donderdag 16 maart 2023

"En dan wordt het lastig....."

Evert Averesch nam het op tegen Martin Dollen en de heren hadden elkaar nog niet getroffen dit jaar. Het werd een fraaie wedstrijd waarbij geen van de heren wilde toegeven. In een open spel was er dan ook lang niets aan de hand. In het middenspel zag Evert een fraaie slag in het spel zitten en drong door richting dam. Ook Martin kon door naar dam en met nog 5 om 5 stenen leverde dat een spannende stand op. Evert probeerde te forceren en met een 2 om 4  eindspel begon het kat en muis spel. Martin had alleen stelling genomen en met ietwat mazzel kon hij de dam van Evert afnemen en de partij toch winnen.

Henk Woolderink en Albert Hakvoort speelden tegen elkaar en dat kon een interessante wedstrijd worden. Henk is goed bezig dit jaar en Albert aspiraties zijn ook wel bekend. Het spel was daardoor ook aangenaam, totdat Henk de stenen iets te los zette. Albert haalde er vervolgens op fraaie wijze dam uit en Henk liep achter de feiten aan. Het spel dat daarna overbleef was tegen beter weten in voor Henk en al snel gaf hij zich dan ook gewonnen.

Rein Langkamp nam het op tegen Jan Veneman en dan zit daar een hoop ervaring aan tafel. Beide heren speelden zoveel mogelijk hun eigen spel en dat zag je ook de wedstrijd. Rustig opbouwen, niet te moeilijk doen en overzicht houden. Daardoor bleef ook het evenwicht in de partij en omdat geen van de heren fouten maakten werd uiteindelijk remise overeen gekomen.

Henk Smit speelde tegen Andre Veneman en de heren zijn aan elkaar gewaagd. Alleen was Henk deze avond iets wakkerder dan Andre en in het middenspel kwam hij met een fraaie slagzet voor voorsprong. Andre liep daarna achter de feiten aan en kon niet echt meer weerstand bieden in de partij. Er werd nog wel door gedamd, maar het was eigenlijk tegen beter weten in. Henk won dan ook uiteindelijk de wedstrijd.

Gert Jan Klein Legtenberg mocht aantreden tegen Hennie Jansen en zo'n partij kan alle kanten op. De heren kennen elkaar langer dan vandaag en dat zag je in de partij. Het evenwicht bleef in het spel, maar gaandeweg de partij kreeg Hennie wat meer vat op Gert Jan. Alleen kon hij het niet omzetten en een zodanig voordeel op de partij te winnen. De stand bleef dan ook in evenwicht en de heren kwamen remise overeen.

Harrie Pierik en Gerjan Groot Baltink speelden tegen elkaar en Gerjan is goed bezig de laatste tijd. Ook deze avond had hij alles netjes voor elkaar en deed geen rare dingen. Harrie moest dan ook alle zeilen bijzetten om verweer te geven. In het eindspel schoof Gerjan ietwat onoplettend vooruit en Harrie kon met een 1 om 2 een doorbraak naar dam forceren. De partij die daarna overbleef was voor Harrie eenvoudig om naar zijn hand te zetten en te winnen.

Eddy Veneman nam het op tegen Harrie ten Cate en de heren staan bekend als stugge dammers. Harrie was er alleen niet helemaal bij de les en al snel in het spel kwam Eddy op twee schijven voorsprong. Dat verschil kon Harrie niet meer goedmaken en uiteindelijk moest hij dan ook zijn meerdere erkennen in Eddy.

Mandrik Groot Baltink speelde deze avond een simultaanwedstrijd en de vorige keer liep dat behoorlijk stroef. Evert Olthuis en Adriaan Hofman waren zijn tegenstander en tegen Adriaan kwam Mandrik al snel met een fraaie slagzet op dam. Dat gaf hem lucht om zich wat meer te focussen op de andere wedstrijd. Adriaan liep met die dam behoorlijk achter de feiten aan en alhoewel er nog wel werd door gedamd, de uitslag stond min of meer al wel vast. Mandrik won de partij. Tegen Evert was het lastiger, en echt fouten maakten de heren niet. Dan kom je in het eindspel aan moet je soms tellen als een meikever. Mandrik telde alleen deze avond wat beter dan Evert, want beetje bij beetje liet Evert zich vastschuiven om uiteindelijk de spreekwoordelijke 'bietenbrug' op te gaan. Ook deze partij won Mandrik en daarmee heeft hij laten zien dat hij ook wel kan simultaandammen.

De uitslagen samengevat:

 • E. Averesch - M. Dollen 0-2
 • H. Woolderink - A.J. Hakvoort 0-2
 • R. Langkamp - J. Veneman 1-1
 • H. Smit - A. Veneman 2-0
 • G.J. Klein Legtenberg - H. Jansen 1-1
 • H. Pierik - G. Groot Baltink 2-0
 • E. Veneman - H. ten Cate 2-0
 • M. Groot Baltink - E. Olthuis 2-0
 • M. Groot Baltink - A. Hofman 2-0

Stand op de ranglijst:

 1. A.J. Hakvoort, 840 punten uit 21 wedstrijden
 2. F. Niezink, 681 punten uit 23 wedstrijden
 3. R. Langkamp, 623 punten uit 24 wedstrijden
 4. M. Dollen, 548 punten uit 22 wedstrijden
 5. E. Veneman, 513 punten uit 22 wedstrijden
 6. G.J. KIein Legtenberg, 498 punten uit 21 wedstrijden
 7. H. Woolderink, 486 punten uit 20 wedstrijden
 8. J. Veneman, 443 punten uit 21 wedstrijden
 9. H. Veneman, 419 punten uit 15 wedstrijden
 10. M. Groot Baltink, 364 punten uit 21 wedstrijden
 11. E. Averesch, 300 punten uit 22 wedstrijden
 12. J. Vos, 283 punten uit 13 wedstrijden
 13. H. Jansen, 267 punten uit 23 wedstrijden
 14. F.J. Eggerink, 264 punten uit 15 wedstrijden
 15. H. ten Cate, 253 punten uit 18 wedstrijden
 16. H. Pierik, 249 punten uit 20 wedstrijden
 17. H. Smit, 239 punten uit 17 wedstrijden
 18. A. Veneman, 192 punten uit 19 wedstrijden
 19. E. Olthuis, 189 punten uit 17 wedstrijden
 20. G. Groot Baltink, 189 punten uit 21 wedstrijden
 21. J. Oude Vrielink, 186 punten uit 19 wedstrijden
 22. M. den Hartogh, 116 punten uit 8 wedstrijden
 23. P. v/d Zwan, 53 punten uit 16 wedstrijden
 24. A. Hofman, 14 punten uit 20 wedstrijden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten