vrijdag 9 februari 2018

Avondje uit met gevolgen ...


Dinsdag 6 februari waren er slechts 3 wedstrijden voor de interne competitie; reden was dat het eerste team de verre reis naar Dedemsvaart moest ondernemen om nog een ronde te spelen voor de PODB clubcompetitie maar daarover later meer. Eerst de uitslagen van de onderlinge:
 • Jan Veneman - Mandrik Groot Baltink   1 - 1
 • Harrie ten Cate - Harrie Pierik   0 - 2
 • Janet Vos - Eddy Veneman   0 - 2
Alle uitslagen verwerkt levert dat de volgende tussenstand op:
 1. Freddy Niezink   549 punten uit 15 wedstrijden
 2. Jan Veneman   528 punten uit 17 wedstrijden
 3. Eddy Veneman  501 punten uit 16 wedstrijden
 4. Gerhard Woolderink   486 punten uit 15 wedstrijden
 5. Henk Veneman   402 punten uit 12 wedstrijden
 6. Mandrik Groot Baltink   391 punten uit 16 wedstrijden
 7. Jan Oude Vrielink   358 punten uit 15 wedstrijden
 8. Albert Hakvoort   223 punten uit 5 wedstrijden
 9. Janet Vos   188 punten uit 9 wedstrijden
 10. Martin Dollen   124 punten uit 13 wedstrijden
 11. Harrie Pierik   121 punten uit 14 wedstrijden
 12. Harrie ten Cate   105 punten uit 11 wedstrijden
 13. Jan Schuttevaar   96 punten uit 9 wedstrijden
 14. Henk Smit   18 punten uit 5 wedstrijden
 15. Gert Stam   0 punten uit 0 wedstrijden
Zoals gezegd het eerste zestal moest / mocht in Dedemsvaart aantreden tegen de plaatstelijke trots. Het ging om de bekende 'baard' want beide teams doen ook volgend jaar mee in de hoofdklasse. Na een hartelijk welkom door de voorzitter ter plaatse werd ons te verstaan gegeven dat Dedemsvaart erg graag wilde winnen van Wierden. JC zou gezegd hebben logisch ... Maar ... Wierden gaat niet een uur in de auto zitten om zich vervolgens te laten afdrogen en dus werden de messen geslepen en ging het Wierdens zestal extra gemotiveerd achter de borden zitten. Zal u eerst de uitslagen geven en dan een kleine samenvatting van de westrijden.
Bord 1: D. Winter - F. Niezink   2 - 0  (3)
Bord 2: G. Woolderink - J. Siegers   1 - 1  (4)
Bord 3: G. Brink - H. Veneman   1 - 1  (5)
Bord 4: A.J. Hakvoort - C. Winter   2 - 0  (6)
Bord 5: H. Brouwer - J. Oude Vrielink   0 - 2  (1)
Bord 6: M. Dollen - W. Roelofs   2 - 0  (2)


Jan Oude Vrielink was als eerste klaar; na zijn uitvoerig referaat over een eerder gespeelde wedstrijd waarin hij na 5 minuten al had verloren en dus de hele avond moest wachten had zijn tegenstander de grootste lol. Maar ... die sluwe vos! Met een mooie doorbraak was Jan om 21:49 uur klaar en stond Wierden op een 0-2 voorsprong. Moest hij alsnog meer dan een uur wachten ...
Deze overwinning gaf een enorme boost ... Martin won ook zijn partij. Na een gezellige pot liet hij zien dat dammen een kwestie is van scherp blijven en de tegenstander op het juiste moment inpakken. 0-4 was de tussenstand en Dedemsvaart werd stil. Heel stil ...
Freddy had de zwaarste avond; hij verloor als enige van Wierden maar dat is op zich geen schande want hij had een tegenstander van formaat! Enige kritiekpuntje is dat hij een stand op het bord toverde waarbij hij zijn eigen ondergang creeerde. Een compleet overvleugende rechterflank met een doorbraak betekende een 2-4 tussenstand om 22:13 uur. Ondertussen had Gerhard in een leuke pot remise afgedwongen en stevende Henk ook op een remise af dus er zou minimaal 1 punt meegaan naar Wierden. Om 22:57 uur stond het dus 4-6. Alleen Albert was nog in gevecht en had een zware avond. Zijn tegenstander liet zich niet wegspelen en hield kranig stand. In de verlenging moest hij echter toch het hoofd buigen toen en te snelle steen winst uiteindelijke betekende dat Albert de wedstrijd winnend afsloot. Hoe was het ook al weer ... achterlopen altijd dubbel oppassen.
Zo eindigde een gezellige avond nog gezelliger want Wierden ging met een 4-8 overwinning op weg naar huis. Via een achterafweggetje over het Zwarte Pad weer naar huis waar de achterblijvers ons stonden op de wachten met gehaktballen en een sapje ... tenminste dat dachten we. Helaas was de werkelijkheid war ruwwer ... iedereen was al weg. En Jan had de tent ook al dicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten