donderdag 10 november 2022

'Volle bak'

Deze avond was het een volle bak, naast de reguliere partijen mochten Wierden 1, Wierden 2 en Wierden 3 ook in actie komen voor de PODB-competitie.

Allereest de intern partijen en Rein Langkamp speelde tegen Evert Averesch en lang ging de partij gelijk op. Gaandeweg het eindspel kreeg Rein meer grip op Evert en kon de partij naar zijn hand zetten. 

Marinus ten Hartogh nam het deze avond op tegen 2 tegenstanders. Adriaan Hofman en Jan Oude Vrielink waren zijn tegenstander, alleen hoefde hij niet tegelijk tegen hen ten dammen. Jan was wat verlaat waardoor Marinus eerst tegen Adriaan speelde. Die partij verlies desastreus voor Andriaan want al snel ging hij fors de fout in en gaf zich al snel gewonnen. Die snelle uitslag gaf Marinus de kans om zich volledig te concentreren op de zware partij tegen Jan. Het werd een leuke pot en er werd geen verschil gemaakt waardoor de heren remise overeenkwamen.

Harrie ten Cate speelde tegen Freek Jan Eggerink en Eggerink is goed bezig. Harrie deed wat hij kon, maar Freek Jan kreeg steeds meer vat op Harrie en dwong uiteindelijk de winst af.

Tot slot speelden Andre Veneman tegen Gerjan Groot Baltink en dat werd een enerverende partij. In het middenspel kwam Gerjan op achterstand, maar hij knokte door in het eindspel.  Met een 4 om 5 stand voor hem dachten de heren dat het wel remise zou worden en dat kwamen ze dan ook overeen. Er werd nog even doorgespeeld onder toezien van collega dammers en toen werd al snel duidelijk dat Andre 'eenvoudig' de partij had kunnen winnen. Maar goed, de heren waren tevreden.

De interne uitslagen samengevat:

 • R. Langkamp - E. Averesch 2-0
 • M. den Hartogh - A. Hofman 2-0
 • M. den Hartogh - J. Oude Vrielink 1-1
 • H. ten Cate  - F.J. Eggerink 0-2
 • A. Veneman - G. Groot Baltink 1-1

Ook werden er deze avond de eerste wedstrijden gespeeld voor de PODB - competitie. Wierden 1 mocht aantreden tegen DOS/Heino 2 en Wierden 3 trof Wierden 2 als tegenstander.

Wierden 1 won deze ronde met 5-3. Albert Hakvoort speelde op bord 1 een gewaagde wedstrijd. Een slagzet naar dam kostte hem 3 schijven, een dure zet en dan maar kijken hoe het uitpakt. Zijn tegenstander zat daardoor met luxe in de stenen en kon van alles proberen de dam weer af te nemen. Met een 4 om 2 afruil lukte zijn tegenstander dat en uiteindelijk kon de ook doordrukken naar winst. Freddy Niezink had een degelijke wedstrijd en uiteindelijk moest het in het eindspel het verschil gemaakt worden. Freddy kon de partij naar zijn hand zetten en de winst pakken. Martin Dollen speelde een open wedstrijd waar het lang alle kanten op kon gaan. Maar het evenwicht bleef in de partijen remise werd uiteindelijk overeengekomen. Op het laatste bord speelde Hennie Jansen een leuke maar ook wel felle partij. In het middenspel kon Hennie met een fraaie slagzet een dam maken. Hij had er alleen niet lang plezier van, maar uiteindelijk leverde het hem wel een schijf voordeel op. De voorsprong kon hij vasthouden en de partij winnen.

Wieden 3 mocht aantreden tegen Wierden 2 alleen verloren zij met 3-5. Bijna iedereen was het met elkaar eens en op alle borden kwamen ze remise overeen. Gert Jan Klein Legtenberg speelde tegen Jan Veneman en ondanks dat Gert Jan een schijf voor kwam kon hij dit niet omzetten in winst. Eddy Veneman trad op tegen Mandrik Groot Baltink en de heren probeerden het elkaar moeilijk te maken, maar het lukte alleen niet waardoor het evenwicht bleef. Henk Woolderink nam het op tegen Harrie Pierik en in een mooi pot werd ook hier geen verschil gemaakt. Alleen last-minute invaller Henk Smit dwong winst af op Evert Olthuis waardoor het verschil voor Wierden 2 werd gemaakt werd.  

Wierden 1 - DOS/Heino 2

 • Bord 1: A.J. Hakvoort - F. Gerritsen 0-2
 • Bord 2: F. Niezink - E. Ploeger 2-0
 • Bord 3: M. Dollen - D. Dijk 1-1
 • Bord 4: H. Jansen - B. van Lenthe 2-0

Totaal uitslag Wierden 1 wint met 5-3 van DOS/Heino 2

Wierden 3 - Wierden 2

 • Bord 1: G.J. Klein Legtenberg - J. Veneman 1-1
 • Bord 2: E. Veneman - M. Groot Baltink 1-1
 • Bord 3: H. Woolderink - H. Pierik 1-1
 • Bord 4: E. Olthuis - H. Smit 0-2

Totaal uitslag Wierden 3 verlies met 3-5 van Wierden 2

Stand op de ranglijst:

 1. A.J. Hakvoort, 382 punten uit 9 wedstrijden
 2. R. Langkamp, 268 punten uit 10 wedstrijden
 3. F. Niezink, 247 punten uit 9 wedstrijden
 4. G.J. Klein Legtenberg, 230 punten uit 8 wedstrijden
 5. M. Dollen, 222 punten uit 10 wedstrijden
 6. H. Veneman, 205 punten uit 6 wedstrijden
 7. J. Veneman, 203 punten uit 9 wedstrijden
 8. E. Veneman, 195 punten uit 9 wedstrijden
 9. M. Groot Baltink, 188 punten uit 8 wedstrijden
 10. F.J. Eggerink, 170 punten 7 wedstrijden
 11. H. Woolderink, 168 punten uit 7 wedstrijden
 12. H. Jansen, 136 punten uit 9 wedstrijden
 13. J. Vos, 125 punten uit 6 wedstrijden
 14. J. Oude Vrielink, 122 punten uit 9 wedstrijden
 15. E. Averesch, 113 punten uit 9 wedstrijden
 16. E. Olthuis, 97 punten 8 wedstrijden
 17. H. Smit, 96 punten uit 6 wedstrijden
 18. A. Veneman, 96 punten uit 6 wedstrijden
 19. H. Pierik, 93 punten uit 9 wedstrijden
 20. M. den Hartogh, 68 punten uit 4 wedstrijden
 21. H. ten Cate, 63 punten uit 7 wedstrijden
 22. G. Groot Baltink, 38 punten uit 6 wedstrijden
 23. P. v/d Zwan, 30 punten uit 6 wedstrijden
 24. A. Hofman, 0 punten ui 7 wedstrijden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten