woensdag 23 december 2015

Sneld(r)ammen in Wierden

Dinsdag 22 december werd in Wierden het wereldberoemde sneldammen weer gehouden.
Twee groepen en per groep 7 wedstrijden van 2x 10 minuten. Daarna de finale tussen de groepswinnaars. Vele hilarische momenten passeerden de revue! Uiteindelijk werd groepswinnaar in de eerste groep Fred Niezink (ja hij was zelf ook wel verbaasd!?!?!?) en in de tweede groep was Eddie Veneman de winnaar (heel normaal eigenlijk).

Gezien het feit dat onze 'Rijssense' dammers hadden afgesproken dat het een Rijssense aangelegenheid zou worden, in de finale niet te zien overigens, ging Fred er eens even goed voor zitten maar ja hij kent Eddie niet zo goed. Na een vlotte start van de finale kreeg Eddie steeds meer de overhand en uiteindelijk moest Fred zijn meerdere erkennen in Eddie.
Een mooie en terechte winnaar van deze editie.

Een korte terugblik op het afgelopen half jaar leert dat Fred Niezink het dammen nog niet verleerd is ... sterker nog hij staat met vlag en wimpel bovenaan!!! Maar het seizoen is nog lang dus wie weet.
Het tweede team werd met een 100% score kampioen in de tweede klasse Oost van de PODB. Prima prestatie dat navolging verdiend in de eerste klasse?
Zorgelijk is wel de stand in de hoofdklasse Oost. Wierden 1 staat met 2 punten uit 5 wedstrijden onderaan. Directe concurrent Dedemsvaart is de volgende tegenstander op 12 januari a.s. En Nijverdal2 volgt dan op 1 februari. Kom op mannen en dame ... de hoofdklasse moet behouden blijven voor ons eerste team!

Maar nu eerste twee weken vrijaf in verband met Kerst en Nieuwjaar.
Namens iedereen van damclub Wierden:

Fijne feestdagen en een voorspoedig 2016.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten