donderdag 11 oktober 2018

"Salonremise"

Afgelopen dinsdag is er weer driftig gedamd. Naast de interne competitie was het ook tijd voor de eerste provinciale wedstrijd. Het tweede mocht in de Tweede Klasse Oost van de PODB competitie de eerste wedstrijd spelen tegen Nijverdal 2.  Het team van Wierden bestond uit Martin Dollen, Jan Oude Vrielink, Janet Vos en Harrie Pierik. Martin mocht op bord 1 spelen tegen Ronald Sempel en dat ging niet van harte. Sempel kreeg een veel betere stand op het bord en uiteindelijk had hij moeten winnen want een 4 tegen 2 stand is normaal gesproken duidelijk. Alleen de tijd doet ook mee en daar had hij wat te kort aan en moest snel schuiven om te proberen de winst binnen te hengelen. Dat ging dus mis en met een eenvoudige afruil kon Martin alsnog remise maken. Jan Oude Vrielink nam het op tegen Aart Brinkman en Jan schoof zich helemaal klem. Dat hij vlot in de partij een schijf voor kwam was dan ook een mirakel. Alleen hield Jan het hoofd koel en kon in de partij ruimte maken met als winst tot gevolg. Janet Vos speelde tegen John Drees en lang ging het gelijk op, maar met een mooi slagzet kon John de partij winnen. Tot slot mocht Harrie Pierik spelen tegen Gerrit Knol. Harrie werd niet veel weerstand geboden waardoor hij weer een winstpartij kon bijschrijven. Opgemerkt moet worden dat zijn tegenstander (en Harrie trouwens ook) een 4 om 2 slag over het hoofd zag die de wedstrijd totaal had kunnen doen kantelen, maar ja 'had' en dat is niet gebeurd. Totaalresultaat was dat Wierden 2 won met 5-3, een mooie start van de competitie.

Verder konden we een beoogd nieuw lid verwelkomen namelijk Marinus den Hartogh. Het dammen was hem niet helemaal vreemd want 20 jaar geleden heeft hij als jeugdspeler al veel gedamd en dat kon je zien in de partij. Mandrik Groot Baltink mocht het opnemen tegen hem en voor de eerste keer heeft hij zich kranig verweerd. Mandrik won dan wel de wedstrijd maar het dammen ging Marinus makkelijker af dan dat hij verwacht had. Even een paar keer opfrissen en we moeten maar een kijken hoe dat gaat lopen.

Henk Veneman speelde tegen Gerhard Woolderink en Gerhard heeft nog niet zijn ritme gevonden. Daar waar het voor hem afgelopen jaar in de eindspelletjes vaak meezat, zo is dat dit jaar niet zo. Henk schoof Gerhard zodanig vast dat uiteindelijk opgeven de enige mogelijkheid.
Harry ten Cate speelde tegen Jan Veneman en Harry beet van zich af. Alle eer naar Harry, want na een mooie partij speelde hij remise tegen Jan.

Gerjan Groot Baltink ging de strijd aan tegen Jan Schuttevaar maar het verschil in damjaren werd gaandeweg de partij duidelijk. Jan won de partij en Gerjan is weer een ervaring rijker.
Tot slot bond Eddy Veneman de strijd aan met Freddy Niezink en het lukt Eddy aardig. De wedstrijd ging gelijk op, maar Eddy kreeg een eigenlijk een wat betere stand op het bord. Hij kon er alleen onvoldoende gebruik van maken en nadat Freddy hem remise aanbood accepteerde Eddy het. Je zou het 'salonremise' kunnen noemen, maar als Eddy nog even was doorgegaan had hij Freddy waarschijnlijk wel op de knieƫn kunnen krijgen.

Samengevat werden voor de onderlinge competitie de volgende wedstrijden gespeeld:

 • E. Veneman – F. Niezink 1-1
 • H. Veneman – G. Woolderink 2-0
 • G. Groot Baltink – J. Schuttevaar 0-2
 • H. ten Cate – J. Veneman 1-1
 • M. Groot Baltink – M. den Hartogh 2-0
De nieuwe stand.
 1. F. Niezink, 237 punten uit 6 wedstrijden
 2. H. Veneman, 224 punten uit 6 wedstrijden
 3. M. Dollen, 217 punten uit 6 wedstrijden
 4. E. Veneman, 159 punten uit 6 wedstrijden
 5. J. Veneman, 150 punten uit 5 wedstrijden
 6. G. Woolderink, 146 punten uit 7 wedstrijden
 7. J. Oude Vrielink, 123 punten uit 5 wedstrijden
 8. J. Schuttevaar, 116 punten uit 6 wedstrijden
 9. J. Vos, 112 punten uit 4 wedstrijden
 10. H. ten Cate, 85 punten uit 4 wedstrijden
 11. M. Groot Baltink, 58 punten uit 7 wedstrijden
 12. H. Smit, 42 punten uit 3 wedstrijden
 13. H. Pierik, 32 punten uit 4 wedstrijden
 14. A. Hakvoort, 0 punten uit 0 wedstrijden
 15. M. den Hartogh, 0 punten uit 1 wedstrijd
 16. G. Groot Baltink, 0 punten uit 6 wedstrijden

Het tweede team speelde voor de PODB-competitie tegen Nijverdal 2, en won met 5-3.
De uitslagen per bord:
Bord 1. M. Dollen – R. Sempel 1-1
Bord 2. J. Oude Vrielink – A. Brinkman 2-0
Bord 3. J. Vos – J. Drees 0-2
Bord 4. H. Pierik – G. Knol 2-0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten