude Vrielink – H. Veneman 1-1
 • E. Veneman – J. Schuttevaar 2-0
 • G. Groot Baltink – J. Vos 0-2
De nieuwe stand:
 1. M. Dollen, 307 punten uit 8 wedstrijden
 2. H. Veneman, 300 punten uit 8 wedstrijden
 3. F. Niezink, 295 punten uit 8 wedstrijden
 4. J. Veneman, 200 punten uit 7 wedstrijden
 5. G. Woolderink, 200 punten uit 9 wedstrijden
 6. E. Veneman, 197 punten uit 8 wedstrijden
 7. J. Oude Vrielink, 189 punten uit 7 wedstrijden
 8. J. Vos, 180 punten uit 6 wedstrijden
 9. J. Schuttevaar, 116 punten uit 8 wedstrijden
 10. H. ten Cate, 106 punten uit 6 wedstrijden
 11. M. Groot Baltink, 100 punten uit 9 wedstrijden
 12. H. Smit, 74 punten uit 4 wedstrijden
 13. H. Pierik, 50 punten uit 6 wedstrijden
 14. A. Hakvoort, 0 punten uit 0 wedstrijden
 15. M. den Hartogh, 0 punten uit 2 wedstrijden
 16. G. Groot Baltink, 0 punten uit 8 wedstrijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten