woensdag 21 december 2022

Kalm an en rap wat ...

Afgelopen dinsdag 20 december werd het wereldberoemde Wierdense snel dam toernooi gehouden.

3 poules van 8 spelers mochten uitmaken wie de beste was in de poule en daarna zou de winnaar van poule 2 tegen de winnaar van poule 3 een semi finale spelen en de winnaar daarvan zou dan de finale spelen tegen de winnaar van poule 1 waarna de snel dam kampioen van Wierden gekroond zou gaan worden.

De reguliere verslaggever zag het niet zitten om dit keer een verslag te maken en daarom werd een interim verslaggeven aangetrokken die op hoofdlijnen één en ander zou verwoorden. waarschijnlijk had hij aspiraties ... dan moet de focus 100% zijn.

Snel dammen: iedere speler krijgt 10 minuten om een partij af te werken. Vlag gevallen? Verloren. Zo simpel is het ... maar niet één speler ging door de vlag! Waarschijnlijk allen getraind.

Maar je ziet wel rare situaties op het bord verschijnen. 10 minuten per speler betekent 20 minuten per partij. Waarom dan zo gehaast zetten? Geen idee. Alhoewel ... sommigen lieten het er op aan komen en dan is het credo: anmaak'n. Oftewel: kalm aan maar soms rap wat!

De uitslagen zal ik u besparen maar de eindstanden per poule worden vermeld.

Poule 1

 1. M. Dollen
 2. A.J. Hakvoort
 3. F. Niezink
 4. E. Veneman
 5. J. Veneman
 6. G.J. Klein Legtenberg
 7. H. Woolderink
 8. R. Langkamp

Poule 2

 1. H. Veneman
 2. M. Groot Baltink
 3. H. Smit
 4. J. Oude Vrielink
 5. H. Jansen
 6. E. Averesch
 7. F.J. Eggerink
 8. H. Pierik

Poule 3

 1. M. den Hartogh
 2. E. Olthuis
 3. A. Veneman
 4. H. ten Cate
 5. A. Hofman
 6. G. Groot Baltink
 7. P. van de Zwan

Marinus mocht het in de semi finale opnemen tegen Henk. En ja, dan moet je wel van hele goede huize komen. Marinus deed wat hij kon maar Henk liet zich niet verrassen. Na een forse aanval op een schijf winst ging uiteindelijk de partij naar Henk.

Martin ondertussen analyseerde beide spelers en hun speelstijl. Kon van pas komen dacht hij.

De ingehuurde verslaggeven had even wat anders te doen tijdens de finale - uitdaging van 5 minuten per speler en dan zonder geluid te maken (tijdens snel dammen worden er nog wel eens bijzondere geluiden waargenomen tijdens het spel ...) en dan ook nog even winnen. Of het gelukt is? Dacht het wel ...

Terug naar de finale: Martin maakte een voor mij niet goed hoorbaar geluid maar daaruit kon geconcludeerd worden dat zijn analysevermogen hem in de steek liet. Henk won ook de finale en mag zich dus snel dam kampioen 2022 van Wierden noemen!

Na afloop werd natuurlijk nog lang 'nagepraat' over de geleverde prestaties waarbij een natje niet ontbrak. Kortom een gezellig en geslaagd evenement weer. Mooi dat het weer zo kan!

Komende 2 weken gaan de topdammers even genieten van wat rustmomenten.

Dinsdag 3 januari 2023 wordt er weer gedamd.


Uw verslaggever: Geen Idee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten