donderdag 11 februari 2016

Buigen of barsten


Dinsdag 9 februari weer een interne ronde en wat voor een ...
Diverse krakers stonden op het programma en aangezien Fred even een kleine pauze inlast was het de vraag klampt Henk aan of is het gat tussen de nummer 1 en 2 groot genoeg voor Fred om even achterover te leunen en te kijken wat Henk gaat doen de komende weken.
Gezien het programma was Fred druk op zijn eigen bord maar vooral op die van zijn concurrent.
 
De uitslagen eerst maar even.
 • Jan Veneman - Jan Oude Vrielink   2 - 0
 • Mandrik Groot Baltink - Henk Smit   2 - 0
 • Eddy Veneman - Harrie ten Cate   2 - 0
 • Janet Vos - Harrie Pierik   2 - 0
 • Henk Veneman - Albert Hakvoort   0 - 2
 • Martin Dollen - Gerhard Woolderink   1 - 1
 • Fred Niezink - Jan Schuttevaar   2 - 0
De Jannen tegen elkaar; en zoals de oud voorzitter altijd zegt ... sommige leu hebt altied mazzel. Nou Jan Veneman ... dat geldt zeker ook voor jou. Wel een mooie damslag maar onze emeritus moet dit wel zien. Maar goed ... geluk dwing je af of niet dan. Een relatief eenvoudige overwinning dus voor Jan Veneman.
Mandrik won van Henk en Eddy van Harrie; deze mensen zijn de rust zelve achter her dambord maar daarin schuilt nu misschien wel het grootste gevaar! Eddy worstelt zich mooi in het eerste team zo.
Dan tafel 14; normaal de rumoerigste tafel maar nu even niet; Janet zag in het middenspel een mooie damslag over het hoofd en dus dacht Harrie ... nou er is nog hoop. IJdele hoop want Janet won alsnog heel eenvoudig. Toch moest juist deze tafel enige heren tot rust manen gezien de moeilijkheidsgraad van het spel ... denk ik. Maar na de overwinning was het weer gedaan met de rust en keuvelden de spelers vrolijk weer verder. Vooral mee doorgaan zou ik zeggen; dat kenmerkt onze mooie club!
Dan de krakers.
Henk, de huidig kampioen speelde tegen 12-voudig kampioen Albert. Deze laatste speelt niet zoveel meer vanwege andere activiteiten, maar als hij dan speelt is het alles of niets. 7 wedstrijden gespeeld, 6 maal winst en 1 maal remise. Dat wist Henk ook en hij had zich natuurlijk terdege voorbereid. Albert is nou eenmaal niet makkelijk te verslaan dus moet je er op klappen! Niet letterlijk natuurlijk maar hem geen kans geven. En dat probeerde Henk ook van begin af aan. Vooral in het middenspel was het een partij van hoog niveau. Uw verslaggever heeft er niet zoveel verstand van maar dat ziet hij wel. Maar ... zoals de oud voorzitter al vaker zegt, tegen Albert moet je veel afruilen. En dat deed Henk niet maar ging voor een mooie partij en voor de volle winst! Waar het mis is gegaan wordt nog nagekeken maar feit was dat Albert heel slim op vrije zetten speelde waarbij Henk op een gegeven moment wel een steentje achter kwam. Schijnbaar was deze steen achter het sein om alles of niets te spelen; de tijd zal ook wel een rol hebben gespeeld maar Henk bracht zichzelf zodanig in de problemen dat een opsluiting einde oefening was. Fred blij maar nog volop in partij gewikkeld tegen Jan Schuttevaar en dus nog lang niet klaar!
Ondertussen moest Martin toestaan dat Gerhard toch nog remise uit het vuur wist te slepen. Martin, mangs bin ie te bange!!! Zo ook deze wedstrijd. Koel afmaken en niet de moeilijk doen. Maar goed, Gerhard is in vorm dus een steentje voor is nog geen overwinning, zo blijkt maar weer.
Dan Fred; wetend dat Henk had verloren zat hij de zweten achter het bord. Jan wist van geen wijken. Maar goed gezien het late tijdstip ging Jan toch de boot in! Tja, ook hier geldt ... geluk dwing je af. 
 
De nieuwe tussenstand.
 1. Fred Niezink   20 - 699
 2. Henk Veneman   17 - 489
 3. Jan Veneman   17 - 423
 4. Martin Dollen   15 - 390
 5. Eddy Veneman   13 - 388
 6. Jan Oude Vrielink   16 - 361
 7. Albert Hakvoort   8 - 347
 8. Janet Vos   16 - 344
 9. Gerhard Woolderink   16 - 318
 10. Gert Stam   11 - 311
 11. Jan Schuttevaar   14 - 294
 12. Harrie Pierik   19 - 282
 13. Mandrik Groot Baltink   16 - 265
 14. Harrie ten Cate   17 - 222
 15. Henk Smit   11 - 201
 16. Dinant Eijkelenboom   18 - 0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten