donderdag 1 november 2018

"De eerste klap is een daalder waard"

Het eerste team van Wierden mocht aantreden voor de PODB-competitie in de Hoofdklasse Oost. Thuis werd damclub DDC Deventer 1 ontvangen en ondanks dat het de eerste wedstrijd van Wierden was, was dit gelijk al een belangrijke. De niveaus liggen zodanig gelijk aan elkaar dat het hier pakken van 2 punten belangrijk is voor lijfsbehoud in de klasse. De start was goed en Eddy Veneman won als eerste zijn partij. Daarna was het de beurt aan Henk Veneman, een klein foutje van zijn tegenstander leverde ook hem de winst op. Stand inmiddels 4-0. De volgende partij die uitgemaakt werd was die van Mandrik Groot Baltink, hij had zijn tegenstander klem en kon ook de winst opeisen. Met een tussenstand van 6-0 is een eerste punt al binnen. Jan Veneman had het niet makkelijk maar kon er toch nog een remise uit persen en de winst voor Wierden was binnen. Gerhard Woolderink sloot zijn partij ook af met remise. Als laatst was Freddy Niezink nog bezit en hij maakte in het eindspel een spaarzame verkeerde keus en verloor de partij. Eindstand 8-4 winst voor Wierden, kortom de eerste punten zijn binnen.
 
Martin Dollen ging weer eens de strijd aan tegen 2 tegenstanders. Ditmaal waren Gerjan Groot Baltink en Jan Schuttevaar. Gerjan speelde een goede partij, maar zag in de eindfase van de wedstrijd een slagzet naar dam over het hoofd en verloor daardoor de partij. Jan kreeg gaandeweg de partij meer grip Martin en een schijf voorsprong lag in het verschiet, maar Jan wachtte te lang. Ondertussen zag Martin een slagzet met doorbraak naar dam en dat kon niet goed gemaakt worden en ook Jan verloor de partij.

Harrie Pierik speelde tegen Janet Vos en Harrie stond positioneel beter, maar een slagzet die net andersom liep pakte daardoor verkeerd uit. Janet won de partij.

Harry ten Cate had als tegenstander Henk Smit en Harry was brutaal, een slagzet van 5 er uithalen met als gevolg een paar schijven winst voor Harry, Henk die kon doorlopen naar dam en Harry nog niet. Gewaagd, maar Henk profiteerde niet maximaal van de dam-mogelijkheid en Harry wist de partij te winnen.

Tot slot waren het Jan Oude Vrielink en Marinus den Hartogh die het tegen elkaar opnamen. Een mooie partij met eerst een schijf voorsprong voor Jan, daarna netjes door Marinus teruggepakt en als beloning ook nog eens een gelijkspel. Knap gedaan van Marinus en de eerste punten zijn binnen.

Het eerste team van Wierden speelde tegen DDC Deventer 1 en de uitslagen zijn als volgt:
Bord 1: H. Veneman - P. Olde Hanhof 2-0
Bord 2: F. Niezink - R.J. de Haan 0-2
Bord 3: J. Veneman - F. Nuessink 1-1
Bord 4: G. Woolderink - F. Top 1-1
Bord 5: E. Veneman - M. van Dijk 2-0
Bord 6: M. Groot Baltink - J. Rademaker 2-0
Totaaluitslag 8-4 winst voor Wierden 1

Samengevat werden intern de volgende wedstrijden gespeeld:
 • J. Vos - H. Pierik 2-0
 • H. Smit - H. ten Cate 0-2
 • J. Oude Vrielink - H. den Harthogh 1-1
 • M. Dollen - G. Groot Baltink 2-0
 • M. Dollen - J. Schuttevaar 2-0
De nieuwe stand is als volgt:
 1. M. Dollen, 377 punten uit 10 wedstrijden
 2. H. Veneman, 300 punten uit 8 wedstrijden
 3. F. Niezink, 295 punten uit 8 wedstrijden
 4. J. Vos, 222 punten uit 7 wedstrijden
 5. J. Oude Vrielink, 204 punten uit 8 wedstrijden
 6. J. Veneman, 200 punten uit 7 wedstrijden
 7. G. Woolderink, 200 punten uit 9 wedstrijden
 8. E. Veneman, 197 punten uit 8 wedstrijden
 9. H. ten Cate, 140 punten uit 7 wedstrijden
 10. J. Schuttevaar, 116 punten uit 9 wedstrijden
 11. M. Groot Baltink, 100 punten uit 9 wedstrijden
 12. H. Smit, 74 punten uit 5 wedstrijden
 13. H. Pierik, 50 punten uit 7 wedstrijden
 14. M. ten Harthogh, 24 punten uit 3 wedstrijden
 15. A. Hakvoort, 0 punten uit 0 wedstrijden
 16. G. Groot Baltink, 0 punten uit 9 wedstrijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten