donderdag 14 maart 2024

'Wierden 1 kampioen in de Eerste Klasse Oost'

Vanavond was het een drukke avond, want naast de interne wedstrijden moesten Wierden 1 en Wierden 2 aan de bak in de buitencompetitie. Beide teams speelden thuis en dus was er veel te beleven op de borden.

Uw verslaggever had zijn handen vol aan zijn eigen wedstrijd en heeft daardoor helaas niet op alle borden kunnen kijken. Her en der dan met wat krachtige termen de wedstijden samenvatten. Er werd door een lid geopperd dat ik wel een verhaal uit mijn duim zou kunnen zuigen, maar zo groot is mijn duim niet 😉.

Rein Langkamp speelde tegen Henk Smit en dat eindigde in een verlies voor Henk. Jammer voor Henk, want hij zag de remise over het hoofd. 

Evert Averesch en Henk Woolderink namen het tegen elkaar op en de partij werd verrassend, maar ook verdient, gewonnen door Evert. Henk liet zich verrassen en Evert maakte toen gehakt van de partij. 

Roswitha Huisman mocht aantreden tegen Harrie Pierik. De wedstrijd brandde Harrie bij de puntjepuntjepuntje af. Tjonge Harrie, wat had jij een mazzel dat Roswitha het finalestuk niet zag. Harrie ontsnapt met de winst.

Marinus den Hartogh en Gerrit Bosch speelden tegen elkaar. Even wat schakelen, want aanvankelijk zou Gerrit tegen Roelof Jan de Haan moeten spelen. Helaas voor Roelof Jan ging er weer eens een trein stuk en kon hij niet in Wierden komen. Marinus kon het uiteindelijk allemaal niet volhouden tegen Gerrit en moest zijn meerdere erkennen.

Tot slot speelden voor de interne competitie Adriaan Hofman en Evert Olthuis tegen elkaar. Ook deze avond nam Adriaan de tijd om te dammen en ook deze avond leverde dat een mooie pot op. Uiteindelijk verloor Adriaan van Evert, al ging het maar om klein verschil.

Voor de externe competitie speelde Wierden 1 thuis tegen BDV Borne. Een belangrijke avond, want winst betekende het kampioenschap in de Eerste Klasse Oost van de PODB-competitie. Op bord 1 speelde Albert Hakvoort tegen Jos Moorman. Het werd een fraaie pot, maar Jos liet zich opsluiten op de linkerflank. Daar kon hij niet meer uitkomen. Een fraaie slagzet van Albert naar dam leverde de winst op. Martin Dollen speelde op bord 2 tegen Bart Venneker. Een lastige pot en beide heren maakte geen fouten. Er zaten over en weer leuke en venijnige zetjes in, maar de heren zagen het allemaal. Het werd dan ook remise. Eddy Veneman mocht op bord 3 aantreden tegen Hans van der Zon. Een pittige tegenstander, maar dat is Eddy ook. Lang was er niets aan de hand totdat Eddy wat te enthousiast was. Hans maakte er handig gebruik van en Eddy liep achter de feiten aan. Even leek het nog dat hij kon doordringen naar dam, maar dat was niets meer dan een illusie. Hans liet het niet gebeuren en won dan ook vakkundig de partij. ot slot speelden op bord 4 Henk Veneman en Freddy Olthof tegen elkaar. En de heren waren als laatste aan het spelen. Met een 3-3 stand op dat moment winst Henk dat hij moest scoren. Ietwat weifelend kwam hij het middenspel door, maar in het eindspel was er de voorsprong voor Henk en kon hij de aanval van Freddy afhouden en uiteindelijk fraai winnen.

De einduitslag is daarmee 5-3 winst voor Wierden 1 geworden en zijn daardoor in de laatste ronde niet meer in te halen door de achtervolgers. 

Wierden 2 speelde thuis tegen Heino 2 de laatste ronde in de Tweede Klasse Oost. 

Mandrik Groot Baltink speelde op bord 1 een fraaie winstpartij tegen Jaco de Reus.  Uw verslaggever heeft alleen niet meegekregen hoe het de partij verder verlopen is. Jan Veneman mocht op bord 2 aantreden tegen Berend van Lenthe. De zwaarste tegenstander van Heino, aldus Jan. Of dat waar is laat ik even in het midden, maar Berend ins zeker niet de eenvoudigste om tegen te spelen. De heren maakten eigenlijk geen grote fouten, ja Jan had wel een momentje, maar het bracht geen verschil in de partij. Uiteindelijk zijn de heren dan ook remise overeengekomen. Jan Oude Vrielink nam het op bord 3 op tegen Wim Slendebroek. Ook in de buitencompetitie staat Jan zijn mannetje, want ook deze partij winst hij te winnen. Een mooi resultaat. Tot slot speelden op bord 4 Hennie Jansen en K. Kappert tegen elkaar. Nu kan ik een mooi verhaal ophangen dat Hennie het ontzettend zwaar had en dat hij zich verschrikkelijk in het zweet gewerkt heeft om de partij te winnen. Maar uw verslaggever heeft de partij niet kunnen volgen. Feit is wel dat Hennie gewonnen heeft en alleen het resultaat telt.

Met deze uitslag heeft Wierden 2 een klinkende overwinning te pakken. Heino werd verlag met 7-1. 

De uitslagen samengevat:

Voor de interne competitie zijn de volgende wedstrijden gespeeld

 • R. Langkamp - H. Smit 2-0
 • E. Averesch - H. Woolderink 2-0
 • R. Huisman - H. Pierik 0-2
 • M. den Hartogh - G. Bosch 0-2
 • A. Hofman - E. Olthuis 0-2

Voor de externe competitie zijn de volgende wedstrijden gespeeld

Wierden 1 - BDV Borne 

 • Bord 1: A.J. Hakvoort - J. Moorman 2-0
 • Bord 2: M. Dollen - B. Venneker 1-1
 • Bord 3: E. Veneman - H. van der Zon 0-2
 • Bord 4: H. Veneman - F. Olthuis 2-0

Totaaluitslag 5-3 winst voor Wierden 1

Wierden 2 - Heino 2

 • Bord 1: M. Groot Baltink - J. de Reus 2-0
 • Bord 2: J. Veneman - B. van Lenthe 1-1
 • Bord 3: J. Oude Vrielink - W. Slendebroek 2-0
 • Bord 4: H. Jansen - K. Kappert 2-0

Totaaluitslag 7-1 winst voor Wierden 2

De stand op de ranglijst:

 1. A.J. Hakvoort, 1145 punten uit 19 wedstrijden
 2. G. Bosch, 1068 punten uit 25 wedstrijden
 3. J. Oude Vrielink, 780 punten uit 23 wedstrijden
 4. R. Langkamp, 780 punten uit 25 wedstrijden
 5. M. Groot Baltink, 732 punten uit 21 wedstrijden
 6. M. Dollen, 726 punten uit 19 wedstrijden
 7. E. Veneman, 723 punten uit 17 wedstrijden
 8. E. Averesch, 675 punten uit 23 wedstrijden
 9. H. Woolderink, 666 punten uit 20 wedstrijden
 10. H. Jansen, 658 punten uit 22 wedstrijden
 11. H. Veneman, 571 punten uit 17 wedstrijden
 12. J. Veneman, 542 punten uit 18 wedstrijden
 13. H. Smit, 534 punten uit 20 wedstrijden
 14. R.J. de Haan, 519 punten uit 11 wedstrijden
 15. H. ten Cate, 434 punten uit 20 wedstrijden
 16. G.J. Klein Legtenberg, 424 punten uit 18 wedstrijden
 17. E. Olthuis, 409 punten uit 18 wedstrijden
 18. F.J. Eggerink, 402 punten uit 14 wedstrijden
 19. H. Pierik, 379 punten uit 18 wedstrijden
 20. J. Vos, 363 punten uit 11 wedstrijden
 21. G. Groot Baltink, 331 punten uit 19 wedstrijden
 22. R. Huisman, 274 punten uit 18 wedstrijden
 23. M. den Hartogh, 259 punten uit 14 wedstrijden
 24. F. Niezink, 227 punten uit 5 wedstrijden
 25. A. Veneman, 186 punten uit 16 wedstrijden
 26. P. van der Zwan, 152 punten uit 11 wedstrijden
 27. A. Hofman, 120 punten uit 22 wedstrijden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten