donderdag 20 april 2023

'Slagzetjes en eindspelletjes....'

Henk Veneman nam het op tegen Jan Veneman en in een pittige strijd ging het hard tegen hard. Lang werd er geen verschil gemaakt, maar richting het eindspel dekte Jan een schijf niet goed af. Henk kon deze veroveren en dat was het begin van het verlies van Jan. Tactisch spelen en tellen bleef daarna over en dat pakte in het voordeel van Henk uit. Na een lange zit zag Jan in dat hij het niet meer ging redden gaf zich gewonnen.

Harrie Pierik speelde tegen Jan Oude Vrielink en de heren hadden intentie om er een mooie avond van te maken. Daarbij hadden ze geen tijd afgesproken, maar zo snel als het in deze partij gingen was niet de bedoeling. Jan schoof al snel te veel los en met een eenvoudige slagzet drong Harrie door naar dam en kwam ook nog op voorsprong. Jan zag de bui al hangen en gaf zich direct gewonnen, want doordammen was nutteloos. Er zou toch verlies uit voortkomen aldus Jan.

Janet Vos en Albert Hakvoort speelden tegen elkaar en dat kan een lange zit worden. Lang leek dat deze avond ook te worden, maar in het middenspel was Janet wat te vrijgevig. Albert kwam redelijk eenvoudig op een schrijf voorsprong en dan wordt het lastig. Jammer voor Janet was wel dat ze er een mooie slagzet met de mogelijkheid tot doorlopen naar dam niet zag. Het spel werd vervolgd en Janet kwam steeds meer klem te staan met uiteindelijk een stand waarin ze allen nog maar meer schijven kwijt zou raken. Dat wachtte ze niet af en gaf zich gewonnen.

Harrie ten Cate mocht het opnemen tegen Henk Smit. Harrie was op zijn hoede, want Henk is goed bezig dit jaar. Ook vanavond was Henk scherp en met een mooie slagzet kwam hij op dam en Harrie had het nakijken. Omdat de stand op het bord zodanig verspreid was kon Henk op jacht. Harrie moest lijdzaam toezien hoe Henk steeds meer de partij naar zich toe begon te trekken. Henk liet niet meer los en won dan ook de wedstrijd.

Freek Jan Eggerink en Evert Olthuis speelden tegen elkaar en in een vermakelijk pot werd er gestreden om de winst. In het middenspel trok Freek Jan de stoute schoenen aan en met een mooie grote afruil kwam hij op twee schijven voorsprong. Dat is 'kat in het bakkie' zou je zeggen, maar dan moet je wel alles goed doen. Een moment van onbedachtzaamheid was voor Evert de kans om door te dringen naar dam om er uiteindelijk remise uit te slepen.

Andre Veneman nam het op tegen Gert Jan Klein Legtenberg en beide heren zijn taai. Dat was ook goed zichtbaar in het wedstrijdverloop, want het ging mooi gelijk tegen elkaar op. Gert Jan probeerde wel van alles, maar Andre doorzag het eigenlijk allemaal. In het eindspel komt de ervaring om de hoek kijken en dat heeft Gert Jan wat meer dan Andre. Gert Jan kon dan ook de partij naar zich toe trekken en winnen.

Adriaan Hofman speelde deze avond tegen Henk Woolderink. Met de intentie om er een leuke pot van de maken werd de wedstrijd aangevangen. In het middenspel zag Henk een mooie slagzet en sloeg toe. Adriaan kwam om achterstand en dat maakt het doorspelen niet makkelijker. Er werd door Adriaan nog wel het beste van gemaakt, maar Henk liet de winst niet meer glippen en won dan ook uiteindelijk.

Verder werden er nog een paar vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. Martin Dollen speelde tegen Rein Langkamp en dat werd een remise. Wel was duidelijk dat Rein er eindelijk winst uit had moeten halen, maar prestatiedruk was niet meer nodig, het ging om een gezellige avond. Verder speelden Eddy Veneman en Mandrik Groot Baltink tegen elkaar en in een mooie pot kwam geen winnaar bovendrijven. Ook deze pot eindigde in een remise. Tot slot speelden Evert Averesch en Hennie Jansen tegen elkaar en in een vermakelijk pot wilden de heren niet toegeven. Hennie had het deze avond beter voor elkaar en in het eindspel kon Evert niets anders dan geven en opgeven. 

De uitslagen samengevat:

 • H. Veneman - J. Veneman 2-0
 • H. Pierik - J. Oude Vrielink 2-0
 • J. Vos - A.J. Hakvoort 0-2
 • H. ten Cate - H. Smit 0-2
 • F.J. Eggerink - E. Olthuis 1-1
 • A. Veneman - G.J. Klein Legtenberg 0-2
 • A. Hofman - H. Woolderink 0-2

Onderling werden er ook nog enkele vriendschappelijke wedstrijden gespeeld:

 • M. Dollen - R. Langkamp 1-1
 • E. Veneman - M. Groot Baltink 1-1
 • E. Averesch - H. Jansen 0-2

De stand op de ranglijst:

 1. A.J. Hakvoort, 964 punten uit 24 wedstrijden
 2. M. Dollen, 690 punten uit 25 wedstrijden
 3. F. Niezink, 681 punten uit 23 wedstrijden
 4. R. Langkamp, 659 punten uit 25 wedstrijden
 5. H. Veneman, 637 punten uit 20 wedstrijden
 6. E. Veneman, 593 punten uit 25 wedstrijden
 7. G.J. Klein Legtenberg, 561 punten uit 25 wedstrijden
 8. H. Woolderink, 547 punten uit 25 wedstrijden
 9. J. Veneman, 541 punten uit 25 wedstrijden
 10. M. Groot Baltink, 444 punten uit 25 wedstrijden
 11. E. Averesch, 376 punten uit 25 wedstrijden
 12. F.J. Eggerink, 358 punten uit 19 wedstrijden
 13. H. ten Cate, 337 punten uit 23 wedstrijden
 14. H. Smit, 335 punten uit 22 wedstrijden
 15. H. Pierik, 332 punten uit 25 wedstrijden
 16. J. Vos, 310 punten uit 17 wedstrijden
 17. H. Jansen, 283 punten uit 25 wedstrijden
 18. E. Olthuis, 245 punten uit 21 wedstrijden
 19. J. Oude Vrielink, 235 punten uit 24 wedstrijden
 20. A. Veneman, 214 punten uit 22 wedstrijden
 21. G. Groot Baltink, 189 punten uit 23 wedstrijden
 22. M. den Hartogh, 116 punten uit 11 wedstrijden
 23. P. v/d Zwan, 53 punten uit 18 wedstrijden
 24. A. Hofman, 14 punten uit 25 wedstrijden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten