donderdag 25 januari 2024

'In de achtervolging'

Henk Veneman speelde tegen Albert Hakvoort. Een serieuze krachtmeting tussen de heren. Lang ging het gelijk op, maar gaandeweg de partij werd het meer en meer een tactisch steekspel. In het middenspel dacht Henk positioneel te kunnen scoren, maar Albert deed het anders dan verwacht. Dat kostte Henk uiteindelijk een schijf. In het eindspel kreeg Albert meer grip de partij en uiteindelijk won hij de partij. Wie kan hem nog stoppen? De achtervolging is volop gaande, maar bijblijven is al moeilijk, laat staan de rest.......

Martin Dollen en Eddy Veneman namen het tegen elkaar op en ook deze heren zijn aan elkaar gewaagd. Het leverde een mooie partij op. Over en weer zag men van elkaar de nare zetjes en lokkertjes. Er werden alleen lang geen fouten gemaakt. Alleen in het middenspel speelde Eddy het spel wat sluwer. Martin kwam steeds meer klem te zitten. In een ultieme poging om uit de impasse te komen ging hij aan het opruimen. Hij dacht een schijf achter te komen, maar Eddy zette wat te snel. Er bleef een schijf op het bord staan waardoor het plannetje van Eddy niet klopte. Martin kwam goed weg en de stand die daarna overbleef bracht de heren tot remise.

Rein Langkamp mocht aantreden tegen Jan Oude Vrielink. In een fraaie pot was er lang niets aan de hand. Rein kon op een gegeven moment wel een doorbraak forceren maar hij durfde niet. Het voelde niet goed genoeg, en dus werd er gewoon doorgespeeld. In het eindspel kon Rein steeds meer de partij naar zich toe trekken en dan ook winnen.

Gerjan Groot Baltink speelde tegen Hennie Jansen. De heren maakten er een mooie wedstrijd van. Het was alleen niet helemaal de avond van Gerjan. Een paar foutjes, die hij achteraf ook wel zag, leverden Hennie de nodige voorsprong op om uiteindelijk de wedstrijd te winnen.

Gerrit Bosch en Evert Averesch namen het tegen elkaar op. Evert speelde zoals gewoonlijk ontspannen zijn wedstrijd. Gerrit probeerde wat hij kon, maar Evert liet zich niet van de wijs brengen. Lang leek het er dan ook op dat het een remise zou worden, maar in het eindspel was Evert niet fel genoeg. Hij liet de kans op remise lopen. Gerrit haalde dan ook opgelucht adem toen hij de wedstrijd won. Al met al een spannende pot.

Henk Smit mocht het opnemen tegen Roswitha Huisman. Het werd een wedstrijd met twee zijden. Enerzijds Roswitha die doorpakte en vlot haar zetten deed. Anderzijds Henk die de tijd nam om te noteren en na te denken over zetten. Dat spel leverde Henk met een fraai lokkertje een dam op. Roswitha kon daarna geen potten meer breken en Henk sleepte de winst binnen. 

Harrie Pierik en Andre Veneman speelden tegen elkaar, maar het was lang stip aan het bord en uw verslaggever heeft dan ook het meeste niet meegekregen van de partij. Wel dat Andre een foutje maakte waardoor Harrie op voorsprong kwam. En ook dat Harrie winst te winnen, maar voor meer informatie zult u zich dit keer moeten wenden tot 1 van de heren.

Evert Olthuis nam het op tegen Adriaan Hofman en dit werd een snelle partij. Ook van deze partij heeft uw verslaggever niet veel meegekregen. De afloop was goed voor Evert en niet goed voor Adriaan. Heren, blijf kalm, laat de stand even op u inwerken en maak dan een keuze wat te zetten. 

Tot slot speelde Roelof Jan de Haan een simultaanpartij tegen Marinus den Hartogh en Harrie ten Cate. Kon Roelof Jan de gedachten en tijd verdelen over de twee partijen, of konden Marinus en Harrie gebruik maken van de situatie en Roelof Jan verrassen? Het werd het eerste, want in beide partijen kwam Roelof Jan op voorsprong en die gaf hij niet meer weg. Marinus en Harrie damden wel goed door, want je hebt altijd nog kans. De partij is pas over als alle stenen in eht doosje zitten. Alleen liet Roelof Jan de winst niet meer lopen en scoorde maximaal.

Voor de buitencompetitie speelde Wierden 2 tegen DDD2 Dedemsvaart. Het werd een spannende avond, maar uiteindelijk ging Dedemsvaart er met de winst vandoor. Mandrik Groot Baltink speelde op bord 1 remise, maar liet jammerlijk meer lopen. Henk Woolderink verloor na een lang gevecht op bord 2. Jan Veneman leek op bord 3 ook uiteindelijk op remise uit te komen, maar zijn tegenstander blunderde zodanig dat Jan alsnog de winst in de schoot geworpen kreeg. Tot slot speelde Gerjan Klein Legtenberg op bord 4 na een lange avond ook een verliespartij. De einduitslag komt daarmee op een 3-5 verlies voor Wierden 2.

De uitslagen samengevat:

 • H. Veneman - A.J. Hakvoort 0-2
 • M. Dollen - E. Veneman 1-1
 • R. Langkamp - J. Oude Vrielink 2-0
 • G. Groot Baltink - H. Jansen 0-2
 • G. Bosch - E. Averesch 2-0
 • H. Smit - R. Huisman 2-0
 • H. Pierik - A. Veneman 2-0
 • E. Olthuis - A. Hofman 2-0
 • R.J. de Haan - H. ten Cate 2-0
 • R.J. de Haan - M. den Harthog 2-0
Wierden 2 speelde tegen Dedemsvaart 2 voor de PODB clubcompetitie. De wedstrijd ging met 3 - 5 verloren. De uitslagen hieronder vermeld.

Wierden 2 - DDD 2 (Dedemsvaart)

Bord 1: M. Groot Baltink - M. Bauwer 1-1

Bord 2: Henk Woolderink -G. van der Meulen 0-2

Bord 3: Jan Veneman - A. Drost 2-0

Bord 4: G.J. Klein Legtenberg - L. Hazen 0-2

De stand op de ranglijst:

 1. A.J. Hakvoort, 950 punten uit 15 wedstrijden
 2. G. Bosch, 838 punten uit 18 wedstrijden
 3. M. Groot Baltink, 620 punten uit 16 wedstrijden
 4. J. Oude Vrielink, 614 punten uit 17 wedstrijden
 5. R. Langkamp, 578 punten uit 18 wedstrijden
 6. H. Jansen, 572 punten uit 18 wedstrijden
 7. E. Veneman, 542 punten uit 13 wedstrijden
 8. H. Woolderink, 524 punten uit 15 wedstrijden
 9. E. Averesch, 467 punten uit 17 wedstrijden
 10. M. Dollen, 450 punten uit 14 wedstrijden
 11. H. Veneman, 441 punten uit 13 wedstrijden
 12. J. Veneman, 417 punten uit 13 wedstrijden
 13. H. Smit, 374 punten uit 14 wedstrijden
 14. J. Vos, 338 punten uit 10 wedstrijden
 15. H. ten Cate,  327 punten uit 17 wedstrijden
 16. G.J. Klein Legtenberg, 309 punten uit 14 wedstrijden
 17. R.J. de Haan, 287 punten uit 7 wedstrijden
 18. F.J. Eggerink, 287 punten uit 10 wedstrijden
 19. E. Olthuis, 261 punten uit 13 wedstrijden
 20. H. Pierik, 252 punten uit 13 wedstrijden
 21. F. Niezink, 227 punten uit 5 wedstrijden
 22. G. Groot Baltink, 216 punten uit 13 wedstrijden
 23. R. Huisman, 184 punten uit 12 wedstrijden
 24. M. den Hartogh, 178 punten uit 9 wedstrijden
 25. A. Veneman, 126 punten uit 11 wedstrijden
 26. P. van der Zwan, 120 punten uit 8 wedstrijden
 27. A. Hofman, 84 punten uit 15 wedstrijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten