donderdag 7 april 2022

'Voorzichtigheid geboden'

Mandrik Groot Baltink en Martin Dollen mochten tegen elkaar aantreden. Een belangrijke wedstrijd want aansluiting bij de top staat op het spel. Het openingsspel was vlot en er werd voortvarend vooruitgeschoven door de heren. Lang was er dan ook niet wat aan de hand, maar in het middenspel begon het nadenkwerk. Er ontstond een open spel met veel gaten waardoor er tal van sluwigheden in konden zitten. Mandrik maakte handig gebruik van die openheid en met een 4 om 3 slagzet kreeg hij een vrije weg naar dam. Dat had Martin niet voorzien en alle zeilen moesten bijgezet worden. Een vangstelling zorgde er voor dat Mandrik niet zoveel wilde schuiven met zijn dam. Daardoor moest hij toezien dat Martin ook richting dam ging. De stand die daarna overbleef was voor de heren genoeg om remise overeen te komen.

Freddy Niezink speelde tegen Jan Veneman en de partij kan een behoorlijke kraker zijn. Ook deze avond werd er veelvuldig verzet geboden en een echt verschil in het spel was lang niet zichtbaar. Richting het eindspel werden er steeds meer stenen tegen elkaar vastgeschoven en dan moet je ergens een keer een keus maken. Dat deed Jan, maar die pakte voordeliger uit voor Freddy en Jan had spijt. Freddy kon door naar dam en dat was het begin van het einde voor Jan. Al snel kwam Jan ook tot die conclusie en Freddy won de partij.

Marius den Hartogh nam het op tegen Jan Oude Vrielink en Jan was weer scherp deze avond. Marinus dacht een afruil te kunnen doen, maar zag niet dat hem dat een schijf kostte. Met een schijf achterstand werd er doorgespeeld, maar tegen Jan is dat een hele uitdaging. In het eindspel kwam Marinus de schijf dan ook te kort en Jan won de partij.

Harrie Pierik en Harry ten Cate speelden tegen elkaar en de heren zijn aan elkaar gewaagd. Het resulteerde in een stugge wedstrijd waarbij geen van twee├źn wilde toegeven. Langzaam verdwenen de schijven van het bord en dan moet het maar gebeuren in het eindspel. Dat gebeurde ook en dit keer pakte het voordelig uit voor Harry ten Cate. Een verkeerde keuze van Harrie Pierik maakte het dat hij de strijd uiteindelijk verloor en Harry ten Cate er met de winst van door ging.

Henk Veneman mocht aantreden tegen Janet Vos en die partij kan alle kanten op. Als Janet goed bezig is dan moet je van goede huize komen om van haar te winnen. Ook Henk moest flink aan de bak en dat kostte hem het nodige denkwerk. Janet leverde prima weerstand, maar moest toezien dat ze richting het eindspel steeds meer de grip op de partij verloor. Henk kon de winst naar zich toetrekken en blijft daardoor aansluiting houden met de koploper.

Tot slot namen Gerjan Groot Baltink en Adriaan Hofman het tegen elkaar op. Afgelopen week zaten de heren ook al tegenover elkaar en dat mondde toen in remise uit. Een prima uitgangspunt vonden de heren en maar eens kijken hoe het vanavond uitpakt. Beide heren hielden de achterhoede mooi dicht en schoven steeds meer  naar elkaar toe. Het leverde een leuke wedstrijd op, maar in het eindspel kwam Gerjan op voorsprong en maakte dam. Adriaan kon daar niet meer tegen opboksen en Gerjan won dan ook de wedstrijd.

Samengevat de uitslagen:

 • M. Groot Baltink - M. Dollen 1-1
 • F. Niezink - J. Veneman 2-0
 • M. den Hartogh - J. Oude Vrielink 0-2
 • H. Pierik - H. ten Cate 0-2
 • H. Veneman - J. Vos 2-0
 • G. Groot Baltink - A. Hofman 2-0

Stand op de ranglijst:

 1. F. Niezink, 635 punten uit 17 wedstrijden
 2. H. Veneman, 577 punten uit 16 wedstrijden
 3. J. Oude Vrielink, 494 punten uit 17 wedstrijden
 4. M. Groot Baltink, 490 punten uit 18 wedstrijden
 5. M. Dollen, 460 punten uit 16 wedstrijden
 6. J. Veneman, 362 punten uit 18 wedstrijden
 7. H. Pierik, 323 punten uit 16 wedstijden
 8. H. ten Cate, 320 punten uit 18 wedstrijden
 9. J. Vos, 300 punten uit 14 wedstrijden
 10. E. Olthuis, 196 punten uit 16 wedstrijden
 11. E. Veneman, 189 punten uit 7 wedstrijden
 12. M. den Hartogh, 179 punten uit 14 wedstrijden
 13. H. Smit, 142 punten uit 6 wedstrijden
 14. G. Groot Baltink, 85 punten uit 4 wedstrijden
 15. A. Hofman, 18 punten uit 18 wedstrijden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten