donderdag 4 oktober 2018

"Ober, mag ik een sinas van u"

Het damseizoen is volop bezig en er wordt op elk bord heftig strijd geleverd. Harrie Pierik speelde tegen Henk Smit en de verslaggever heeft ze niet veel gehoord. Grote fouten blijken er ook niet te zijn gemaakt, maar uiteindelijk zag Harrie de winst op het bord en gaf Henk het nakijken.
Freddy Niezink trad aan tegen Mandrik Groot Baltink en er moest blijken of Mandrik zijn 'win-schakelaar' al had gevonden. Freddy wilde scherp zijn en alcohol kon hij niet gebruiken en bij het opnemen van de bestelling was het "Ober, mag ik een sinas van u". En ietwat rare keuze, maar het legde hem geen windeieren. De suiker in de sinas deed zijn werk, Freddy werd wat hyper en toverde met een slagzet een dam op het bord. Mandrik had de kans om de dam te pakken, maar twee schijven achter leek hem ook niet goed. Freddy nam zijn dam in bescherming en trok uiteindelijk de winst naar zich toe.
Jan Oude Vrielink nam het op tegen Martin Dollen en Jan stelde zich wat beschermd op want die Martin was de laatste tijd wel goed bezig. De wedstrijd ging lang gelijk op, maar gaande weg de partij kreeg Jan meer overwicht op het spel. Martin trok aan de noodrem en forceerde een doorbraak. De weg lag alleen ook open voor Jan om door te lopen en nu beiden een dam konden maken waren ze het met elkaar een dat remise een mooie uitslag was.
Gerhard Woolderink speelde een dubbelpartij tegen Jan Schuttevaar en Gerjan Groot Baltink. Na het verlies van verleden week wilde Gerhard toch wel wat punten pakken want het gaat nog niet zo goed. Gerjan speelde een goede partij, kon zelfs even dam maken, maar de winst ging uiteindelijk naar Gerhard. Jan speelde niet op het niveau wat we van hem gewend zijn en Gerhard had uiteindelijk niet veel moeite om deze wedstrijd ook te winnen en sleepte zo een mooie berg punten binnen.
Janet Vos had de uitdaging te spelen tegen Henk Veneman, maar of Janet was er niet bij met de gedachten of Henk was zo goed, dat laat ik aan de lezer over, maar feit was dat Henk voor de rookpauze van Janet al 2 schijven voor stond en hij kon de wedstrijd rustig met winst uitspelen.
Eddy Veneman had als tegenstander Jan Veneman. De wedstrijd ging lang gelijk op, maar Jan wist Eddy op rechts vast te schuiven en Eddy moest een schijf offeren om er uit komen. Een tiental zetten had Eddy nog het idee een gelijkspel binnen te kunnen slepen, maar Jan was onverbiddelijk en trok de winst naar zich toe.

In de onderlinge competitie zijn de volgende wedstrijden gespeeld:
 • F. Niezink – M. Groot Baltink 2-0
 • J. Vos – H. Veneman 0-2
 • J. Veneman – E. Veneman 2-0
 • M. Dollen – J. Oude Vrielink 1-1
 • H. Pierik – H. Smit 0-2
 • G. Groot Baltink – G. Woolderink 0-2
 • J. Schuttevaar – G. Woolderink 0-2
 
De nieuwe stand:
 1. M. Dollen, 217 punten uit 6 wedstrijden
 2. F. Niezink, 211 punten uit 5 wedstrijden
 3. H. Veneman, 166 punten uit 5 wedstrijden
 4. G. Woolderink, 146 punten uit 6 wedstrijden
 5. J. Veneman, 132 punten uit 4 wedstrijden
 6. E. Veneman, 129 punten uit 5 wedstrijden
 7. J. Oude Vrielink, 123 punten uit 5 wedstrijden
 8. J. Vos, 112 punten uit 4 wedstrijden
 9. J. Schuttevaar, 84 punten uit 5 wedstrijden
 10. H. ten Cate, 58 punten uit 3 wedstrijden
 11. H. Smit, 42 punten uit 3 wedstrijden
 12. H. Pierik, 32 punten uit 4 wedstrijden
 13. M. Groot Baltink, 28 punten uit 6 wedstrijden
 14. A. Hakvoort, 0 punten uit 0 wedstrijden
 15. G. Groot Baltink, 0 punten uit 5 wedstrijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten