donderdag 1 februari 2024

'Hoofdpijn van het denken....'

Interne competitie

Op deze avond zijn er 10 wedstrijden gespeeld voor de interne competitie. Daarnaast mocht Wierden 3 aantreden in de Provinciale competitie tegen DOS Heino 3.

Albert Hakvoort speelde tegen Jan Veneman. Het werd een fraaie pot, want Jan zag alles. Tot het middenspel. Albert ging eens wat proberen om te kijken hoe Jan zou reageren. Dat ging niet goed voor Jan, een verkeerde keuze had tot gevolg dat de partij in 1 keer afgelopen was. Ietwat een abrupt einde voor zo'n mooie partij. Albert pakt de volle winst. 

Gert Jan Klein Legtenberg en Martin Dollen speelden tegen elkaar.  In een strijdvolle partij was Gert Jan aanvallend in zijn spel en Martin had het daar moeilijk mee. Maar geen van de heren maakten fouten en na een soort van kat en muis spel kwamen ze tot de conclusie dat remise een goede uitslag was.

Henk Veneman nam het op tegen Gerrit Bosch en werd een kraker van een partij. Waarschijnlijk zijn beide heren met hoofdpijn naar huis gegaan van het vele denken. Lang was er evenwicht in de wedstrijd, maar in het middenspel kwam Henk op voorsprong. Die kon hij alleen niet behouden tot in het eindspel want Gerrit wist te achterstand weer in te halen. In het eindspel kwamen beiden op een dam, maar Henk stond wel weer een schijf voor. Daarna misrekende Gerrit zich en raakte nog een steen kwijt. Met een 4 om 2 ging Henk de eindstrijd aan wist dat netjes te winnen.

Henk Woolderink en Eddy Veneman speelden tegen elkaar, maar uw verslaggever heeft er niet veel van meegekregen. Het ging lang gelijk op totdat Eddy zijn kans schoon zag om er een mooie slagzet uit te halen. Henk kon daarna niet meer echt weerstand bieden en Eddy won de partij.

Rein Langkamp nam het op tegen Roelof Jan de Haan. Twee gedegen tegenstanders en anderen zaten dan ook met belangstelling te kijken hoe dit zou aflopen. De heren lieten elkaar lang hun gang gaan en het verloop van de partij was dan ook rustig. Tot het eindspel, want beiden wilden toch wel winnen en dan kan niet met z'n twee├źn. Roelof Jan had het beter voor elkaar en Rein ging langzaam ten onder en verloor uiteindelijk ook de partij.

Henk Smit en Mandrik Groot Baltink speelden tegen elkaar, maar het was niet de avond van Henk. Al snel in de partij kwam Mandrik op dam en Henk kon die niet eenvoudig afpakken. Ook omdat hij al op achterstand stond was het offeren om de dam te krijgen erg duur. In het middenspel kon Mandrik nog een paar schijven bemachtigen van Henk toen vond Henk het welletjes. Hij gaf zich snel gewonnen.

Roswitha Huisman mocht aantreden tegen Freek Jan Eggerink. Het werd een vlotte partij. Roswitha zet altijd vlot en dit keer ging Freek Jan daarin mee. Een gevaarlijke move, want snel zetten is over het algemeen link werk. Dat overkwam Freek Jan in eerste instantie ook. Roswitha kwam met een slagzet op voorsprong en Freek jan liep achter de feiten aan. Die fout kon het later wel rechtzetten maar in het eindspel ging het nogmaals mis. Even niet goed over het hele bord kijken leverde Roswitha weer een schijf op, maar daarmee ook remise. Een nette prestatie.

Gerjan Groot Baltink en Adriaan Hofman speelden tegen elkaar en het werd een lange partij. Zuinig op de stenen zijn leverde een mooie wedstrijd op en er werd het nodige aan denkwerk verricht op de velden. In het eindspel kon Gerjan de wedstrijd naar zijn hand zetten en wist dan ook te winnen.

Jan Oude Vrielink mocht het opnemen tegen Pascal van der Zwan. Het werd niet de avond van Pascal. Door een fout kwam Jan op dam. Deze pakte Pascal daarna wel weer terug, maar het was een te dure oplossing. Pascal gaf zich dan ook snel gewonnen. 

Tot slot speelden Harrie ten Cate en Andre Veneman tegen elkaar. Andre had geen mazzel met Harrie, want die was scherp. Andre deed wel zijn best, maar kreeg geen grip op Harrie en verloor uiteindelijk dan ook de wedstrijd.

Externe competitie

In de tweede Klasse Oost nam Wierden 3 het op tegen DOS Heino 3. Het werd geen succesvolle avond, want Evert Averesch, Evert Olthuis en Harrie Pierik verloren hun partij. Hennie Jansen speelde op bord 4 als enige remise. Daarmee verloor Wierden 3 met 1-7.

De uitslagen samengevat:

 • A.J. Hakvoort - J. Veneman 2-0
 • G.J. Klein Legtenberg - M. Dollen 1-1
 • H. Veneman - G. Bosch 2-0
 • H. Woolderink - E. Veneman 0-2
 • R. Langkamp - R.J. de Haan 0-2
 • H. Smit - M. Groot Baltink 0-2
 • R. Huisman - F.J. Eggerink 1-1
 • G. Groot Baltink - A. Hofman 2-0
 • J. Oude Vrielink - P. v/d Zwan 2-0
 • H. ten Cate - A. Veneman 2-0

Wierden 3 - DOS Heino 3

 • Bord 1: E. Averesch - D. Dijk 0-2
 • Bord 2: E. Olthuis - B. van Lenthe 0-2
 • Bord 3: H. Pierik - T. van Ommen 0-2
 • Bord 4: H. Jansen - J. Kieftenbelt 1-1

Totaaluitslag 1-7 verlies voor Wierden 3

De stand op de ranglijst:

 1. A.J. Hakvoort, 1014 punten uit 16 wedstrijden
 2. G. Bosch, 850 punten uit 19 wedstrijden
 3. M. Groot Baltink, 672 punten uit 17 wedstrijden
 4. J. Oude Vrielink, 644 punten uit 18 wedstrijden
 5. E. Veneman, 608 punten uit 14 wedstrijden
 6. R. Langkamp, 582 punten uit 19 wedstrijden
 7. H. Jansen, 572 punten uit 18 wedstrijden
 8. H. Woolderink, 536 punten uit 16 wedstrijden
 9. M. Dollen, 484 punten uit 15 wedstrijden
 10. H. Veneman, 475 punten uit 14 wedstrijden
 11. E. Averesch, 467 punten uit 17 wedstrijden
 12. J. Veneman, 429 punten uit 14 wedstrijden
 13. H. Smit, 382 punten uit 15 wedstrijden
 14. H. ten Cate, 371 punten uit 18 wedstrijden
 15. R.J. de Haan, 359 punten uit 8 wedstrijden
 16. G.J. Klein Legtenberg, 348 punten uit 15 wedstrijden
 17. J. Vos, 338 punten uit 10 wedstrijden
 18. F.J. Eggerink, 303 punten uit 11 wedstrijden
 19. E. Olthuis, 261 punten uit 13 wedstrijden
 20. H. Pierik, 252 punten uit 13 wedstrijden
 21. G. Groot Baltink, 252 punten uit 14 wedstrijden
 22. F. Niezink, 227 punten uit 5 wedstrijden
 23. R. Huisman, 214 punten uit 13 wedstrijden
 24. M. den Hartogh, 178 punten uit 9 wedstrijden
 25. A. Veneman, 134 punten uit 12 wedstrijden
 26. P. van der Zwan, 124 punten uit 9 wedstrijden
 27. A. Hofman, 88 punten uit 16 wedstrijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten