vrijdag 30 september 2016

1 oktober 1976 - 1 oktober 2016: 40 jaar DCW

40 jaar strijd op 100 velden ...
Zaterdag 1 oktober 2016 bestaat damclub Wierden 40 jaar.
Wat in 1976 begon met een idee om een avond in de week gezellig vermaak te hebben is nu uitgegroeid tot een gezelligheidsvereniging waarin plezier, sociale contacten, sportiviteit en prestaties hand in hand gaan.
Door de jaren heen heeft de damclub Wierden naast het clubdammen en het meedoen met de provinciale competitie ook zelf diverse activiteiten georganiseerd in de gemeente Wierden. Het simultaandammen tijdens de Wiezo is wel de meest bekende activiteit. Ook het buurt damtoernooi dat jaarlijks georganiseerd werd van 1979 tot 1993 heeft als evenement succesvol gedraaid.
Hoogtepunten in het 40 jarig bestaan van de club zijn een aantal keren kampioen in de provinciale competitie, het kampioenschap van Overijssel voor junioren en het meedoen aan het Nederlands kampioenschap maar ook zeker het hele jeugdgebeuren bij onze mooie damclub.
Eerst werden de jeugdleden opgeleid in de winkel van kapper Henk Stam en later bij Klaas Dommerholt thuis; uiteindelijk is de jeugdafdeling verhuist naar de Marke om daar in de vroege avond te dammen. Helaas is in het seizoen 2000-2001 besloten gezien het geringe animo om het jeugddammen niet meer te hervatten.
Zo terug kijkend zijn er nog steeds leden van het eerste uur actief binnen onze gezellige vereniging. Ook zijn er nog 2 spelers actief die destijds meededen om het Nederlands kampioenschap junioren.
Dat zegt iets over de binding met deze kleine maar o zo mooie denksportvereniging!
Bijna al die 40 jaren heeft de damclub haar onderkomen gehad bij restaurant de Marke aan de Vossenbeldstraat 1 in Wierden. Voor velen een vertrouwde plek en ook andere clubs zien de Marke als een aangename locatie om te komen spelen.
Het 40 jarig jubileum wordt op gepaste wijze gevierd door de leden op onze o zo vertrouwde locatie in Wierden met een gezellige avond. We hopen hier nog vele jaren te kunnen genieten van deze mooie denksport. Kom gerust eens kijken ... de avonden zijn vrij toegankelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten