donderdag 12 september 2024

'De juiste koers bepalen'

Martin Dollen speelde tegen Albert Hakvoort. Martin had een sterke opening en dat leverde een mooie wedstrijd op. Maar in het middenspel gaf hij Albert de kans om door te breken naar dam. De stand die daarna overbleef was niet best en na een paar zetten gaf Martin zich gewonnen.

Eddy Veneman en Gerrit Bosch namen het tegen elkaar op. Lang ging het gelijk op, maar gaandeweg de partij kreeg Gerrit beetje bij beetje meer grip op Eddy. En verkeerde opbouw in het eindspel bracht Eddy in de problemen en kon niets anders dan opgeven.

Roelof Jan de Haan mocht het opnemen tegen Jan Oude Vrielink. Een geduchte tegenstander voor Roelof Jan, maar hij bleef koel. Komt tijd komt raad zal hij gedacht hebben. Naarmate de partij vorderde kreeg Jan het steeds lastiger. Uiteindelijk wist Roelof Jan de partij naar zijn hand te zetten en won overtuigend.

Rein Langkamp speelde tegen Jan Veneman en deze twee heren hebben de nodige damervaring. Ze wisten elkaar dan ook niet in de val te lokken en dan komt het op eindspelletjes aan. Remise hing in de lucht, maar Jan maakte een goede fout. Hij schoof verkeerd en met een fraaie klapper kon Rein de partij alsnog winnen.

Mandrik Goot Baltink mocht aantreden tegen Freddy Niezink. Mandrik kende een fraaie start en uiteindelijk leverde het hem in het middenspel ook een schijf winst op. Maar in het eindspel koos Mandrik  jammerlijk de verkeerde zet waardoor remise aan de horizon verdween. U kunt de uitslag dan wel raden, de punten gaan met Freddy mee.

Hennie Jansen en Evert Averesch namen het tegen elkaar op en in een vermakelijk wedstrijd kon geen van heren zijn tegenstander op de knieƫn krijgen. Evert liet zich niet van zijn stuk brengen door Hennie en uiteindelijk kwamen de heren tot de conclusie dat remise een mooie uitslag was.

Henk Smit speelde tegen Henk Woolderink en 1 ding was zeker, Henk zou winnen. Maar er moest alleen even uitgemaakt worden wie die Henk was. Het leverde een spannende en bijzondere wedstrijd op en uiteindelijk mondde het uit in een dam voor Henk Smit en twee dammen en twee schijven voorsprong voor Henk Woolderink. Kat - in - bakkie zou je denken, maar Henk Smit wist op fraaie wijze de twee schijven achterstand ongedaan te maken. Alleen zetten later wist Henk Woolderink toch weer twee schijven te winnen door een soortgelijke zet te doen. Het spel dat daarna overbleef was niet best voor Henk Smit. Alleen een fout van zijn tegenstander zou hem nog kunnen redden. Maar dat gebeurde niet en Henk Woolderink wist na lang strijden te winnen.

Freek Jan Eggerink nam het op tegen Harrie ten Cate. Freek Jan kende vorig jaar een goed seizoen en het leek of hij in deze zomer ook in training was geweest. In een mooie pot was er lang niets aan de hand. Maar richting het middenspel wist Freek Jan zijn tegenstander de verschalken. Met een fraai sluitstuk kon hij de winst binnen te slepen. 

Gert Jan Klein Legtenberg en Harrie Pierik speelden tegen elkaar en deze heren kunnen zeer stug spelen. Het leverde een mooie stand op, maar Gert Jan wist beetje bij beetje kreeg hij meer grip op Harrie en dat betaalde zich uiteindelijk uit in winst. 

Janet Vos trof Roswitha Huisman als tegenstander en vanaf de eerst zet was het vol gas en in een hoog tempo voltrok zich de wedstrijd. Nog voordat uw verslaggever kon kijken was de wedstrijd al voorbij met als uitslag winst voor Janet. 

Tot slot namen Evert Olthuis en Adriaan Hofman het tegen elkaar op. De heren maakten er een mooie pot van en er werd genoten van het spel. Lekker dammen en door goed nadenken en de tijd nemen behielden de heren de rust in de partij. In het middenspel wist Evert op voorspong te komen, maar hij moest wel flink blijven dammen om Adriaan uiteindelijk te kunnen verslaan. 

Als laatste nog een herinnnering aan de leden van de damclub WIerden. Volgende week (dinsdag 17 september) gaan we een clubfoto maken, maar dan moet iedereen natuurlijk wel aanwezig zijn. Laten we er samen voor zorgen dat dit lukt zodat we onze mooie club kunnen vereeuwigen en iedereen een aandenken heeft. 

De uitslagen samengevat:

  • M. Dollen - A.J. Hakvoort 0-2
  • E. Veneman - G. Bosch 0-2
  • R.J. de Haan - J. Oude Vrielink 2-0
  • R. Langkamp - J. Veneman 2-0
  • M. Groot Baltink - F. Niezink 0-2
  • H. Jansen - E. Averesch 1-1
  • H. Smit - H. Woolderink 0-2
  • F.J. Eggerink - H. ten Cate 2-0
  • G.J. Klein Legtenberg - H. Pierik 2-0
  • J. Vos - R. Huisman 2-0
  • E. Olthuis - A. Hofman 2-0

De stand op de ranglijst:

  1. A.J. Hakvoort, 146 punten uit 2 wedstrijden
  2. F. Niezink, 132 punten uit 3 wedstrijden
  3. R.J. de Haan, 111 punten uit 2 wedstrijden
  4. G. Bosch, 108 punten uit 2 wedstrijden
  5. G.J. Klein Legtenberg, 108 punten uit 2 wedstrijden
  6. H. Woolderink, 104 punten uit 2 wedstrijden
  7. R. Langkamp, 82 punten uit 2 wedstrijden
  8. H. Veneman, 76 punten uit 1 wedstrijd
  9. E. Veneman, 76 punten uit 2 wedstrijden
  10. H. Pierik, 64 punten uit 2 wedstrijden
  11. F.J. Eggerink, 50 punten uit 1 wedstrijd
  12. M. den Hartogh, 44 punten uit 1 wedstrijd
  13. J. Oude Vrielink, 43 punten uit 2 wedstrijden
  14. M. Groot Baltink, 40 punten uit 2 wedstrijden
  15. J. Vos, 40 punten uit 2 wedstrijden
  16. E. Averesch, 36 punten uit 2 wedstrijden
  17. H. Jansen, 34 punten uit 2 wedstrijden
  18. E.Olthuis, 32 punten uit 2 wedstrijden
  19. M. Dollen, 24 punten uit 2 wedstrijden
  20. J. Veneman, 20 punten uit 2 wedstrijden
  21. H. ten Cate, 12 punten uit 2 wedstrijden
  22. H. Smit, 8 punten uit 1 wedstrijd
  23. A. Hofman, 8 punten uit 2 wedstrijden
  24. R. Huisman, 4 punten uit 1 wedstrijd
  25. G. Groot Baltink, 0 punten uit 0 wedstrijden
  26. A. Veneman, 0 punten uit 0 wedstrijden
  27. P. van der Zwan, 0 punten uit 0 wedstrijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten